Poslední návštěva: Právě je 28 kvě 2026 18:43

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5476 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 274  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Zvrhlosti a další zajímavosti z oboru
PříspěvekNapsal: 19 říj 2013 22:27 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Hele, a jak tam byly přidělaný? Vždyť v těch PFkách je sotva místo na tu pertinaxovou desku s výhybkou.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 říj 2013 14:53 
Řádný člen

Kraj:
Já ty bedny v rukou neměl, takže vlastní fotky nemám. Někde jsem ale viděl (a snad i uložil) fotky jak to bylo (ne moc kvalitní), jen to nemůžu najít.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 říj 2013 23:34 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
dky za objasnění :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 říj 2013 10:43 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Vidím, že sa tu opäť píšu veľmi divné veci :? Aby teda naozaj došlo k objasneniu:

1) Olejové kondenzátory v 1PF 067 62 nie sú ani náhodou bežná a samozrejmá vec, za normálnych okolností sa vyrábali kompletne s krabicovými kondenzátormi. Nedozvieme sa už, či ich použitie v niektorej sérii spôsobila súčiastková mizéria alebo niečo iné.
Příloha:
1PF_067_62_vyh.jpg

2) Vidím, že som už pasovaný za obhajcu Tesly Bratislava, hoci neviem, ako k tomu došlo a z čoho ju vlastne treba obhajovať. Tak teda dobre - použitie takých kondov vo výhybke je ohavnosť, ale existujú aj ďaleko väčšie ohavnosti, ktoré nevymyslela Bratislava a ktoré na rozdiel od tohto priamo ohrozujú bezpečnosť prevádzky a môžu skončiť buď vyhorením zosilňovača alebo reproduktorov (ARS 710, ARS 808).

3) Niekde si videl fotky? Hmmm... Kde to len mohlo byť? A nemôžeš ich ani nájsť? No toto!... Zdokumentovaná 1PF 067 62 - a práve tá jedna jediná, ktorú som videl s takými kondenzátormi (odvtedy už vždy len krabičákovú) - je už pekných pár rokov tu:
http://www.repromania.net/tesla/ruzne-r ... 067-62.php . Ale vlastne načo to čítať, keď to je odo mňa, že?

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 říj 2013 11:26 

Ciploxi, on Thales mluví do všeho všem, takže pak nemá čas sledovat co má pod sebou ve vlastním chlívku.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 říj 2013 11:45 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Mne hlavně překvapuje ostentativní ignorování Ciploxovy mravenčí práce nejen Thalesem ale i majitelem a správci tohoto webu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 říj 2013 12:00 
Moderátor

Tak já jsem aktuálně rozebíral několik párů 1PF06762 a všechny měly výhybku na jedné desce pertinaxu s krabicáky, tak jak to je tady na obrázcích od Ciploxe.
Přiznávám, že mě ani nenapadlo, že by ta unikátní verze s olejáky byla nafocená zrovna v rubrice Tesla a proto jsem se taky ptal, jak to tam měli přidělané. Teď si připadám jako blbec, ale já si toho opravdu nevšiml ani když jsem před časem tu rubriku v klidu procházel pěkně typ za typem a obrázek za obrázkem...
Co se obviňování nebo obhajoby Tesly Bratislava týče, tak kurvili všichni a podle toho, v čem se zrovna šťourám, nadávám stejnou měrou na Bratislavu, Litovel, Valmez i Svazarm.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 říj 2013 13:37 

Kraj: ČR - Liberecký
Nemám teda moc zkušeností ale rozebíral jsem 1PF 067 62 a 33. Co mě teda hodně dostalo je ten modrej sajrajt kterým jsou repráky utěsnený. Když jsem to z toho dostával tak mě museli slyšet až v prvním patře jak jsem nadával. U druhého páru už jsem věděl do čeho jdu a docela to šlo. Tam mě ale překvapila jiná věc. Oba repráky v týhle budce jsou ,,modré,, verze a někdo se je snažil přebarvit na černo aby to pod tou krycí síťkou nezářilo. Bohužel tomu někomu se moc nedařilo, pač čmárnul lak u jednoho basáku na závěs a u jedné výšky na membránu. Ze závěsu jsem to při renovaci závěsu dostal pryč, ale vejška bude asi v pr***.
Jinak říkám to furt, budu se opakovat takže si říkáte že už jsem s tim trapnej ale tyhle dvoupásma jsou docela fajn bedýnky. Levný, a při troše práce hrají docela fajn, takže já jsem s nima spokojenej.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 říj 2013 15:27 
Řádný člen

