Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 17:12

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 316  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co vás dnes potěšilo?
PříspěvekNapsal: 20 zář 2013 10:40 

Kraj:
ransom píše:
Ježeček: V tomto případě souhlas. Vinyl není kvalitnější než slušný digitální záznam. Jenom má při masteringu úmyslně zkomprimovanou dynamiku, takže je v něm zdánlivě víc detailů ve slabých pasážích. Ale kouzlo to má.
Druhá věc ovšem je, že zatímco desky se masterují vždy citlivě s ohledem na cílovou skupinu, CDčka jsou často zvukově odbytá.

Moc nerozumím tvé odpovědi. Psal jsem, že CD jsou zvukově špatně udělaná a ty taky. Tak co vo co go?
Ale nejsem si jist, zda vše přisuzovat dynamice. Odstup signál šum, přeslechy mezi kanály a chtěl bych vidět jakou dynamikou tlačíš z desky vyšší frekvence. U CD no problem.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 zář 2013 10:56 

Kraj:
kemo87 píše:
Já má taky více přenosek, ale musel bych mít asi alespoň jeden náhradní headshell abych mohl přehazovat bez větších prodlev. Co ale můžu porovnat například AT95E a Music Hall Tracker, tak druhý jmenovaný má třeba příjemnější středy oproti ATčku. Naproti tomu zase AT má lepší výšky bych řekl. Ještě mám doma AT72E to je dost podobná té 95tce ale mám podezdření že není v nejlepším stavu. No a pak nějaký tesly...2102,2103 a 2101.

Jak ti hrají ti Floydi?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 zář 2013 11:06 

Kraj: ČR - Liberecký
Ještě jsem je neposlouchal. Já na to musim mít totální klid pač poslouchám oproti ostatním lidem docela potichu. stačí když tam někdo chodí po bytě (žena) a hned mám z poslechu prd. Ode dneška až do neděle je v práci takže chystám velký poslech.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 zář 2013 11:14 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Jezecek: Jenom jsem souhlasil. Snad ti to nevadí.
Negativa u desek znám a proto je taky už neposlouchám, protože (pro mě) převažují nad pozitivy.
Ale porovnávat by se stejně měly desky s dobře, nikoli se špatně namasterovanými CD. To, že někdo něco zmrvil ještě nevypovídá o sytému jako takovém.
O dynamice jsem mluvil proto, že si spousta lidí chválí právě ty vypíchnuté detaily.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 zář 2013 11:18 
Moderátor

Hele, vy nikdo nejste v práci, že mátě čas krafat?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 zář 2013 11:18 

Jenže to by muselo být stejné album a jak CD tak i LP dobře namastrované. Něco takového hledat asi nebude nic jednoduchého, alespoň v tom středním proudu jak ty říkáš.

Já v práci sem a pracuju při krafání :mrgreen:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 zář 2013 11:29 
Moderátor

Spousta CD je dělaná citlivě a s láskou a výsledek je dobrý. Dokonce i u nás. Záleží jen na muzikantech (aby věděli, že to chtějí) a na zvukovém mistrovi (aby to uměl). Prostě aby to nemělo zvuk jako televizní reklama.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 zář 2013 14:21 

Kraj:
ransom píše:
Spousta CD je dělaná citlivě a s láskou a výsledek je dobrý. Dokonce i u nás. Záleží jen na muzikantech (aby věděli, že to chtějí) a na zvukovém mistrovi (aby to uměl). Prostě aby to nemělo zvuk jako televizní reklama.

Já mám pocit, že z 90 procent, cd hraje pofiderně a je šité rychlou jehlou. Možná se pohybuji ve specifické oblasti hudby, kde to je nejznatelnější a snažím se to doladit na EQ, potom si pustím něco jiného a ejhle, hraje to dobře i bez EQ.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 zář 2013 15:09 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Souhlas s Ransomem. Po technické stránce je CD samozřejmě lepší, než LP. Že se většina CD nedá poslouchat, je skutečně o muzikantech a masteringu, protože stejně, jako se nedají poslouchat nová CD-čka, tak se nadají poslouchat ani nové LP-čka. Není to tak dávno, co jsem dostal k narozkám novou desku Queen - Innuendo...ten zvuk je šílený. Měl jsem to puštěný 2x a na pásek jsem to ani netočil...škoda pásku.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 zář 2013 16:40 
Moderátor

Jezecek:
To bys ale musel taky napsat, jakou muziku posloucháš. Se starýma Floydama se dnes už moc nepořídí, protože šetřili na nahrávacích studiích a některé desky jsou prostě už blbě nahrané. Mám za to, že v té éře před rozchodem a reunionem nejlíp nahráli Ummagummu.

Někdy mám dojem, že se nejvíc mrví nahrávky, u kterých je předpoklad A) pouštění v rádiu (běžný střední proud), nebo B) poslouchání v opilosti (Kabát).
Když si vezmu nahrávky moderního jazzu nebo akustické hudby (u nás třeba Bittová, Václavek, Maraca, Andrtová...), tak drtivou většinou znějí znamenitě. I CD remastery nahrávek dejme tomu Kratochvíla s JazzQ nebo s Ackermanem, hlavně ty, co nahrával v osmdesátých letech ve svém studiu Budíkov, dopadly dobře. Tam se prostě očekává, že to bude poslouchat někdo s náročnějším vkusem doma na slušném aparátu, tak proč by mu to kazili. Ale dokonce i poslední deska, co nahrál před smrtí Michal Tučný, čili prachobyčejná popcountry, dopadla tak dobře, že jsem ji viděl v jednom Highend studiu mezi referenčními CD nahrávkami.

