Poslední návštěva: Právě je 28 kvě 2026 18:22

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5476 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 274  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Zvrhlosti a další zajímavosti z oboru
PříspěvekNapsal: 13 říj 2013 11:25 
Řádný člen

Kraj:
Tipuju že ty bedny byly zničené tak tam dotyčný narval první výškáč který mu tam mechanicky pasoval a basák nechal někde opravit. Možná že basák byl vykuchaný tak, že tam nezbyl ani gumový závěs, opravář (pravděpodobně ten nejlevnější kterého sehnal) ten reprák neznal, tak tam narval standardní PA systém. Majitel se pak snaží na prodeji vyrejžovat. Mimochodem také jsem mu psal, ale pro jistotu ani neodpověděl.

Setkal jsem se s ARS840, které původní majitel nechal opravovat údajně u jednoho poměrně známého člověka (vyskytoval se i zde), který tam bez rozpaků na pozici výšek nacpal ARV167 místo ARV160. Úprava výhybek veškerá žádná krom dosti prasečí výměny kondenzátorů. Dosti mě to překvapilo. Každopádně dal sjem bedny dopořádku (dával jsem sem i řadu fotek z rekonstrukce) a majitel na ně dodnes spokojeně hraje.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 říj 2013 19:35 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
A takhle to vyřešil...
http://elektro.aukro.cz/retro-repro-bed ... 90033.html

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 říj 2013 19:40 
Řádný člen

Kraj:
Hmm, tak to je super. Takže logika říkí že když mu napíše jeden člověk že to nejsou ARN930 tak to ignoruje, když dva tak něco řeší (mě tedy na to co jsem psal neodpověděl). Tak teď ještě by mu tam někdo mohl napsat že tam nemá ARV160 :o)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 říj 2013 19:48 
Řádný člen

To už by pak prodával jen prázdný kysny...cena by byla předpokládám 9999,- :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 říj 2013 20:05 
Řádný člen

Thales píše:
Setkal jsem se s ARS840, které původní majitel nechal opravovat údajně u jednoho poměrně známého člověka (vyskytoval se i zde), který tam bez rozpaků na pozici výšek nacpal ARV167 místo ARV160. Úprava výhybek veškerá žádná krom dosti prasečí výměny kondenzátorů. Dosti mě to překvapilo. Každopádně dal sjem bedny dopořádku (dával jsem sem i řadu fotek z rekonstrukce) a majitel na ně dodnes spokojeně hraje.

Nemyslíš doufám tohle...
http://www.repromania.net/forum/viewtop ... das#p35328
:lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 říj 2013 21:13 
Řádný člen

Kraj:
Myslím to na další straně:

viewtopic.php?f=9&t=3356&hilit=hodas&start=20

Ale majitel ani ten co to předělával tam zmíněn není. Není to informace z první ruky (majitel-zadavatel práce to řekl novému majiteli a ten to hodil na triko mě i s touto informací) tak jsem to tu nechtěl vytahovat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 říj 2013 21:52 

Kraj:
Moc pěkný/ důkladný repas, dotaz zní. Když jsem si tyto reprosoustavy koupil tehdy v obchodě, byly taky tak precizně udělané?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 říj 2013 23:31 
Řádný člen

Kraj:
Nebyly, určitě by se tam našlo leccos k vylepšení. To však neznamená že byly udělané špatně. Na běžný komerční výrobek v rámci tehdejších podmínek na tom nebyly zle, dnes se to ojebává víc. Navrch huj a vespod...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 říj 2013 06:32 
Řádný člen

ARS844 jsem měl doma ve stavu nových. Výhybka nebyla ani zdaleka tak pečlivě vyskládána, jak to udělal Thales, na svou dobu a tovární výrobek to opravdu nebylo špatný a dalo se to poslouchat. Stejně jako ARS944. Spolu s malými ARS820 jsou to asi jediný teslácký, který jakž-takž doporučuji...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 říj 2013 12:03 
Řádný člen

Kraj:
Tak není nic snazšího než si to porovnat podle původního stavu. Fotku výhybky z ARS844 nemám, ale vím že vypadala trochu jinak.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 říj 2013 12:12 
Řádný člen

