Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 01:47

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ARN 738 SUB (klidně ARNko za něco čenžnu)
PříspěvekNapsal: 14 pro 2013 17:13 

Zdravíčko hoši, je mě jasný že mě nejspíše ukamenujete. Odešel mě subík od Logitechu mám Z4 což byla v době pořizování takřka nejvyšší řada hraje to celkem slušně takžé by z mého pohledu byla škoda se toho zbavovat. Uklepal se mě vlivem toho že jsem to měl 5 let takřka den co den na plno kablík od cívky ke svorce a nechce se mě to nějak provizorně opravovat. Doma se mě ve skříni válí ARN 738 a tak jsem si řekl že postavím klasicky novou ozvučnici s ARN 738 a hodím tam modul zesilovače z těch Logitechů. Zajímalo by mě proto jaký by jste mi doporučili objem ozvučnice. Je mě jasný že to bude uzavřenka jen nevím litráž. Vím že to repro má svojí historickou hodnotu a tak se ani nebráním výměně za jiné pro mé účely použitelné repro či sub.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: ARN 738 SUB (klidně ARNko za něco čenžnu)
PříspěvekNapsal: 14 pro 2013 22:46 
Řádný člen

Kraj:
Objem cca 60 litrů uzavřených vytlumených.

Nicméně se obávám že ten reprák zničíš protože není nijak blbuvzdorný a ač hraje bezpochyby lépe než nějaký přiblblý Logitech tak si nenechá líbit hrubé zacházení. Vzhledem k velikosti má dosti malou cívku na papírovém nosiči, která tepelně nevydrží mnoho a mechanicky se snadno rozmlátí o dno díky značné poddajnosti. Jestliže si zvyklý ty své logitechy hulit naplno tak to vážně není reprák pro tebe.
Jestli je to vážně jen ukmitaným přívodem k cívce tak to ti můžu opravit jestli chceš.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 pro 2013 23:03 

Dík ale když už se s tím mám nějak babrat tak bych postavil radši něco lepšího. Ten zesik není řekl bych vyloženě špatněj. Evidentně co jsem do něj koukal se tam moc nešetřilo je tam celkem poctiví masivní trafo a celkově na mě působí dobrým dojmem. Jenže ten sub byl řešen tím stylem, že tam byl uvnitř napasovanej 6,5" basák kterej byl přez přepážku bassreflexem hnanej na zhruba 20 cm závěs. Což siče činilo že to dělalo neskutečnej bordel ale o nějaký kvalitě a přesnosti zvuku se moc mluvit nedalo. Víceméně to jen hučelo a dunělo. Jenže co si budem povídat, takhle se budou podle mě chovat všechny sestavy k pc v cenoví relaci do 5k. Říkal jsem si že z toho ARNka bych mohl dostat lepší zvuk. Jenže mám o něj strach. Ten sub měl udávaných 24w RMS (těžko říct jestli do 8 nebo 4 ohmů to repro jsem neměřil) a já nejsem zvyklej hlídat to jak to budím. Dost často to mám furt naplno což by se ARNku nemuselo zrovna líbit. Kdybys měl doma něco co můžu použít tak ti za to klidně to ARNko nechám. Kvůly tomu že jsem se stěhoval na tom nejsem finančně zrovna nejlíp tak to chci dát do kupy z toho co doma je.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 pro 2013 14:20 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Sub s ARN734 (což je až na impedanci totéž) používám taky - k běžnému poslechu a k naprosté spokojenosti. Zesilovač kolem 25W ho nejspíš nezničí, pokud ho nebudeš budit harmonickým signálem, nebo pokud ho nebudeš honit do limitace. Nehledě na to, že ho (díky větší citlivosti) nebudeš asi ani tolik budit jako toho prcka od Logitechu. 60l mi už přijde skoro moc, já to mám v 54litrech. Bytelná zatěsněná bedna, vytlumený vnitřek a hlavně ŽÁDNÝ BASREFLEX!!!

Ještě jsem si vzpomněl na toto:
viewtopic.php?f=18&t=5183
Třeba ho Petr pořád má? Na to, jakého původu ten reprák je, vypadá za ty prachy vcelku slibně.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 pro 2013 23:48 
Řádný člen

Kraj:
U tak velkého objemu se nějaký ten litr ztratí. U kusu, který jsem měřil a simuloval mi to vycházelo OK v rozmezí 50-60 litrů. Můj kus byl však ošetřený a značně poddajný takže je možné u tuhých zestárlých kusů s menším vas to může vyjít méně, ale také s horšími výsledky.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]