Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 00:19

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Zesilovač ke gramofonu do 5k
PříspěvekNapsal: 04 zář 2013 22:05 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Dylan: Ten hrot si dej zkontrolovat v nějakém hifi studiu a počítej popř. s cca. litrem za nějakou slušnější vložku (můj osobní favorit Audio technica AT-95 E, dále třeba Ortofon OM-5 nebo OM-10, Music Hall Tracker, nějaká levnější Nagaoka). Zesilovač doporučuji nějaký čistě stereo buď německý nebo japonský, nejlépe z období 1979 - 2004, sledovat, aby měl diskrétní koncové stupně kvůli opravitelnosti. Technics osobně nemám rád kvůli zvuku, OK jsou Soňáci, Luxmani, Onkya, Yamahy, z Němců Grundig, Dual, Telefunken ale chtělo by to zjistit, které konkrétní modely máš v dosahu, jestli je to ještě model ze "zlatého období" firmy nebo už z úpadkového.
Bedny bych doporučil Grundig, Elac, Dual, ne japonské a POZOR!, žádné ze jmenovaných nejsou vhodné na alkopárty!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 zář 2013 22:09 

Kraj:
laminat píše:
ježeček: Protože to je prostě tak. Surroundové receivery, které dobře hrají i ve stereu, se pohybují přes sto tisíc v nových cenách. Je to naprosto logické - v surroundovém receiveru máš tři prdele všelijakých procesorů, které prostě ve stereu nepotřebuješ, akorát kurví zvuk, nedají se úplně bypassovat a užírají z budgetu na slušný zesilovač.

To je opravdu zajímavé vysvětlení. Receivery, které jsem vypsal, umí Direct 2CH a užírání budgetu za srandičky, které nepotřebuješ, by se dalo široce polemizovat. Jasnou odpověď neznáme ty ani já. Je to pouze tvá doměnka. Každopádně si za svým stojím. Do 5k nekoupíš nic lepšího ;)

Kemo, prosím tě, opravdu si myslíš, že jen trochu soudný návštěvník fóra si nechá poradit od někoho, kdo má v avataru šimpaze s dredama a v podpisu infantilní vzkaz pro pubertální populaci?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 zář 2013 22:13 
Řádný člen

Ježeček: Je mi 49 let, HiFi technikou se zabývám od patnácti, z toho šetnáct let profesionálně. Tudíž si dovolím tvrdit, že jasnou odpověď znám. Jaké zkušenosti na podložení svých tvrzení můžeš předložit ty?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 zář 2013 22:14 

Kraj: ČR - Liberecký
Došli argumenty tak budem urážet, co? Mě nena****š....
A mimochodem nevim o tom že by Hendrix měl dredy. Rozhodně jsem nikde netvrdil že mám pravdu a už jsem několikrát psal že moje znalosti jsou velmi základní až žádné. Stojím si za tím že 1PF jsou levné a vcelku příjemné bedny, na kterých se dá i lecos naučit udělat rukama. Zároveň ale říkám, že pokud kouká po něčem lešpím, je to jen přechodné levné řešení. Špatné rozhodně nejsou.

Mimochodem stydím se že jsem Dylanovi doporučil toto fórum, protože tahle debata není rozhodně reprezentativní.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 zář 2013 22:22 

Kraj:
laminat píše:
Ježeček: Je mi 49 let, HiFi technikou se zabývám od patnácti, z toho šetnáct let profesionálně. Tudíž si dovolím tvrdit, že jasnou odpověď znám. Jaké zkušenosti na podložení svých tvrzení můžeš předložit ty?

Je mit 40 let, HiFi technikou se nezabývám vůbec. Jen si sem tam něco koupím. A troufám si tvrdit, že rozdíl mezi receiverem vyrobeným v letech např. 2000-2004, nyní do 5k a zesilovačem od rv 79 a více do 5k rozdíl nepoznáš. Ten tvůj bude max pravděpodobně víč šumět.

Nechápu, jak laikovi můžeš doporučit něco staršího, kde bude jak píšeš třeba něco vyměnit, no už vídím, jak se s tím někde sere a hledá pana opraváře.

Nepasal jsi mi právě ty něco o THD a korekcích? Pokud ano, rád bych se dozvěděl, jak se vlastně THD počítá a nepiš mi tu něco z Wiki. D.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 zář 2013 22:23 

Kraj:
kemo87 píše:
Došli argumenty tak budem urážet, co? Mě nena****š....
A mimochodem nevim o tom že by Hendrix měl dredy. Rozhodně jsem nikde netvrdil že mám pravdu a už jsem několikrát psal že moje znalosti jsou velmi základní až žádné. Stojím si za tím že 1PF jsou levné a vcelku příjemné bedny, na kterých se dá i lecos naučit udělat rukama. Zároveň ale říkám, že pokud kouká po něčem lešpím, je to jen přechodné levné řešení. Špatné rozhodně nejsou.

