Máš štěstí, že tohle je jediná disciplína co z audia zvládam - onanovat nad grafama

vydrž

Tak schválně co mi vylezlo z datasheetových údajů (měření z PD se tolik neliší):
[Takhle to vyleze, když hodíš do bedny samotnej reprák, s výhybkou to bude pak jiný, taky je to situace "do 2PI" tj. nezapočtený bafflestep, takže si na basech odečti cca. 4dB v reálu do plnýho prostoru 4PI tj. 360°]Dal bych to do 45l bedýnky, ale rozhodně se mi nezdá, že by nějak extra basoval, tj. klasickej satelit. Zatížitelnost je 200W i lehce pod 40Hz, subsonic dát tak 30-35Hz.
Při hifističtějším lazení ve větším objemu 75l dostaneš o 5dB víc na 40Hz, ale zase dřív vylezeš z xmax - při 130W (snese ještě na 36Hz, kde už je ale pokles cca. -7dB).
12CL76 by mohla být skoro o 3dB "výkonnější" při podobném rozsahu, je o 2.5kg lehčí, snese menší bednu, a je asi i levnější.
Když už to teda nevypadá na fullrange a teda jít cestou satelity + sub(y), tak bych si vybral něco na pd s nějakým citlivým neodymem, jak tu např. bylo ukázáno s NDLkem (až 100dB/W/m), cena i rozměry budou podobné, výkon o dost vyšší. Jak jsem vyplesklej z toho 15CL76 do satelitu, tak ten by v 80 litrech jel od necelejch 60Hz na citlivosti cca. 97-98, f3=49Hz. Stojí prd, váží taky prd (3kg).
Fullrange aby zůstal citlivej od 40Hz a nedocházel mu tam dech bude drahej a bude chtít taky tak aspoň 80 litrů spíš víc a bude to téměř vždy 15". Ale analýzu si musí udělat každej sám...
Koukám ještě na měření z prodance a pokud to chceš transpíku stavět s tím 12P, šel bych buď do sestavy s
DE160+A7570 (pro
DE200 by si ještě chtělo pohrát s vejškama) nebo i s dražším driverem
N350 od RCF. A mě se líbí tendle
Fejn:
FH230 
Naopak, ještě jsem neviděl hezký měření s a9090...
Prosím zkušenější o comment.