Poslední návštěva: Právě je 08 kvě 2026 18:59

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 62 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pro Lukáše Kosinu:
PříspěvekNapsal: 02 říj 2013 12:41 
Řádný člen

Kraj: SR - Košický
ransom, a čo so spolubývajúcou? btw potom by som nepočul plačúce deti...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 říj 2013 13:30 

Kraj: ČR - Liberecký
Není problém zapojit sluchátka dvoje, stačí sehnat rozdvojku. No a stačí mít otevřen sluchátka a uslyšíš i dítě...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 říj 2013 14:30 
Řádný člen

Kraj: SR - Košický
imho doma mám teraz sony str-de698
http://severodonetsk.lug.slando.ua/obya ... 4QhG9.html
ale podľa ohlasom tu na webe je na hudbu nevhodný... Doma som skúsil iný zosík SABA MI15, ktorý sa mi zdal oproti sony v hudbe dynamickejší... (nerád by som tu používal obvyklé slovné spojenia, ktoré väčšina číta s úsmevom na tvári)
SABA MI15:
http://www.hifi-pictures.net/amplifiers ... 15/amp.htm
Preto sa zamýšľam nad výmenou sony receivera, pretože 5,1 zvuk ma už prešiel a chcem nejaké stereo s DO a optickým vstupom. Plánujem stavbu totem80 a k nim by som chcel niečo kvalitatívne porovnateľné.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 říj 2013 15:25 

Z mého pohledu dobrá volba. Zdigitalizovat stereo zesilovač asi není prolbém pomocí DAC (otika- cinch). A myslim že i starší poctivé stereo zesilovače se dají sehnat s dálkáčem, akorát ti to trochu zmenší výběr.

Třeba ten Fiio D03 není kdo víc co,ale na bednu naprosto dostačující.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 říj 2013 16:05 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Osobne môžem doporučiť Yamaha AX-470 alebo AX-570, Sony TA-F 519, Grundig V 3 alebo V 4. Optiku však bohužiaľ nemajú, na to by si musel použiť samostatný DAC.
Ale pichľavý hmyzožravec ti vysvetlí, že 5.1 receiver hrá v stereu lepšie ako nejaký plesnivý starý zosilňovač :D :D :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 říj 2013 16:55 

LOL :mrgreen: Repromania Wars: Laminat strikes back

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 říj 2013 17:03 

Kraj:
No trochu jsem váhal, jestli něco psát. :) :) Ale jsem přesvědčený, že ten Sony, co máš doma, zahraje stejně nebo lépe než co ti tu doporučí. Můžeš mít ten receiver špatně nastavený nebo že by poloprázdná Saba hrála až tak dobře? Těžko.

Receiver:
+ DO
+ SPDIF
+ D.RANGE COMPRESS. pro noční poslech
Aiwa:
+ zvuk? / subjektivní pocity manželek? hehe, o tom se můžeme dohadovat, jak říká ministr Žák, co nemám na papíře, to neplatí /

Jinak já ti doporučím toto: nemá to DAC, ale..
http://aukro.cz/sony-ta-fa7es-i3579825065.html

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 říj 2013 17:40 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Pichlavý hmyzožravec: Kde tam čteš o nějaké AIWĚ, youtube?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 říj 2013 20:53 
Řádný člen

Kraj:
paulus33 píše:
páni, s tou slúžkou súhlasím, ale skúsme ju nazývať menej dehonestujúco, napr. chyžná. A poprosím vybaviť súhlas u mojej spolubývajúcej - manželky...

Na co souhlas? Pokud je hezká a milá tak když budeš chytrý tak si nenápadně uděláš obsluhu z ní. Ušetříš výdaje a bude to i skladnější.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 říj 2013 05:34 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Ježečku, až si postavíš vedle sebe jakýkoli AV receiver s původní cenou 20k a jakýkoli stereo zesilovač s původní cenou cenou 20k, (což oboje se dá nyní koupit kolem 3-4k), a porovnáš si je ze stejného zdroje na stejné bedny, přestaneš cintat takový nesmysly, ty subjektivní pocite :mrgreen:
(Totéž samozřejmě platí i o jakékoli vyšší cenové relaci.)