Mimochodem stydím se že jsem Dylanovi doporučil toto fórum, protože tahle debata není rozhodně reprezentativní.

Kemo, já tu píšu velice slušně, nikoho nenapádám. Ale jeden mi tu píše o plácání a druhý gratuluje ke koupi tv. Neberu to osobně, ale taky můžu něco napsat ne?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 zář 2013 22:27 
Řádný člen

Milý odborníku z Wikipedie, harmonické zkreslení (pro mlamodyje THD) se nepočítá, zkreslení se měří. Nesmysly o THD a korekcích jsi psal ty, každý si to tady může dohledat. O plácání jsem ti napsal, protože prostě plácáš. A kdo ti gratuloval ke koupi
tv, źe by problémy s pochopením psaného textu, tzv. funkční gramotností?
Tím veškeré diskuse s tebou končím. V šest v práci!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 zář 2013 22:29 
Řádný člen

kemo87: Trubkou, která nepozná Hendrixe, zato je ale chytrá jak rádio, se nemusíš nechat rozhodit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 zář 2013 22:32 

Kraj:
laminat píše:
Milý odborníku z Wikipedie, harmonické zkreslení (pro mlamodyje THD) se nepočítá, zkreslení se měří. Nesmysly o THD a korekcích jsi psal ty, každý si to tady může dohledat. O plácání jsem ti napsal, protože prostě plácáš. A kdo ti gratuloval ke koupi
tv, źe by problémy s pochopením psaného textu, tzv. funkční gramotností?
Tím veškeré diskuse s tebou končím. V šest v práci!

Ale no tak, obecně se THD samožřejmě měří a možná i počítá ;) , tím si právě nejsem jist a ty určitě taky ne.

Troufám si tvrdit, že má funkční gramotnost je docela vysoká..

Naposledy upravil jezecek dne 04 zář 2013 23:02, celkově upraveno 2

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 zář 2013 22:35 

Já jsem mu gratuloval k tomu že televizi nemá. Štastný člověk. Kde se píše o koupi?
A ty? Ihned útočíš.

A mimochodem, ohledně mého podpisu. Co je na něm ,,frikulínského,, že by měl být vzkazem pro pubertální část obyvatelstva? možná že ani nevíš o čem ta větička je.... ;)

Já moc děkuju, předvedli jsme se opravdu parádně a troufám si říct že máš na tom velkej podíl.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Dodateček k postu dole: Už se k tobě vyjadřovat nebudu. Buď prosím trochu soudný a nech ho ať mu poradí někdo kdo tomu 100% rozumí. Každý z tohohle fóra ví že Laminat je ten člověk. Tyhle hádky mu nepomůžou kurňa....
A možna by nebylo od věci, kdyby to tu admin promazal pač to je hnůj. (a to i včetně mých příspěvků mimo téma)

Naposledy upravil kemo87 dne 04 zář 2013 22:45, celkově upraveno 3

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 zář 2013 22:41 

Kraj:
kemo87 píše:
Já jsem mu gratuloval k tomu že televizi nemá. Štastný člověk. Kde se píše o koupi?
A ty? Ihned útočíš.

A mimochodem, ohledně mého podpisu. Co je na něm ,,frikulínského,, že by měl být vzkazem pro pubertální část obyvatelstva? možná že ani nevíš o čem ta větička je.... ;)

Já moc děkuju, předvedli jsme se opravdu parádně a troufám si říct že máš na tom velkej podíl.

Ty voe, tak borec teď asi z toho neusne a pravděpodobně udělá velkou chybu, zajde si na Aukro koupit Aiwa stereo receiver.

Kemo nežer to tak :D Ze zkušenosti jistě víš, že i špatná rada, může být vlastně svým způsobem dobrá /tím nechci říct, že je má rada špatná/. Admin ať si dělá co chce. Ale trocha koření tady neuškodí..

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2013 09:41 

Laminate, a co třeba ještě Pioneer? Taková blue line (tuším řada SA) bývá docela slušně hodnocená. A nebo řada Urushi, která je bohužel mimo jeho (ale i moje...) finanční možností, ale je teda moc pěkná.

A co ještě NAD, Rotel, Marantz.....? Zdají se mi jako také kvalitní značky k těm co jsi již zmiňoval. Samozřejmě u všeho je potřeba pečlivě vybírat.

Pioneer SA-510 (asi slabší z celý SA řady)
http://elektro.bazos.cz/inzerat/27035962/Pioneer-SA-510-zesilovac-rady-Blue-Line.php

Silnější bráška, ovšem spíše k horní hranici limitu
http://elektro.bazos.cz/inzerat/25932601/Pioneer-SA-710-zesilovec-rady-Blue-Line.php

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2013 14:41 
Řádný člen

Jo, všechno z toho je akceptovatelné ale nemám s těmito značkami tolik zkušenosti, abych si troufal konkrétně doporučovat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2013 17:21 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Hmyzožravec a Hendrix:
S ohledem na Vaše předchozí aktivity na fóru si myslím, že byste se měli víc ptát a míň radit. Natož si poměřovat vocasy.

