Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 21:00

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Fullrange tentokrát v OB
PříspěvekNapsal: 10 led 2013 09:52 

Kraj: ČR - Pardubický
cca od brezna 2012 posloucham s filtrem,je to samozrejme lepsi,podobne fungovalo to zatlumeni vlnou,ikdyz ne tak dobre.Asi pred mesicem jsem sestavu doplnil o ARO932(predelany na 8 ohmu a s textilnim zavesem) , udelal jsem jednoduchou vyhybku s delicim mitoctem 280Hz,casem to chci jeste snizit.Posilil se bas a oriznuti spodku tomu fullrange taky prospelo.Zkousel jsem i ARO9408,to ma ale pro tenhle fullrange moc velkou citlivost a musel jsem hrat v biampingu,v ramci zjednoduseni jsem tam docasne vrazil ty predelavky,maji myslim 95-96dB a to si s tim fullrange rozumi.Budouci verze bude se dvema originalnimi ARO932 paralene (nejspis v uzavreny bedne) a vlastnim zesilovacem na basech.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 led 2013 17:49 
Řádný člen

Kraj:
Domnívám se že ta vlna ti to zhoršovala proto že je poměrně těžká. Zkoušel si tam klasickou vatu? Já jsem si s tím před lety taky hrál a bylo to dost citlivé na nalezení kompromisu aby tam toho bylo ještě dost na to aby to fungovalo jak má, ale zas ne tolik aby už ta hmotnost měla negativní vliv. Také záleží na tom jak těsně je ten samý objem v tom prostoru uložen. Došel jsem k tomu se že ideální je to kombinovat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 led 2013 18:07 

Ja jsem mel rouno co se pouziva na jehlovani nebo jak se tomu rika,je velmi jemna,cesana...filtr to ale vyresi lip,vlna byla znouzecnost...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 led 2013 05:14 

Kraj: ČR - Královéhradecký
Jak velkou OB by jste použili pro ARE5808? Zdánlivě jednoduchá otázka, ale tuším že správný návrh, pokud to nemá u nízkých kmitočtů být samý hrb, nebude žádná sranda.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 led 2013 14:33 
Řádný člen

Kraj:
Obecně čím větší čelní stěnu si můžeš dovolit tím lepší. Zbytek už je jen na tvých prostorových možnostech. Nicméně mnoho basů od něj nečekej, tenhle reprák toho fakt moc nenabasuje i když hraje celkem příjemně.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 led 2013 15:52 

Moje soucasna OB ozvucnice je ze tri casti,spojenych pianovym pantem,jedno kridlo siroky cca 55cm,predni celo cca 23cm,uzsi kridlo cca 26cm....vyska 120cm...na prednim cele mam namontovany fullrange,na sirokym kridle 15´´ basak ....vyhodou je,ze to nezabere tolik mista,navic mi prijde,ze pro fullrange je lepsi uzsi predni celo nez siroky...mam vyzkouseno poslechem...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 čer 2013 20:53 

Tak jsem udelal dalsi upravu teto soustavy,na basech mam 2 x ARO835 na kanal....hraje to lahudkove :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 čer 2013 17:32 
Řádný člen

Kraj:
To věřím, tuhle variantu jsem měl před pár lety také. Velmi příjemný projev, jen pro mě tam chyběl ten úplný spodek ale jinak spokojenost.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 črc 2013 22:04 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Koupil jsem ARO 835 už jako K.O., mají spálený cífky, u koho má cenu je nechat opravit ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 črc 2013 22:46 
Řádný člen

Kraj:
Zkus Kříže. Jinak doma mám též pěkné od Husáka, ale už je to přeci jen nějaká doba. Pozor opravené se nechovají zcela identicky s originály pokud budeš měnit celý systém. Mají vyšší vyšší rezonanční frekvenci, nechce se jim tolik hluboko, ale mají díky pevnější membráně přesnější a ráznější zvuk.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 zář 2013 19:43 

dostal se mi do ruky par alnico fullrange Philips 6,5´´,dal jsem je do svoji OB a posloucham na ne...hrajou velice prijemne...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 zář 2013 09:27 

hlasim dalsi upgrade,dorazily mi L.Cao 8´´ fullrange,zvukove se mi libi vic nez Lowther DX3,konecne spokojenost...jeste zkusim postavit jinou ozvucnici,a sice Decwarovu Zen OB...ranni obrazek z poslechovky:
https://lh3.googleusercontent.com/-Sxqq ... 0denni.jpg

