Poslední návštěva: Právě je 08 kvě 2026 19:00

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 62 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pro Lukáše Kosinu:
PříspěvekNapsal: 03 říj 2013 15:01 

Kraj: ČR - Liberecký
Tam nasyp nějaký součástky co ti doma přebejvají. Pokud nic doma nemáš tak tam nasyp aspoň nějakej bordel ať je to plnější. Pak dej vědět až to budeš testovat na slepej poslech, třeba budeš překvapenej :mrgreen:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 říj 2013 16:03 

Kraj:
ransom píše:
Já nevím, co řešíte. Někdo hodí dotaz. Ježour poví, co si myslí, já povím, co si myslím. Dotyčný ať si vybere sám.

Ježečku, v kterém AV receiveru jsi viděl digitální zesilovače? Já tedy ještě nikdy v žádném. Vše, co jsem viděl, má klasické zesilovače ve třídě AB, případně s výkonovými MOSFETy. Nemluvil jsem o robustnosti, ale o obvodovém řešení, které je krutě ošizené. I blbý JPAčko nebo Aldax má zdvojené koncové tranzistory a jeden kanál vychází na desce formátu A6 hustě poseté součástmi - žádná tam není zbytečná. Koncový stupeň běžného AV receiveru sestává většinou ze dvou výkonových a třech univerzálních tranzistorů s pěti odpůrky. Aj LM3886 by tam posloužil líp. A ekvalizér ovlivňuje pouze frekvenční průběh, hluchej zesilovač ti nevylepší. Pure direct jsi jako kvalitativní plus zmiňoval v jiné hádce asi tak před měsícem - taky jsem nahoře uvedl "zmiňoval jsi jinde". Dva papírově a parametrově podobné nebo stejné zesilovače prostě nehrajou stejně. Kdybych sám před pár lety netvrdil to, co ty a nemusel to od základu přehodnotit...

ransome, nikdy jsem nepitval receiver, tudíž nebudu lpět na svém, že digitaální zesilovače existují nebo jinak, jsou docela rozšířené. Pro příklad zde dám link na uplný šrot, kde je specifikace v D. Před pár lety s tím přišla Sony, modely neznám z hlavy /myslím i v ES/, musel bych hledat, ale pokud si dobře pamatuji, nebyla to nijak nerozšířená modelová řada. Dnes jsem v časovém presu, co jsi psal, jsem jen proletěl, mrknu později. Pokud tomu tak s tím digitálem není, tak mě oprav. Snad se už konečně něco přiučím.
http://www.pricesearchindia.com/lg-ht302sd.html

A s tou manželkou jsem to nemyslel nijak urážlivě, to je snad jasné,hm?. Regl jsem se zde, ať se něco dozvím a né ať si léčím méněcennost adpod. V tom duchu bych chtěl reagovat na kema.
Kemo, pokud se v tom chceš nimrat a já se trochu zamyslím, mám pocit že rozvodovost se v republice blíží k 50procetům, tak jsi na jedné straně štastný clověk, pohledem z druhé - dost naivní. Ani pravdá není vždy jen jedna.. Čest, jdu si sypnout a pak do posilky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 říj 2013 16:12 

Kraj: ČR - Liberecký
:shock: :mrgreen:

Já vůbec nechápu na co odpovídáš. Já jsem mluvil o tom že jsem ženatej? Nebo o rozvodovosti? Já mám pocit že jsem jen říkal to, že provokovat chlapa zrovna ženskejma není dobrej nápad, neb je dost pravděpodobné že jednou potkáš někoho méně klidného a ten ti dá po ciferníku. O tamtom nepadla vůbec řeč, tak nechápu v čem bych měl být naivní a už vůbec nechápu v čem bych měl být štastný.....