Kraj:
Když už jsme u toho - ne všichni mají trpělivost se s tím tak babrat a neb když dva dělají totéž není to totéž. Můžete hádat kterou jsem dělal já a kterou někdo jiný 8-)

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 říj 2013 14:18 

Kraj:
Opravdu pěkné. Poznat, co jsi dělal ty nebo někdo jiný asi nebude pro nikoho problém. Nechci ti lézt víš kam, ale pečlivost, je řekl bych, dnes ojedinělá vlastnost. Skoro mi není jasné, jak časově takové věci zvládáš, teda pokud to není něco, co tě ve své podstatě i živí. :?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 říj 2013 17:36 
Řádný člen

JJ, provedený je to krásně...o to pokoj. Já se takhle umím srát jen s magneťákama. Ale musím mít na to čas a chuť. Pokud to přijde do stádia "Musíš!", mám po chuti a už se mi nechce.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 říj 2013 17:53 
Řádný člen

Kraj:
To já taky. Je to jeden z důvodů proč mi občas trvají věci déle. Ale když to dělám pro někoho tak na to upozorňuju předem.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 říj 2013 18:29 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Ty kompenzační kondenzátory ve výhybce, taky dobrý. No nic, já kdysi jako mladej blbec narval do výhybek bipolárně zapojené dvojité elyty 2x32uF/350V z elektronkových televizí. Kupodivu to taky hrálo...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 říj 2013 22:37 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
kde se nacházejí ty kompenzační kondenzátory a k čemu slouží? :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 říj 2013 23:45 

ransom: A já na to na mobilu koukám, a říkám si: "kruci, kdo by chtěl ve vyhybce kompenzovat indukčnost/účiník?" Málem jsem se ptal stejně jak venda. :-) Teď to vidím...

venouši, nejsi přece blbej ne?
Kompenzační kondenzátory slouží ke kompenzaci účiníku.
Do háječku chtěl jsem Ti poslat nějaký vzdělávací link, ale všichni to píšou jak tataři, že by to nepochopil snad ani Einstein. Tady aspoň něco: http://cs.wikipedia.org/wiki/%C3%9A%C4%8Din%C3%ADk

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 říj 2013 08:28 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Venouš: To jsou ty válcové kondenzátory s lankovými vývody na té výhybce, co nedělal Thales. Jsou to svitky na 350 nebo 400V střídavých, a parametrově jsou do výhybek naprosto nevhodné - mají velké až obrovské parazitní indukčnosti, protože se s nimi vůbec nepočítá jinam než do sítě 50Hz. Podobně jako třeba rozběhové kondenzátory k motorům. Zase jsou třeba odolnější na průraz. Tyhle pocházejí ze zářivkových těles.

O kompenzaci bych musel napsat několikastránkový elaborát, který by zahrnoval teorii střídavých obvodů a pár obrázků, ale zkusím to zjednodušit takto: Spotřebiče, které obsahují indukčnosti (indukční motory, zářivky a výbojky s tlumivkami) spotřebovávají vyšší proud, než potřebují k vlastní práci. Ten proud nic užitečného nedělá, jenom zbytečně zatěžuje síť. Připojením kondenzátorů se ta zbytečná ("jalová") část odebíraného proudu vykompenzuje. Při dokonalé kompenzaci pak spotřebič odebírá pouze proud, který odpovídá užitečnému ("činnému") výkonu.

Bacha, slovo "kompenzace" má i řadu jiných významů, tady mluvím o kompenzaci v souvislosti s energetikou. Kompenzace impedance u reprovýhybek nebo zpětné vazby u zesilovače je něco jiného. A finanční kompenzace je něco naprosto jiného :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 říj 2013 10:50 

Tak jistě. Jeden obvod se dá kompenzovat na plno věcí najednou, a jeho cenu pak kompenzuje kvalita, a třeba i ta spotřeba :-)

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 říj 2013 13:08 
Řádný člen

Kraj:
Pokud by ty kondenzátory byly jen v basové sekci třípásma tak budiž, ale do středové a výškové větve (jako zde) opravdu nepatří.

Sranda je, že Tesla Bratislava (kterou Ciplox rád obhajuje) použila do výhybek úplně klidně motorové kompenzační kondenzátory papír v oleji a to dokonce ve dvoupásmu 1PF06762. Je sice pravda že byly přemostěné svitky ale...

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5476 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 274  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]