Mě to nebaví, jdu si pustit muziku.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 zář 2013 18:10 

Ježku, poslechl jsem první LP z té Zdi a neshledávám na tom nic špatného. Máš určitě 1C 198-63 410/11?

Jo a ještě jeden dodatek. Rovnou jsem poslechnul Anastasis (nové LP) a zvuk nic moc. Jakoby zastřený, pod dekou. Naproti tomu ten Grendel, kterej je taky novej zní z LP stejně blbě jako z digitálu :mrgreen: .

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 zář 2013 19:07 

Kraj:
kemo87 píše:
Ježku, poslechl jsem první LP z té Zdi a neshledávám na tom nic špatného. Máš určitě 1C 198-63 410/11?

Jo a ještě jeden dodatek. Rovnou jsem poslechnul Anastasis (nové LP) a zvuk nic moc. Jakoby zastřený, pod dekou. Naproti tomu ten Grendel, kterej je taky novej zní z LP stejně blbě jako z digitálu :mrgreen: .

Díval jsem se, mám CBS Columbia 1979, asi nějaký shit..

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 zář 2013 19:07 

Kraj:
ransom píše:
Jezecek:
To bys ale musel taky napsat, jakou muziku posloucháš. Se starýma Floydama se dnes už moc nepořídí, protože šetřili na nahrávacích studiích a některé desky jsou prostě už blbě nahrané. Mám za to, že v té éře před rozchodem a reunionem nejlíp nahráli Ummagummu.

Někdy mám dojem, že se nejvíc mrví nahrávky, u kterých je předpoklad A) pouštění v rádiu (běžný střední proud), nebo B) poslouchání v opilosti (Kabát).
Když si vezmu nahrávky moderního jazzu nebo akustické hudby (u nás třeba Bittová, Václavek, Maraca, Andrtová...), tak drtivou většinou znějí znamenitě. I CD remastery nahrávek dejme tomu Kratochvíla s JazzQ nebo s Ackermanem, hlavně ty, co nahrával v osmdesátých letech ve svém studiu Budíkov, dopadly dobře. Tam se prostě očekává, že to bude poslouchat někdo s náročnějším vkusem doma na slušném aparátu, tak proč by mu to kazili. Ale dokonce i poslední deska, co nahrál před smrtí Michal Tučný, čili prachobyčejná popcountry, dopadla tak dobře, že jsem ji viděl v jednom Highend studiu mezi referenčními CD nahrávkami.

Mě to nebaví, jdu si pustit muziku.

Tak co jsi si pustil?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 zář 2013 19:41 

jezecek píše:
kemo87 píše:

Podle discogs by CBS label měl být z Peru.

http://www.discogs.com/Pink-Floyd-The-Wall/master/11329

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 zář 2013 20:07 

Kraj:
kemo87 píše:
jezecek píše:
kemo87 píše:

Podle discogs by CBS label měl být z Peru.

http://www.discogs.com/Pink-Floyd-The-Wall/master/11329

Měl jsem za to, že jsem koupil od Harvest, ale teď se dívám, že to je

http://www.discogs.com/Pink-Floyd-The-W ... se/2103017

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 zář 2013 21:04 
Řádný člen

Z floydů se mi nejvíc líbí albumy mezi rokem 1987 a 1994...takže Momentary lapse Of Reason a Division Bell...co například od nich nějak nemusím, je The Wall...myslím, že mají podstatně lepší albumy.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 zář 2013 21:14 
Moderátor

Ježeček:
Pustil jsem si Ummagummu od Floydů. Protože jak jsem o ní napsal, zastesklo se mi po psychedelických stavech, co jsem při ní kdysi jako senzitivní adolescent prožíval. Sotva jsem pochopil, že se má duše tentokrát na výlet nevydá, volal mi kamarád z HK, že se mu za Náchodem sekla brzda u auta a tak jsem jel vyprošťovat. Vrátil jsem se za dvě hodiny a nemaje již chuť na kakofonii, pustil jsem si Zaz - Limited Special Edition 2011. To se mi líbilo.

Unicorn:
Mám to s Floydama podobně. The Wall mě jako deska nebere. Přijde mi to spíš jako dramatické pásmo, jaké je potřeba vidět, ne jenom slyšet. Jenomže se nějak nedovedu ztotožnit s viděním světa, jaký prezentuje.
Po reunionu bez Waterse jsou mi Floydi tak nějak bližší. A nebo sedmdesátky - Relics, Meddle, Wish You Were Here, Dark Side...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 zář 2013 21:33 

Kraj:
Jedině Live at Pompeii a The Wall Live. Na každém dalším albu se najde jedna dobrá písnička. ;)
Taky se dá Roger Waters - Amused To Death.
Zítra pustím ten Zaz, neznám.

Jinak si nejsem jist, že by Floydi šetřili. Jedna z mála kapel v evropě náhrávala v quad.

Čest.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 zář 2013 21:44 
Moderátor

Ta Zaz, ne ten. Francouzská šansoniérka.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 zář 2013 21:52 
Řádný člen

Ransom: Jo...když jsem ummagumma poslouchal v noci jako podmaz při nějaký práci, tak jsem se párkrát celkem leknul...ta hudba nahání hrůzu. Ale je skvělá. :)

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 316  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]