To je odpověd úplně mimo mísu. Takže buď beru nějaký drogy, o který nevím a tohle je jen jedna velká haluz a nebo naopak.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 říj 2013 18:57 
Řádný člen

Kraj:
jezecek píše:
Už dost, musím robit, nemám čas se pořád opakovat dokola ;)

Tak to neopakuj, beztak jsou to kraviny.

jezecek píše:
ps. po naladění receiveru pomocí EQ nepoznají rozdíl ani vaše manželky s téměř absolutním sluchem.

Jako bych to neříkal - tohle je typický příklad takové kraviny. Ekvalizér ti nezmění zvukový projev zesilovače. Když je ten koncák prostě blbej tak tam těch ekvalizérů můžeš vyskládat třeba deset a pořád to bude hrát blbě. To je mylná doměnka začátečníků, neznalých a nepoučitelných.

P.S. - Na ty manželky si dávej pozor, brát do huby cizí blízké se nevyplácí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 říj 2013 19:02 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Thales: On může...sype a chodí do posilky. ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 říj 2013 19:24 

Kraj:
TheLastUnicorn píše:
Thales: On může...sype a chodí do posilky. ;)

..asi tak nejak.nechtel jsem to psat ;-)

Thalesi.co kdyby by jsi misto tech kokotin poslal to schema?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 říj 2013 23:17 

Posilka neposilka, osmdesát kilo za podrážkou kanady na xichtě, dva teleskopy nebo ostrá devítka, a jakej bude. Hoši takovouhle diskusi si snad odpusťte. Nečetl jsem to dokonale, ale jestli má někdo problém s pochopením vtipu (o manželkách), tak má asi nějaký problém.

Ježečku, pokud někde něco naladíš, nastavíš, nakoutíš, vůbec to neznamená, že to tak bude hrát. Takhle to může fungovat jen na vyšší úrovni bytí, nikoli na velmi oškubaných zařízeních, které mají problém nehořet....

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 říj 2013 01:52 
Řádný člen

Kraj:
Ježečku v poslední zprávě jsem ti psal, že jediné schema, které mám, je bohužel shodné s tím kritizovaným, které se válí zde na webu a které jistě máš. Pokud ho přesto chceš tak ti ho pošlu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 říj 2013 09:29 

Kraj:
Thales píše:
Ježečku v poslední zprávě jsem ti psal, že jediné schema, které mám, je bohužel shodné s tím kritizovaným, které se válí zde na webu a které jistě máš. Pokud ho přesto chceš tak ti ho pošlu.

"Jo najdu to, ale mám takový pocit že mám to samé co tu viselo na fóru."

ok.d.

ransome: Ty dnes nekomunikuješ? ;) Jak je to s těmi digitálnímí zesilovači v receiverech?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 říj 2013 10:28 
Řádný člen

Zesilovače třídy D jsou používány v někerých autorádiích. Je možný, že jsou i v receiverch z posledních 2 možná 3 let. Jejich výhodou je vysoký výkon při nízkým napětí a jejich vysoká účinnost. To je ale vše. Rozhodně bych třídu D neoznačil za něco, co je zvukově lepší. Při sebemenší zahnání do limitace je to nesnesitelný.
V receiveru starým 5-10 let jsem ale nikdy žádný D-čko neviděl.
Hlavně ale nemám tušení, proč máš furt tendenci zpochybňovat věci, co jsou už z principu úplně jasný. Baví Tě to? Na takovým slovanetu by Tě již dávno místní konstruktéři roznesli na kopytech. Tady jsou lidi tak nějak tolerantní, ale všechno má svý meze. ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 říj 2013 10:45 

Zajímavý obrázek z datašytu Hypexu: pokud chce člověk udržet zkreslení v setinách, aby nešel přes ani ne 1/2 nominálního výkonu, na 8 ohmech pak ještě míň.
Obrázek
[UcD180]
Takže z 400W modulu rázem tahat 150W do osmi a už je to na hraně, a to ještě hypex je předpokládám z těch lepších :?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 říj 2013 11:04 

Kraj:
No já myslím, že to je celkem v pohodě.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 říj 2013 11:25 

