Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 23:12

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Sloupové repro, komerce nebo stavět?
PříspěvekNapsal: 29 říj 2013 14:31 

Kraj: ČR - Ústecký
Zdravím.
Uvažuji o nových sloupech. Mám PureAcustic a jaksi to není ono, před pěti lety jsem byl rád i za ně.
Pořídil jsem si kvalitní zesilovač a už tento rozdíl byl neuvěřitelný. Chci jít ještě dále a tak bych rád něco nového.

Mám naprosto běžný panelákový obývák pro běžného posluchače o rozměru š 580*320 . Repro v rovnostraným trojůhelníku o straně 2.3m , nejsou uprostřed, ale blíže k pravé zdi.

Poslouchám z 90% rádio (Hit Rádio, Evropa2, NorthMusic). Rád si pustím trance (Tiesto...), dance , ale i Rebecu Pidgeon ,nebo klasiku v podání Piano Guys (doporučuji kouknout na youtube).

Nechodím na koncerty, nevím jak mají skutečné nástroje znít, ale chci pokud možno věrnou reprodukci.
Repro chci sloupové, jestli 2,5 nebo 3 pás nedovedu posoudit.
AV receiver je Sony STR DB 940 QS 110w 4Ω (je to jeden z těch nej zesilovačú který se povedli a ve stereu je rovnocenný soupeř)

Holt žádná vymazlená posluchárna. Jak jsem psal, už výměna zesilovače byl takový zvukový skok že chci ještě víc...

Popravdě koukám na hifimarketu po sloupech kolem 15ti a nejsem si jistý jestli bych byl schopen poznat rozdíl...
Komerční jsou po designové stránce krásný a dle laického pohledu by měli kvalitně hrát. Tady co jsem četl převládá názor že stavěné repro zahraje jako minimálně 2x dražší komerce...
Líbí se mi produkce německé firmy Heco a také se o ní dobře mluví. Jako stavěné mě zaujali VMA2 kde se dá ušetřit vlastní kompletací stavebnice
To VMAudio si myslím že bude špička, konečný projekt a vzhledově slušný. Ale jsem hrozně nerozhodný :D

Obrázek

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Sloupové repro, komerce nebo stavět?
PříspěvekNapsal: 29 říj 2013 14:44 

Kraj: ČR - Liberecký
Zkus mrknout na Totemy tady v eshopu. Myslím že dokonce Lukyss má jeden pár na testovací poslech.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 říj 2013 14:55 
Řádný člen

Kraj:
Když uvažuješ o utracení 15 litrů tak si myslím že by si mohl zkousnout dát pár stovek za jízdenku či benzín a zajet si ty VMAčka i Totemy zajet. VMA jsou ke slyšení v Praze Horních Počernicích, Totemy by pak mohl poskytnout Lukyss nebo někdo z lidí, kteří je stavěli. Ač jsem je neslyšel tak ze série Totemů by mohly být nejlepší Totem TWR, ale nevím jestli je někdo odtud stavěl. To by mohl vědět Lukyss nebo Mabat. samozřejmě existuje celá řada jiných zajímavých projektů ať už tuzemských či zahraničních, z nich nemálo je jich lepších (ale také dražších), tyto však mají výhodu ve velmi snadné dostupnosti formou stavebnice nebo polostavebnice. Nemusíš řešit kde a jak hánět jednotlivé součástky, prostě to dostaneš jak na stříbrném podnose. Neklade to tedy velké požadavky na odbornost ani na zručnost. Stačí nebýt levý.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 říj 2013 16:13 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Ano viděl bych to zkusit poslechnout TOTEM 100 či TOTEM 100-B zda se bude zvukově i vzhledově líbit. Verzi TWR myslím nikdo nestavěl, bylo to jako free projekt, nevím zda je to ještě někde ke shlédnutí.

K TOTEMům mohu poskytnout co si zákazník řekne, tedy buďto formou stavebnice:
set součástek
set reproduktorů
doplňkový materiál - tlumení, nožky, terminály, kabely....
ozvučnice - nesestavené

Případně je možné se domluvit na sestavených ozvučnicích i třeba s povrchovou úpravou (přes člena Kudlibabka).

TOTEM 100 je možno poslechnout u mě, či u dalších 17-ti majitelů, pokud tedy budou mít zájem. Nevím kde přesně bydlíš, ale v Teplicích i Jablonci nad Nisou totemy hrají. Totem 100-B vlastní 3 majitelé a poblíž tebe nikdo není.

The Piano Guys znám, mám to ve Flacu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 říj 2013 20:43 

Totem asi nebudou špatný, ale nějak mi nesedí. Řekl bych že VMAII jsou někde výš.
Nakonec by měli být peníze z pojistek, takže to vidím na investici kolem 25....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 říj 2013 21:16 
Řádný člen

Kraj:
Jo, přeci jen je to třípásmo. Zmiňoval jsem je zejména kvůli té snadné dostupnosti.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 říj 2013 21:56 

Samozřejmě tím nechci totem nějak odsuzovat, věřím že hrají krásně....

