Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 03:13

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 303 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: GB: Nová výhybka pro 1PF 067 08 - zájemci: 13
PříspěvekNapsal: 01 pro 2013 08:29 
Řádný člen

Kraj:
Tento pátek mi po několikerých urgencích konečně ráčili odpovědět z firmy, kterou jsem oslovil jako náhradního dodavatele za ty basové cívky. I zaplesalo mé srdce nad cenou, kterou si stanovili. Než jsem se pořádně podíval a zjistil jsem že nedodrželi předepsané parametry. Ale doufám že se to během týdne rozsekne.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 pro 2013 22:35 

Kraj: SR - Bratislavský
mna uz nebavi sem ani pisat, co je s tym ? :D referencny model vraj mame, tak sup sem so schemou nech si to mozem spravit sam, lebo sak sa mi tam aj cervotoce zabyvaju kym sa to tu rozhybe

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 pro 2013 00:56 
Řádný člen

Kraj:
Stále jsem v komunikaci s tou firmou ohledně cívek. Poslední mail jsem jim posílal včera ráno.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 pro 2013 07:26 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
A tak v principu - nebylo by možné investorům rozeslat pracovní schéma i s hodnotami? Ať se každý může pokochat a rozhodnout, jestli do toho jde zrovna, nebo jestli počká na případné úpravy, jestli využije hromadnou objednávku nebo jestli jde do samovýroby...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 pro 2013 09:13 

Kraj: ČR - Pardubický
Co napsal ransom určitě stojí za úvahu. Za mne já nevidím důvod proč by to nešlo. Obava z úniku informací no, ta bude i za deset let stejná jako teď. Obava, že ti někdo z grupáče cukne se taky nezmenší naopak, s delším časem se může stát, že si někdo ty součástky sežene levněji. No a nedej bože pokud by někdo chtěl vyvěsit celý návod (placený námi) na net, tak mu "prdlo v kouli" a udělá to kdykoliv. I když zase jen za mne já bych to vyvěsil s patřičnými jmény, kdo za to může a kdo to platil. Ten kdo to zkopíruje dobře ale pokud nedá třeba 100,- někam na charitu, lépe tamní nemocnici nebo něco takového, má to na černo. Potvrzení o zaplacení pěkně nalepí do repasované bedny.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 pro 2013 13:18 
Řádný člen

Kraj:
O tom už jsem také uvažoval a ne jednou protrože mě to samotného štve. Bylo to hlavně v době, kdy jsem bojoval s tím že jsem neměl nikoho, kdo by byl schopen za rozumných podmínek (pokud vůbec) vyrobit tu kompenzační tlumivku do basové sekce. Ale to se povedlo vyřešit a teď už jde čistě jen o organizační záležitosti. A když už jsem slíbil podrobný kompletní návod, jelikož v grupáči jsou i v podstatě laici tak... Pokud na tom budete ale jednoznačně trvat pak je možnost ozvat se mi mailem a vyřešíme to individuálně tímto způsobem. Akorát z toho budu mít pak blbý pocit že jsem nedodal co jsem slíbil.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 pro 2013 13:44 

Myslím, že a to každopádně by jsi výčitky mít neměl. Člověk si toho kolikrát naplánuje a pak... Když to nejde tak to nejde.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 pro 2013 22:24 
Řádný člen

Kraj:
Ale ono to půjde - ne že ne. Jen to nejsou věci které se dají zcela běžně koupit a nebo sice ano, ale za nějakou ne moc sympatickou cenu. Já jsem si to doma také ubastlil z toho co bylo, ale takto seriozně postupovat prostě nelze má-li to být opakovatelné i pro laika. Ani mě nehne abych kvůli jedné jediné kravině cuknul. Jinak v té firmě slíbili že od okamžiku, kdy se domluvíme by to měli být schopni do týdne dodat, jen ta komunikace vázne.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 pro 2013 07:10 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
A právě proto si myslím, že by nebyl problém to už (konečně) uvolnit jako betaverzi pro dobrodruhy, co si to budou beztak bastlit z použitého drátu ze starých tlumivek do výbojek a z plné skříně kondenzátorů (jako já - když to beru vyloženě jako hec pro radost). A kdo uvítá dotažený projekt včetně materiálu, pro toho to bude aspoň signál, že na to nikdo nekašle, a ještě si chvíli počká na dokočení. Ostatně až začnou první kutilové nadšeně psát, že jim to hraje, bude to snad lepší reklama než vysvětlování, proč to pořád vázne.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 pro 2013 10:54 
Řádný člen