PURE DIRECT (zmiňoval jsi jinde) nic neznamená. To je tlačítko na ovladači, funkce, nic víc, žádné kouzelné zaklínadlo. AV receivery, co jsem slyšel (včetně toho, co jsem měl doma) hrají přes PURE DIRECT tak jalově a plechově, že se to nedá poslouchat. Prostě proto, že mají totálně ojebané koncáky, navzdory tomu, že se honosí hesly jako DISCRETE AMPLIFIER nebo DIRECT ENERGY MOS a podobně. Pokud jsi někdy viděl, jak vypadá solidně hrající koncový zesilovač (myslím desku se součástmi) a pokud víš, k čemu v něm je tolik součástí, po otevření AV receiveru bys byl dost překvapený, že to vůbec hraje. Pár jsem jich totiž otevřených měl. Pro zajímavost: Vyšší (a třeba dvoj i trojnásobně dražší) řady mají základní elektroniku naprosto shodnou s řadou nižší. Přidávají se jen rozšíření o desku s více HDMI, deska zdroje, který krmí HDMI splitter i ve vypnutém stavu (aby HDMI zůstaly průchozí), karta s WIFI nebo s dockem pro iPod, přidají se šroubovací terminály, případně dva kanály pro šestý a sedmý surround, nicméně celá základní deska s dekodéry, převodníky a předzesilovači, stejně jako deska koncáků je SHODNÁ napříč typy od 5 do 15k! Dokonce to je na těch deskách drobnými písmenky napsané. Takže tvrdit, že AV receiver střední třídy za 15k je lepší než low-end za 5, to je holý nesmysl.

Myslím, že u tebe dobře funguje placebo efekt. Prostě ti řekli a do letáku napsali, že to hraje skvěle, přidali k tomu názvy nějakého studia a certifikát THX a spokojenost zaručena.

Stereo zesilovačům se vyrovnají snad jen sestavy z monobloků - koncáky jsou shodné a honí se to ze samostatného AV preampu. Ale čistě matematicky - cena je pak několikanásobkem klasického sterea stejné kvality a třídy. Samotný preamp stojí kilo a místo dvou koncových monobloků jich je sedm. Jakmile začneš srovnávat AV receiver se stereo zesilovačem podobné cenové kategorie, dopadne AV blbě.

HOWGH.

Ten doporučený Soňák vůbec nebude špatná volba, jen nevím, jak si to Slovák od Košic vyzvedne u Karlových Varů osobně...

Naposledy upravil ransom dne 03 říj 2013 06:21, celkově upraveno 4

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 říj 2013 05:42 
Moderátor

paulus33 píše:
ransom, a čo so spolubývajúcou? btw potom by som nepočul plačúce deti...

Tak neslyšet plačící děti bych já osobně považoval za výhodu :lol:

Ježeček má pravdu v tom, že AV receivery mají "midnight mode" pro potlačení dynamiky a znám osobně několik lidí, kteří kvůli tomu drží dvojí aparaturu - 5.1 na filmy i stereo na muziku. Myslím si ale, že akční filmy ti budou děti budit stejně. Nikoli hlasitostí, ale tím, co se tam děje. Člověk i ve spaní vnímá obsah, ne jenom zvuk.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 říj 2013 08:37 

Kraj:
Já nevím, zda digitální zesilovač se spínaným zdrojem musí být opravdu tak robusní jak píšeš / podobně jak zmiňuješ Direct mode, o kterém jsem zde nepsal/. Nezpochybňuji to, že stereo zesilovač bude hrát líp, ale pro účel, jak v tématu "zesilovač do 5k.." tak zde, kde borec již nějaké železo vlastní, upřednostňuji výhody receiveru a hotovo. Už to chápeš?

A je to stejné jako s THD nebo Dolby, prostě si stojím za tím, že to lze matematicky vypočítat.

S tím, že by si bratr ancijáš pro něco jel do ruska je asi komplikované, ale určitě je někdo, kdo toto a podobné prodává na slovensku, byl to jen příklad.

