Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 22:07

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Sloupové repro, komerce nebo stavět?
PříspěvekNapsal: 13 lis 2013 23:32 
Řádný člen

Kraj:
Jasně že VMA I mají lepší spodek, ale mě spíš zaujala čistota a nerušenost středů a výšek. Na dvojkách mi tam ěnco nesedělo. Nedokázal jsem přesně označit co, ale něco tam upoutávalo stále mou pozornost, kdežto jedničky čistě jen hudba a na bedny lze naprosto zapomenout.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 lis 2013 12:01 

což je s podivem zvlášť pokud takhle verze má stejnou vejšku (myslím že jsem u něj kdysi slyšel verzi s wavecorem nebo co tam tehdy dával).
leda by byl o tolik lepší to SBčko než TBčko, ale imho to bude řádově podobný (navíc když to TB sedne k té výšce naprosto dokonale) s o trochu mohutnějším spodkem...

SvoP píše:
to už bys nikdy ničím nedohonil
to bych se hádal.

každopádně gratulace, jsou to dobrý bedny.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 lis 2013 15:49 

Kraj: ČR - Plzeňský
Předpokládám, že jsi u Checka posloiuchal na nějaké HYPA a červíček začal vrtat,...... a už to jede :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 lis 2013 16:54 

Kraj: ČR - Středočeský
Thalesi díky za názor. Tady i na Audiowebu se většinou mluví o VMA II-3p a srovnává se to s Totemem 100. Já jsem si jel poslechnout jen Totemy, tam pravděpodobnost úspěchu byla 50% a pořád je to otevřené. U VMA II jsem si nebyl jistý a nechci nikoho obtěžovat, když pravděpodobnost úspěchu je menší než těch 50%. Nabídku VMA-I SL jsem nějak přehlédl, ale tady by šance úspěchu těch 50% mohla být taky. Takže asi by se měly porovnávat VMA-I X Totem 100.

VMA-I mají zřejmě dražší osazení, sice jsem nezkoumal, co tam přesně je (není uvedeno typové číslo u Peerlessu), ale např. Peerless SLS 830668 10" se nabízí za 80 € včetně DPH http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=5046 a našel jsem pro něj krásný firemní aplikační manuál. V Totemu použitý Monacor SPP-250 se nabízí za 25 € včetně DPH http://www.monacor.sk/product/show/2106/SPP-250 . Srovnávám úmyslně ceny v €. Zajímají mě jako první basy, když je bedna nedokáže zahrát, tak už jí dál nezkoumám, subwoofer nechci.

Thalesi, slyšel jsi někdy Totemy 100?
Nebo srovnával někdo jiný Totemy 100 vs. VMA-I ?
Pokud ano, je rozdíl audio-kvality úměrný rozdílu v ceně? , o vzhled nejde, každému se může líbit něco jiného.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 lis 2013 13:41 

Tak check udává při celkové citlivosti 87.5dB/W/m je f3=40Hz pro tu (neupravenou) SLS10 a v EVO verzi ještě 8Hz níž ale zase s o 1.5dB horší citlivotí. Což si dovolím tvrdit, že ta uzavřenka s Monacorem z principu nedá a to ani co se týká maximální SPL.
Ale použil bych krásnej Marcelův výraz: "jakkolik je to hodnota v kontextu diskrétního rozložení ak. pole v místnosti nezajímavá" :D

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]