Kraj:
To máš sice pravdu, ale ze zkušenosti vím že cokoliv se může podělat to se také podělá. Takže raději bych aby první reference pocházely od těch, kteří to mají na beton dobře a já nemusel zkoumat co zvorali pokud se objeví rejpalové.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 pro 2013 16:57 
Řádný člen

Kraj:
Tak dneska jsem celý den průběžně zkoušel telefonicky odchytit někohom, s kým by se dalo jednak protože mailem bychom to řešili asi ještě sto let. Podařilo se mi to až teď a slíbili mi že zítra mi mailem pošlou co tam popáchali jako vzorek tak to jsem zvědavej.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2013 05:40 
Řádný člen

Kraj:
Tak mi neposlali samozřejmě nic :evil:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2013 09:51 

Takže jsme v pasti, navrhuji projekt rozdělit a to tak, že se všem akcionářům pošle dokumentace (podle již stanoveného plánu) a tím to celé skončí. Přičemž se může následně vytvořit "grupáč".

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2013 10:15 
Řádný člen

Kraj:
Také možnost, ale já jsem v tomhle dost neúnavnej, porážku nepřiznám. Hned v pondělí ráno budu zase prudit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 pro 2013 13:25 
Zabanovaný

Kraj: ČR - Zlínský
myslím že tě máj v galatach,soused postavil za tu dobu garáž, co ty za tu dobu plácáš tlumivky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 pro 2013 15:37 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
No kdybych byl věděl, že po dvou letech nebudu mít nic a perspektivně možná budu mít 1PF odladěné za pět litrů, tak bych do toho býval nešel - za to jsou dva-tři páry luxusních Grundigů, Elaců, Dualů...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 pro 2013 17:01 
Řádný člen

Kraj:
Tak když jste tak šikovní tak mi poradte kde seženu běžně ke koupi požadované? Tak aby se to dalo kdykoliv zopakovat a nestály ty cívky nesmysl? přeci jen jde o poněkud atypické hodnoty. Já si nechám rád poradit. Zkoušel jsem to u kolika dodavatelů a byl to problém. Buď na to nemají kostru, nebo na to nemají drát, nebo nedělají jádrové cívky, nebo si musím počkat až se uráčí za několik měsíců objednat nebo abych toho objednal vagón. Z celé řady oslovených zbyli jen dva dodavatelé a oba jsou problémoví, nicméně věřím že to dotáhneme. Ono mi ani nic jiného nezbývá protože když to nedotáhnu teď já tak možná krom Ransoma a pár dalších, kteří mají to štěstí že mají přístup k materiálu, ubastlí sami a ostatní budou v loji protože normálně v krámě to nekoupí. Proto se také ten grupáč dělal - kvůli snadné dostupnosti. V životě by mě ale nenapadlo že se to takto potáhne. pak je ještě jedna možnost - nacpat tam blbej a ukrutně předraženej Monacor, ale to všichni víme že je blbost. Slíbili mi že po Vánocích s tím pohnou a věžte mi že je budu kopat do zadku až to prostě udělají. Z toho důvodu jsem těch cívek hned objednal víc byť to pak platím ze svého, aby alespoň pár lidí pak nemuselo čekat na ten zbytek. Kluci vždyť já nejsem ten cizí zlej co se s vámi snaží vyjebat, jsme na jedné lodi.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 pro 2013 17:45 
Zabanovaný

nepřeháněj a dej tam obyč.cívku. prd poznáš.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 pro 2013 18:31 
Řádný člen

Kraj:
Čemu říkáš "obyčejná"? To jsem zvědavej co mi k tomu povíš.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 pro 2013 18:46 
Zabanovaný

klasickou na feritu,pokud máš problém na vzduchu.
samozřejmě naměřit na aparátku.
jinač si najdi práci,vyděláš a nebudeš mít pocit že ušmudlaná basová cívka tě položí.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 303 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]