Kraj:
Ciploxi co proti mě máš? Já se do tebe nijak nenavážím, jen máme občas odlišný názor na některé věci, ve většině se však shodnem. To je snad normální. Pokud máš jiný dojem pak se omlouvám, ale nebylo to tak myšleno. Každopádně není třeba volit takový tón jaký si nasadil kolem té fotky.

Viděl jsem toto řešení s kondenzátory už několikrát, takže minimálně nějaká část produkce byla v tomto provedení - nejedná se tedy o nějaký homemade bastl. Také jsem nikdy netvrdil že jiné pochybnosti se nedělaly i jinde než v Bratislavě. Jen v Bratislavě se jich tak nějak nakupilo o fous více a nebyly otázkou jednoho modelu.

>Laminat
Nikdo tu Ciploxovu práci neignoruje. To že to tak pěkně sepsal si jistě zaslouží poděkování a pochvalu (byť s některými věcmi nesouhlasím). Jen se to co napsal nedostalo jako samostatný článek na web (alespoň je to tu na fóru nouzově jako thread). Důvody jsem tu já i Lukyss několikrát psali a je to stále ignorováno. Takže ještě jednou:

Reprománia tak, jak je provozována teď, je celá psaná v podstatě ručně. To znamená že každá úprava nebo dokonce tvorba něčeho nového znamená editovat několik samostatných stránek, případně jejich vytvoření. Dá to docela dost práce a hlavně sežere času. Proto bude nová RM založena na redakčním systému, kde by měla být správa obsahu jednodušší a rychlejší. V současné době se tedy už nic nového na nyní provozovanou verzi nepřidává, ale na nové RM to jistě bude! naposledy jsme to s Lukyssem řešili minulý týden, kdy se v testovací verzi přišlo opět na několik nedokonalostí, které bude nutné řešit úpravou systému jako takového než se začne vkládat obsah. Ty budou konzultovány s programátorem.

-------------------------
Když už jsme u té bratislavy - nevíte někdo čím se lišily 1PF 067 40 od verze 62, případně 33? Mají jen jinou impedanci?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 říj 2013 15:53 

Kraj: ČR - Liberecký
Hehe ty 40 jsem zrovna dneska řešil s Ransomem :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 říj 2013 15:58 
Moderátor

Podle mně kombinace ARN567/565 a ARV161 jako 1PF06733, ale s výhybkou jako 1PF06762.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 říj 2013 16:18 
Řádný člen

