Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 16:13

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Prodance exhibice Stará Boleslav 9/2013
PříspěvekNapsal: 22 zář 2013 21:57 

Tak, kdo jste byl? Nějaké dojmy? Mě to přišlo všechno stejně nahlas :lol:

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Prodance exhibice Stará Boleslav 9/2013
PříspěvekNapsal: 22 zář 2013 22:11 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Prásknu ty o kterých vím že jsou tu na fóru: Já, Petr Berka, Martin S., Transiwatt, Exxxi, Skrdlis, Kalvoj, Task-AVA, ...
že ses k nám nepřipojil :-D Bylo to jako obvykle super, jen mě DEMO 4 dalo jaksi více...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 zář 2013 08:36 

Kraj: ČR - Plzeňský
To srovnání, co umí zahrát 3 21" proti osmi třídvanáctkovým bednám...... Přestože ty třídvanáctky v houfu zahrají, není to trochu slepá vývojová větev? Nevím, jaké měly jednotlivé sestavy rezervy.
Z vršků byly na jazz použitelné celkem všechny, na metal už ty malé bedynky jako NT29 nestíhaly.
Jako velice univerzální se mi líbily 6001 a vůbec vše od RCF. Ale je to daný tim, že nemám rád uvřískané bedny. Málo se mi líbily ty linearray do véčka. A vyloženě hnusný byly ty RCFka s vertikálním úhlem 22°.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 zář 2013 09:59 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
Viděl mě tam někdo kromě Lukáše? Já sem se tam pohyboval zhruba hodinku a pak sme zas frčeli. Naspal sem fakt málo protože sme měli festival a hned další den ráno pryč a pak na Demo : D

Jinak ten zvuk mě uplně dostal tam, naprosto mega, asi nelepší sound co sem kdy slyšel (ale moc jich nebylo)

PROTON AA-1150 | PROTON 1100 preamp
Projekce: BenQ TH670 + Optoma DS-9092PWC

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 zář 2013 10:43 

Task: Jojo, já jsem Tě viděl.

S poslechem je to na dlouhé diskuse. Nevíme jak to měli sladěné, zda do toho pouštěli stejné výkony, jaké byly presety pro basy a zda byl každý bas nastavován pro vrchy zvlášť, nebo se to prostě sjelo "všechno se vším jak to leží a běží".
Kasali se, že to všechno před předváděčkou měřili, takže pokud se nemýlím, srovnali frekvenční charakteristiku do rovna, a přesto každý aparát zněl dost jinak. To pro takové rýpaly co tvrdí, že stačí na zvuk aplikovat vlnovou teorii a změřit SPL, a je hotovo. Houbelec....
Nakonec dojdem k tomu, že není podstatný graf z mikrofonu, pokud to není úplně špatně, ale prachobyčejný osobní vkus pouze s přihlédnutím k měření, které dá dopořádku věci, které neumíme hned rozeznat nebo narovnat na decibel/milisekundu přesně.

Z vrchů mě rozhodně potěšily ta malá třípásma, basy jsou príma ND215, u LA to bylo otázkou konkrétní skladby.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 zář 2013 11:30 

nevim presne co je vyhoda, ze 3. basak je v protifazi - asi aby to neukopalo lidi na podiu nebo treba do obytny ctvrti co muze bejt vzadu za placem kde by byl koncert?
co jsem tak pochopil, tak dneska je to vsechno o processingu, tim se da pomoct vsemu co neni vylozene pruserovy od navrhu.

lukyss: no nejak jsem zapomnel dat vedet, jel jsem tam ze zavodu skoro nahodou. ale mohla bejt sranda bych tam aspon nebyl sam a pokecal s lidma podobne postizenejma, to me docela mrzi, tak priste ;)

exxi: tak me predevsim nestihaly usi, jinak nemuzu rict, ze nejakej ten aparat by to nedaval. ty "hnusny" rcfka byly predevsim vic nahlas (skoro o 6dB) takze mi usi jeste vic zkreslovaly, ale ty bedny to davaly s prehledem.