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 zář 2013 15:47 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
No tak to máš moc pěkné !!

má pár otazek.
panty (OK !) + na prednim cele mam namontovany fullrange, na sirokym kridle 15´´ basak ....vyhodou je, ze to nezabere tolik mista, navic mi prijde, ze pro fullrange je lepsi uzsi predni celo nez siroky... mam vyzkouseno poslechem...
A jak se to liší ? A zkusel jsi vliv matrose drevo (s lety) vs latovka (tuhoška) vs MDF (mletý dřevo) ?
Jakou hodnotu má tlumivka (4,5 mH) a jaký materiál (drát, svinutý plech nebo "trafo") ? A je to znát na zvuku či nikoliv ? Mám tu k dispozici 3,3 mH stočený plech, tak přemýšlím co bych s tím vyvedl...

Stolek - koukám, že má vepředu sklo a co na bocích ? A co ještě obsahuje kromě CD/DVD a lampáče ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 zář 2013 11:27 

diky za uznani...:-) pral bych ti to jeste slyset...
soucasna verze je osazena 13´´ ARO835 v puvodnim stavu...oproti sirsi ozvucnici bez kridel se mi jevi zajimavejsi podani prostoru,da se jeste ta kridla vic ci min rozevirat a taky se to trochu meni...prime porovnani MDF versus preklizka,pripadne masiv jsem nedelal...velmi dulezity je umisteni ozvucnic,mam cca 1,5metru od sten,tak mi to vyhovuje nejvic...posloucham zpravidla v blizkem poli,pouze na nektere nahravky se posunuju dal od beden,jsou to vetsinou stary nahravky,ve kterych je spis pseudo stereo nez skutecny stereo zaznam...
Ted mam vyhybku cca 3,3mH do serie s basakem a cca 100uF v serii s sirokacem...ten navic jede jeste pres RCL filtr...
Stolek ma vpredu PET plast a po bocich taky,brani to vsetecnym prstikum maleho Míry...rad posloucha,ale snazi se vse roztelovat a tahyt horky lampy z patic...
Stolek ma ve spodni casti oddelovaci trafo a dvoustupnovy sitovy filtr,kopii nejakyho americkyho monstra za tisice USD...nad tim je zesilovac na basy,pak lampac,pod CD transportem je DAC s AK4396 a vstupem bud USB /pouzivam WaveIO/ nebo SPDIF,z CDcek skoro nehraju,prestoze mam vyladeny spinning transport HD je lepsi....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 lis 2013 16:04 

L.Cao se postupne jeste zlepsily,konecne reproduktor podle mych predstav...vcera jsem opet po delsi dobe porovnaval s Lowthery DX3 a PM6C.L.Cao mi sedi vic,vyrovnanejsi charakteristika,lepsi podani prostoru a presnejsi lokalizace nastroju i vokalu...je mozny,ze by Lowtherum vic sedel nejakej horn,ale tim uz se nehodlam zabyvat.L.Cao v otevreny ozvucnici doplneny na basech ARO835kou a biamp zapojeni nema chybu... ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 lis 2013 21:38 
Řádný člen

Kraj: SR - Košický
audio ok, ale mne sa aj tak najviac páči ten priestor okolo. Krásne a úprimne závidím... :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 lis 2013 22:45 

jestli se ti libi ten koberec :-) tak uz tam nebude...zjistil jsem,ze je to velice vzacny kousek,vracim ho jeho puvodnimu majiteli...bude viset v depozitari...:-(...ostatni veci jako drevena podlaha a slamene steny s jilovou omitkou zustavaji na svem miste...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2013 17:32 

umistuju odkaz na jedny zajimavy fullrange...kamarad je slysel,moc se mu libily...cenu se ani nesnazte zjistovat...:-)
http://www.voxativ.com/en/fullrange-dri ... il-driver/

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 bře 2014 09:57 
Řádný člen

Kraj: ČR - Jihomoravský
Tak jak to vypadá s L´čao,Kudli-b´?přidávals´ nějakou výhybku? :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 bře 2014 19:35 

zdar,hraju stale tak jak na zacatku,spodek mi obstarava ARO835,L.Cao je zapojeny pres kondik/vyhybka/ a mam zarazen i filtr na stazeni spicek,viz graf:
http://www.elex.ne.jp/tp_cool6_black_bl ... aofa8f.gif
http://www.elex.ne.jp/tp_cool6_black_bl ... ofa8f1.gif
chystam se pro L.Cao vyrobit Zen Open Baffle:
http://www.decware.com/paper92.htm

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]