To Lukyss: jj, ti kluci jsou úžasný, nádherně si hrají a je vidět že hudbu milují... PS: ve flacu by se mi to hodilo :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 říj 2013 23:45 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Dobře, koupíš-li si totemy, dodám ti to na audio CD ze zdroje flac :). Kdyby totemy byly za 25 něco by to měnilo v žebříčku? Já to říkám pořád že jsou až moc pod cenou, možná to právě někoho odrazuje kdo si řekne levné=nedobré. :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 říj 2013 00:27 

Ale kdepak, zas až tak to neberu. Cena mě neodradila, jen zdání že jsou VMA dále.
Cenu máš perfektní, pokud nevyjde pojistka tak jsou favoritem :)
Vzhledově mne ale moc neoslovují, ten výškáč je takovej mohutný (zvukovod).

Spíše mám asi přehnané představy o speciální vnitřní konstrukci které mi kdysi dávno tlačilo do hlavy S&V třeba firmou B&W :D

Ikdyž je mi jasné že to je spíše scifi ;) a v jiných cenových relací.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 říj 2013 09:32 

A nebo taky bullshit, když to malinko přeženu :-)

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 říj 2013 10:19 

Byl by nějaký tip na něco podobné kvalitě VMA2 nebo Totem?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 říj 2013 23:42 

Kraj: ČR - Středočeský
Nedávno jsem řešil podobnou otázku, pár odkazů jsem měl uložených a tak je uvádím:
Poslechové porovnání Totem 100 a VM II:
http://www.audioweb.cz/viewtopic.php?pid=250748#p250748
http://www.audioweb.cz/viewtopic.php?pid=250946#p250946
http://www.audioweb.cz/viewtopic.php?pid=251093#p251093

Já jsem Totemy slyšel, psal jsem o tom i na tomto fóru: viewtopic.php?f=9&t=3661&start=940 a pak na http://www.audioweb.cz/viewtopic.php?pid=279634#p279634 , kde jsou i fotografie ostatních mých beden, s kterými to porovnávám. Jen ty 4-pásma Heco už nyní mají původní opravené 12" (300 mm) basáky a to je významně zlepšilo.

Protože poslouchám podobná rádia jako Ty, tak si dovolím osobní doporučení. Určitě bych si to jel poslechnout. Výběr totiž také záleží na vkusu (hudebním). Repro 10" v uzavřené ozvučnici + horna se může líbit jinému posluchači než 3 pásmo s 8" v bassreflexu i když obojí ze stejné kategorie.

Hotové nové bedny této kategorie by podle mého názoru stály nad 30 tis. Kč, za 15 tis. se neseženou. Pokud se pro srovnání rozhodneš, tak určitě napiš jak se Ti které bedny líbily.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 říj 2013 01:45 

Dost jsem toho pročetl a zatím jsou pořád dva favorité,Totem a VMAII ...

Stále mne to táhne k VMA ikdyž cena je jinde. Musím si to někde poslechnout, ikdyž mám obavy že nepoznám rozdíl.

Heco se mi jako sériovka zamlouvá, ale jde hlavně o zvuk. Takže bych je dal asi na třetí místo....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 říj 2013 22:07 

Rozdíl poznáš na první poslech podle mě. Každé je to trochu jiná koncepce. Pokud víš co a proč to chceš, je volba jasná ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 říj 2013 22:45 

Tak když jsem poznal výměnu zesilovače tak snad jo...

PS: Byl by velký rozdíl mezi VMA2 a VMA1SL? Je na samém konci rozpočtu a nejsem si jistý jestli dám dohromady výhybku.. oni chtěj 1500 za složení.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 lis 2013 00:24 

Díky za rady.
Vyhrála VMAI SL a jsem maximálně spokojený :)

Obrázek
Obrázek

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 lis 2013 11:07 

To bylo tedy rychlý! To ještě bude asi hodně hodin poslechu, ladění a umisťování beden, než si to sedne...

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 lis 2013 12:50 

Taky obdivuji Tvou rychlost, mě by to trvalo nejmíň 1/2 roku. Určitě jsi udělal dobře, že sis vybral větší bedny s 10" reprákem, to už bys nikdy ničím nedohonil. Jsem rád, že jsi na nás nezapomněl a napsal, jak to dopadlo.

Mohl bys ještě napsat, co jsi kde slyšel a jak na Tebe jednotlivé bedny zapůsobily? Neměj nejmenší obavu, že nejsi "odborník". Názor člověka, který to vybírá pro sebe je daleko cennější než recenze "odborníka" v nějakém časopise, který to píše jen pro peníze.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 lis 2013 14:37 

Byl jsem si v Teplicích poslechnout jenom VMA2 . Hrály moc krásně, plné detailů, dobrá basy. Bohužel místnost s plovoučkou, a jen sedačka s křeslem jako "utlumení" ,takže jsem vnímal občas na některých hlubokých frekvencích rezonanci (takový jako hučení).

Pak už jen v Praze u Checka a tam mě ty VMA1SL dostaly. Také čisté středy a výšky jako VMA2 ,ale mnohem mohutnější zvuk basáku. Když se pustil Trace kde je spoustu nízkých tónů tak to neuvěřitelně masírovalo vnitřnosti :) Ikdyž o tom to není ;) , prostě třeba u metaliky je neuvěřitelný přednes "kopáku" , to je tak úžasný že máte pocit toho bubnu v místnosti.
Ještě jsem slyšel hrát Cambridge audio, ale jsou moc malé měniče, takže to není srovnatelný.

Skládal jsem to s kámošem celé odpoledne a v osm večer již hrály obě bedny. Výhybku jsem vzal hotovou, to by bylo na další tři hodiny minimálně...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 lis 2013 21:19 

Díky za informaci, ať Ti to dělá radost!

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]