jinak jestli si pamatujete takovyho manika s bezovou bundou a trochu cirem s vybledlou modrou na strane, co si tam obchazel ruzny uhly pro ruzny setupy - skakal pres lavicky - hlasil se na "kdo bere antidepresiva" a obcas fotil starym mobilem a po prezrani se kolackama pomalu usinal vpravo od mixu nez zacli hrat quattro formaggi - to jsem byl ja :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 zář 2013 12:54 

Kraj: ČR - Plzeňský
Ty kardio basy mají výhodu jednak v tom, že neni bordel na jevišti a druhak je lepší pokrytí po ploše. Ne že bys získal vyšší SPL, než při seřezení vedle sebe, ale máš ty basy na správných místech. Ideální je prohlídnout si příručku Bass Guide (myslím od Mogaleho), ty obrázky řeknou hodně. Ale dnes je to ještě dál. Nejsem si jistý, jestli ty 3x 21" byly zpožďované v efektu, myslím, že byly jen zpožděné postavením a otočením fáze.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 zář 2013 15:43 

Ještě mi bylo nějak nejasné, jak prezentoval Hrůza, že můžou jen změnou presetu/processingu kontrolovat pokrytí prostoru (imho nebyla řeč (jen) o subech)? Přeci bedna je nějak udělaná, má nějakou děličku na výhybce, zvukovod má nějaký vyzařování, z toho všeho pak plynou případný průsery ve směrovkách, propady výkonu na urč. frekvencích atd. Nebo je to myšlený že se mění třeba i parametry aktivní výhybky? (což je mi ale zase stejně divný, přeci jednou to člověk nastaví na optimum pro daný repráky/zvukovod...)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 zář 2013 18:29 

Já nevím co všechno EAW focusing obnáší, zvláště u banánů, ale pokud máš představivost, dokážeš si představit, co by třeba udělalo natáčení fáze jednotlivých modulů banánu v libovolné frekvenci, respektive v libovolném rozsahu?
Podle mě dnes už procesory zvládají operativně měnit všechno. Proto to tolik stojí, jinak by to "za mě" byl jen předražený křump.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 zář 2013 21:47 

Kraj: SR - Trenčianský
Ja som tam bol tiež, pochválim sa že som v tombole získal dva kusy Precision Devices PD12-150 8ohm 150W (už mám na ne kupca pretože ja ich nevyužijem)

Mne sa páčili všetky zostavy a kombinácie, zo začiatku keď to púšťali do cca 85 som pomerne ľahko určil že čo sa mi páči a čo nie, no keď to neskôr dali cca na 95 tak už to pre mna osobne všetko hralo krásne - nevedel by som si vybrať :D

Chválim PRODANCE že takéto niečo spravil, veď kde sa dá naraz takto počuť 15 systémov? A všetko zadarmo, fakt klobúk dolu.

Ja som si tam vybral aspoň nové bezdrátové mikrofóny od Sennheiseru.

Čo bolo slabšie a čo by som prípadne vylepšil bol ,,zvukár,, v DJskom stagei - nedal si povedať v ničom.

2xART 745,2xRCF ART 412A,2xRCF ART 310A,PROC DS34A,4x BC18SUB with RCF LF18X401,CVR PA2202 2x4kW RMS 4ohm,Soundcraft NOTEPAD 124FX,Beyerdynamic OPUS,2xSennheiser XSW35,K&M lešenie,4x LED moving head,3x RGB laser,8x PAR 56 LED

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2013 18:24 

Kraj: ČR - Středočeský
Bylo tam moc pěkných věcí a hlavně kde člověk uslyší tolik profi PA sestav, mít hodně peněz tak bych si hned pár věcí vybral. Akorát my tam chybělo pár těch drobnějších věcí jako mix pulty nebo efekty rád si vybírám techniku podle toho jak se s tím pracuje ovládání rozmístění tlačítek... a není nad to si to osahat jako třeba u thomanna. ;) Jinak jsem se tam pohyboval v křiváku se stříbrnými pouty na rameni.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]