Kraj:
TheLastUnicorn píše:
Zesilovače třídy D jsou používány v někerých autorádiích. Je možný, že jsou i v receiverch z posledních 2 možná 3 let. Jejich výhodou je vysoký výkon při nízkým napětí a jejich vysoká účinnost. To je ale vše. Rozhodně bych třídu D neoznačil za něco, co je zvukově lepší. Při sebemenší zahnání do limitace je to nesnesitelný.
V receiveru starým 5-10 let jsem ale nikdy žádný D-čko neviděl.
Hlavně ale nemám tušení, proč máš furt tendenci zpochybňovat věci, co jsou už z principu úplně jasný. Baví Tě to? Na takovým slovanetu by Tě již dávno místní konstruktéři roznesli na kopytech. Tady jsou lidi tak nějak tolerantní, ale všechno má svý meze. ;)

Nevím co zpochybňuji a nevím, proč se zde vyjadřuješ k EQ apod. coz bylo psáno v kontextu s manželkama = nemyšleno vážně. Možná si vše nejdříve pořádně přečti, potom se dlouze, ale opravdu dlouze zamysli a potom piš. Ptal jsem se ransoma, ale jen tak opatrně, vím, že něco takové je, on psal, že není / nepsal jsem nic o 10let starých kusech/. Další mi tu píše něco o receiverech a ani netuší, že mají nějaký direct. Zmíněné THD, zamyslel se někdo nekdy nad tím, že to lze měřit/počítat jinak - výsledný údaj by mohl být důveryhodnějsí? Možná proto to je důvod, proč mě tu nikdo neroznesl na kopytech. Někdo rozumí tomu, jiný zase tomu, ale nikdo není sto schopen říct jak to vlasně je. ;) K Dolby se nebudu vyjadřovat, to je zde tak trochu úplně mimo.

Ty mi v každám příspěvku vkládáš do huby, co jsem neřekl. Nyní něco o kvalitě digi zesilovačů. Nevím, jak na tom jsou, nic jsem k tomu nepsal, ale pokud mi píšeš, ze kvalita je taková či maková, tam mě napadne, proč ty by jsi to zrovna měl vědět. Že jsi to jednou někde slyšel či pracuješ ve vývoji? Asi to první.

Tak přestaň bezhlavě paběrkovat členům, jen pro to, kteří to zde vytvořili a mysli hlavou. Veřím, že jsi pravnědpodnobě dobrý ve svém ooboru, ale jinak nepoužitelný. 8-) Ještě něco?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 říj 2013 13:34 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Už jednou jsem ti psal, že THD se nepočítá, THD se měří. Měří se metodikou k tomu určenou. Všichni to vědí, jen ty to zpochybňuješ. Stejně tak je to i s tvým matematickým počítáním, zda je pásek zaznamenán s Dolby.
Jo a ješte si zlepši svou údajně dobrou funkční gramotnost. Co to znamená "bezhlavě paběrkovat členům"?
A teď jdu opět naplňovat dohodu s ransomem.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 říj 2013 15:07 
Řádný člen

Kraj:
Já to vidím na ban za trolování.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 říj 2013 17:30 
Řádný člen

jezecek: Jasně, jsem totálně nepoužitelnej...hlavně, že Ty jseš letadlo. Obrázek
Dál na Tebe reagovat nebudu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 říj 2013 03:45 

Kraj: ČR - Zlínský
Má nějakou váhu názor a zkušenosti servisáka, kterému už leccos prošlo rukama, měl možnost to slyšet a i vidět schéma /od novějších přístrojů schémata na netu prostě ještě nejsou/ ???
Pokud myslíte, že ano, uměl bych z vlastních zkušeností k danému tématu hodně co napsat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 říj 2013 15:17 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Poslouchám.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 říj 2013 07:15 
Řádný člen

Kraj: SR - Košický
sinclair, vopred ďakujem.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 úno 2014 21:33 
Řádný člen

Kraj: SR - Košický
sinclair, nevyšiel čas? Je to určite škoda, celkom rád by som vedel tvoj názor. A určite nie som sám...

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 62 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]