Reproboxy 2x DL2510-II + DE620 jsou již přes rok v provozu. Čili mohu sdělit, jaké mám s nimi za tu dobu zkušenosti;
Oproti původnímu schéma vyhybky byla provedena na pozici předřazeného odporu 4R/60W, a to již začátkem tohoto roku. Do té doby jsem s těmito boxy zvučil – dvě svatby a několikrát ozvučení prostor reprodukovanou hudbou. Zvučit důležitější koncerty jsem zprvu nechtěl. V uších mám naposlouchaný zvuk mých standardně používaných fullrange satelitů 2x BC 12HPL64 + CP750Ti, snažil jsem se kriticky vnímat rozdíl ve zvukovém podání obou konstrukcí reproboxů. Desítková soustava měla o poznání ostřejší charakter ve výškách – citlivý driver versus desítkám DL2510-II. Na mixu bylo potřeba provádět malou korekci na EQ. Ne, že by to bylo něco tragického, ale mou snahou bylo, aby se zvukové podání těchto boxů co nejvíce přiblížilo dvanáctkovým soustavám.
Takže na jaře jsem koupil 20W odpory o několika hodnotách tak, aby byla možnost vyskládat ještě hodnoty 8R/60W a 12R/60W. Po testech a opět z provozu ozvučování jsem zvolil výslednou hodnotu předřadného odporu 8R/60W. A takto je to ve vyhybce dodnes.
Včera jsem v kulturáku s výbornou akustikou zvučil koncert dvou kapel právě s těmito satelity 2x 10 + 1,4 a mohu říci, že bedny zvukově nezklamaly. Zvlášť si cením názoru kolegy z branže – muzikanta a zvukaře. Ihned zaregistroval, že hrají jiné reproboxy, nežli mé obvyklé dvanáctkové. Njn, zkrátka řečeno – pochválil dobrý zvuk beden, čímž mě samozřejmě potěšil…