Už dost, musím robit, nemám čas se pořád opakovat dokola ;)

ps. po naladění receiveru pomocí EQ nepoznají rozdíl ani vaše manželky s téměř absolutním sluchem. I když absolutní sluch s tím vlastně nemá nic společného, ale někdo to zde zmiňoval :D ;)

Naposledy upravil jezecek dne 03 říj 2013 09:21, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 říj 2013 09:16 

Kraj:
laminat píše:
Pichlavý hmyzožravec: Kde tam čteš o nějaké AIWĚ, youtube?

laminate klid, neber se tak vážně, na youtube tyto informace nenajdeš ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 říj 2013 10:10 

Mě se libí jak se furt otíráš o Tomovu manželku. Holt, přes internet je každej hrdina. Otázka ale zní, otíráš se o cizí manželky i při osobní komunikaci? Jestli ano, tak se docela divim že jsi ještě nedostal od někoho přes kušnu....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 říj 2013 10:28 

Kraj:
Neotírám se něcí manželku, je to více méně takové škádlení, ale je to bráno obecně, nejen on zde vyzdvihoval vlastnosti své polovičky. Taky zde přihodím sem tam pár smajlů pro odlehčení, ať nepůsobím nevyrovnaně jako vybraní korespondenti.

Jinak máš pravdu, přes internet má každý ramena, ale na tom nic nezměníš. Normálně jsem bázlivý malý a krpatý ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 říj 2013 10:42 

Třeba moje máma hrála dlouhý léta na violoncello a troufám si říct že ohledně sluchu by tady strčila minimálně polovinu osazenstva do kapsy. Holt někdo má a někdo nemá, a mě osobně přijde že ženský maj velmi dobrej sluch, akorát je jim HiFi často u zadele, takže je jim spíš jedno že to hraje blbě. Holt někdo má a někdo nemá, a já se bez mučení přiznám že nemám.

Jinak z vlastní zkušenosti vím, že zrovna ohledně ženských není radno řešit nic ani ze strandy. Tímhle vzpůsobem jsem jednou dotyčnému vtipálkovi rozbil v afektu hlavu krýglem a doteď toho lituju.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 říj 2013 11:45 
Moderátor

Já nevím, co řešíte. Někdo hodí dotaz. Ježour poví, co si myslí, já povím, co si myslím. Dotyčný ať si vybere sám.

Ježečku, v kterém AV receiveru jsi viděl digitální zesilovače? Já tedy ještě nikdy v žádném. Vše, co jsem viděl, má klasické zesilovače ve třídě AB, případně s výkonovými MOSFETy. Nemluvil jsem o robustnosti, ale o obvodovém řešení, které je krutě ošizené. I blbý JPAčko nebo Aldax má zdvojené koncové tranzistory a jeden kanál vychází na desce formátu A6 hustě poseté součástmi - žádná tam není zbytečná. Koncový stupeň běžného AV receiveru sestává většinou ze dvou výkonových a třech univerzálních tranzistorů s pěti odpůrky. Aj LM3886 by tam posloužil líp. A ekvalizér ovlivňuje pouze frekvenční průběh, hluchej zesilovač ti nevylepší. Pure direct jsi jako kvalitativní plus zmiňoval v jiné hádce asi tak před měsícem - taky jsem nahoře uvedl "zmiňoval jsi jinde". Dva papírově a parametrově podobné nebo stejné zesilovače prostě nehrajou stejně. Kdybych sám před pár lety netvrdil to, co ty a nemusel to od základu přehodnotit...

Naposledy upravil ransom dne 03 říj 2013 13:34, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 říj 2013 12:19 

My řešíme neustále omílanou ,,manželku s absolutním sluchem,, a ramena na síti.O receiveru nepadla řeč :) Já se už s ježurou hádat nebudu, své jsme si v tomhle tématu řekli a nemám potřebu se v tom dále ventilovat.

Spíš to byla jen taková úvaha pač o tý manželkce to tady čtu už po několikáty. Tobě to neva, mě to taky neva jen, že jednou může potkat někoho komu se vtípky ohledně manželky nemusí líbit a hrozí že dostane přes ciferník :mrgreen:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 říj 2013 13:33 
Moderátor

Nikde nepsal, že myslí konkrétně mojí ženu. Na zamlžené narážky prostě nereaguju.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 říj 2013 14:55 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Mně nejvíc pobavilo řčení o SABA jako o poloprázdný krabici...Netušil jsem, že čím je krabice zesilovače plnší, tím hraje líp...
Pak jsem asi urobil kravinu, když jsem DPS v mojí B73 zredukoval na polovinu. Teď je po elektrický stránce taky poloprázdná...hm...takže lze oprávněně pochybovat, že teď hraje líp... :shock:

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 62 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]