Kraj:
Je to možné, ale to by měly spíš nižší číslo ne? Také by se mohly lišit impedancí (nevím jakou mají) nebo jinou výhybkou.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 říj 2013 16:37 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Proč by měly mít nižší číslo? Je to vyšší model než 067 33 ale cca. stejného data vydání, zatímco 067 62 je novější model.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 říj 2013 17:35 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Ja sa do teba niekde navážam alebo používam nejaký nemiestny tón? Ver mi, že absolútne netúžim do nikoho sa ani tu, ani nikde inde navážať, ale toto by som si už naozaj vyprosil. Keď už ide vyslovene o navážanie, ja som teba verejne nekorunoval za obhajcu ani vetešníka, urobil si to ty mne... Ale keď už, zoberme to s humorom. Čo je však neodškriepiteľné čierne na bielom, že v poslednom čase som musel niekoľkokrát korigovať informácie, čo tu boli napísané a pritom tu už dávno boli moje autentické materiály, z ktorých si sa vopred mohol dozvedieť, ako je to naozaj. No nestalo sa tak. Ty by si s tým bol na mojom mieste spokojný? O tom teda veľmi pochybujem. Takže môj tón je za týchto okolností práve až prekvapivo mierny. Ja si tu nepotrebujem nič dokazovať, čítať sám pre seba svoje texty, ja viem o čom sa tam píše, všetky tie zdokumentované repráky a bedne veľmi dobre poznám, a nerobím to kvôli sebe. Uvedom si ale jedno: ak sa dnes niekomu dostane do rúk nejaká bedňa alebo hocičo s nejakým výrobným štítkom, čo sa zákonite stane? Nápis zo štítku ide bleskovo do Googlu. Mne ide len o jednu jedinú vec: aby dotyčný našiel o tom výrobku pokiaľ možno kompetentné informácie, autentické fotky a zmysluplný sprievodný text, z ktorého sa dozvie, čo je vnútri a nevyviedol s tým nejakú hlúposť. Prípadne sa tam dozvie, ako to opraviť. Pokiaľ ide o hlúposti, ľudia sú mimoriadne vynaliezaví. A ešte druhú vec si treba uvedomiť: čokoľvek sa sem alebo inde napíše s bohorovnou istotou a nie je to pravda, Googlu je to jedno. Raz a navždy. Neopraví to za nás. A ľudia, ktorí si to vyhľadajú a prečítajú, sa tým budú napriek nepravde riadiť a vyvádzať hlúposti. Tomu chcem zabrániť. Aktualizácia jedného článku alebo jednoduchá oprava vyložených nezmyslov podľa mňa nie je až taký nadľudský výkon, ktorý by človeka vyšťavil do bezvedomia alebo mu zabral toľko času, že to bude doživotne ľutovať.

Článok rozhádzaný po diskusii som zmazal, lebo v takom stave skôr spôsoboval chaos a rozpaky, než nejaký prínos. Bolo to tak o ničom.

Kto je zvedavý na 1PF 067 40, môže sa realizovať:
http://elektro.aukro.cz/tesla-ipf-06740 ... 86368.html
Presne tak, nie je dôvod na nižšie číslo. S veľkou pravdepodobnosťou sa jedná o predchodcu 62 s ARN 567/565 a výhybkou.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 říj 2013 12:53 

chtěl bych se jen zepat jestli ARS 9204 a ARS 8105 se hodí k sobě jako jednoduché lowend domácí kino?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 říj 2013 13:03 
Řádný člen

Kraj:
Jako něco velmi nenáročného asi jo. Jen já osobně bych se na multikanál vykašlal.

Lukyss měl ty 1PFky doma, ale bohužel ho nenapadlo to omrknout.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 říj 2013 13:04 

já bych to jen zapojil rozbožením na stereo, na ten tvůj zesilovač a ty velké na to moje RFTčko
tak jako mi stejně v klidu stačí do bytu 3W ten reciever jich má pět a je to hodně fajn :-)
počítám s tím že oba páry hrají trochu jinak a jsou taky jinde umístěné tak když je někde ve filmu na ulici ruch tak to zní zajímavě :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 říj 2013 20:54 

a zvrhlost jak má být, zvrhlost nezvrholst, RKčka mají za sebou další úspěšnou akci v garáži :D přežily, a žijou :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 říj 2013 16:49 

Kraj:
http://elektro.aukro.cz/repro-tesla-3pa ... 68023.html

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 říj 2013 18:28 
Moderátor

Venouš: ARS8105 se nehodí vůbec na nic. Opravdu. Nepoužil bych je ani jako surround k lacinému kinu. Je dost těžké domyslet, co jimi vlastně v Litovli chtěli říct.
Když je vyrabuješ, tak ARV161 je použitelný jako ARV161. ARO4504 nebo některý z jeho nástupců, které tam postupně dávali, se dá použít jako slušně hrající širokopásmo, ale v úplně jiné bedýnce. Třeba
http://repromania.net/projekty-hifi/sto ... 0-20-8.php
Plastová čela můžeš zahodit, skelety lze použít jako truhlíky na kytičky.

Sakra, teď koukám, že z toho odkazovaného projektu zmizely fotky - škoda, vypadalo to velmi pěkně. Každopádně dřevěný sloupek o objemu 16l s vyladěným basreflexem je přeci jen něco jiného než ty 8105, že.
S truhlařinou myslím problém nemáš a elektricky na tom není co zkazit. Nechceš si něco podobného zkusit?

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5476 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 274  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]