K dotazu: Doporučit konkrétní typ či kus je prakticky nemožné. Vyhovět může prakticky cokoli použitého a původně aspoň trochu solidního. Pokud Dylan koukne na Aukro, může vypsat, co se mu líbí a připíšeme k tomu Vhodné - Nevhodné. Výběr značek nastínil ten s dredama.

5.1 receiver nedoporučuju ze stejných důvodů jako Laminat. To, co se už skutečně dá poslouchat, se objevuje použité za ceny kolem 20 000. Jde o třídu, která stála nová 100 000 i víc. Přístroje, které porušují zákon zachování energie výkonem 5x130W při příkonu 425W nepřipadají v úvahu vůbec. Přístroje v původní ceně kolem 20000 proti konzervativnímu stereu pořád ještě kouzelně mrší zvuk a nedá se s tím dělat vůbec nic, nepomůže ani kdejaký Direct a podobně, protože nemají nic moc koncáky a při Directu přijdeš o korekce a Loudness, protože ty jsou dělané elektronicky. Zvuk je tak stejně jalový a mrtvý. Pokud výrobci tvrdí opak, lžou a kdo věří, je naivní. Kladem receiverů jsou digitální vstupy, vestavěné dekodéry, luxusní dálkové ovládání, ale rozhodně ne výsledný zvuk. To není názor, ale zkušenost mnohých, i má vlastní. Proto jsem taky provozoval domácí kino, dokud mě bavilo, paralelně s klasickým zesilovačem pro muziku.

Takže jestli tě, Dylane, řevnící se kolegové neodradili, ptej se spíš na konkrétní přístroje. Koukej po tom, co by se ti líbilo, protože na muziku se ve skutečnosti i koukáš.
Pod to, co radil Laminat ohledně případné údržby gramofonu, se klidně podepíšu. Není dobré takové věci opominout kvůli úspoře - výsledkem může být zklamání a pocit vyhozených peněz.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 zář 2013 10:45 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Píšu zde to, co jsem kdysi vlastnil a nedoporučuji.
Byly to postupně receivery Sony čísel 315, 505, 305 (ten ještě mám), Yamaha asi to byl model 393, Denon 435, Dual 1730. Jde o přístroje běžné komerční řady, tudíž bez nároku na nějaké excelentní zvukové projevy. Všechny tyto vyjmenované modely lehce přehraje zesilovač TW140.
Takže résumé: pro běžný poslech tyto a mnoho jim podobných přístrojů vyhoví, ale pro poněkud vyšší cíle je nutno opatřit si zesilovač z vyšší řady, což ale dnes nemusí nutně zruinovat rozpočet, jelikož lze v inzerci nalézt často solidní stroj za dobrou cenu.

Naposledy upravil elyt dne 17 zář 2013 10:03, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 zář 2013 23:41 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Zdravíčko...tak jsem se snažil trošku projít internet a poohlédnout se po těch zesilovačích. Bohužel jsem došel k závěru, že jsem asi dost pozérní člověk, jelikož se mi hrozně líbí zesilovače s VA ručičkami... :D Jak se něco hýbe, tak to je pro mě... Pokusím se je zde vypsat sestupně podle toho jak se mi líbí :D Nahoře je favorit dole ten méně hezkej :) Sakra...to ale dělám smajlíků

Vzhledově pro mě nejpřitažlivější:
http://elektro.bazos.cz/inzerat/2697705 ... el-60-.php

http://elektro.bazos.cz/inzerat/2726850 ... -stavu.php

http://aukro.cz/tuzex-sestava-zesilovac ... 15888.html

http://elektro.bazos.cz/inzerat/2745146 ... ER-A-7.php

http://elektro.bazos.cz/inzerat/2608200 ... -tridy.php

http://elektro.bazos.cz/inzerat/2758740 ... F690ES.php

Byli byste tak laskaví a hodili mi k nim kdyžtak nějaké info a rady. I když cena u některých překročila zmiňovaných 5000Kč, tak by mě to snad tolik nezabilo :D Jinak hrozně děkuju, že mi takhle radíte...Sám bych byl už utopenej :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 zář 2013 08:25 

Hele já taky miluju VU metříky. Od té doby co jsem pořídil jeden starší kousek s VU, tak uvažuju že bych mého Pioneera v obýváku časem taky vyměnil za něco ručičkového. A počkej až to budeš mít doma. Jinak mě se libí ten blue line pioneer (SA) co jsi posílal, ale technicky ti to musí schválit někdo jinej, i když si myslim že v týhle třídě a cenový relaci to určitě nebude šlápnutí vedle. Nooooo.....hezky se do toho dostáváš. Od původního záměru plastových chrastítek ke gramu až po po nádherný vintage zesilovače. Držim palce....:)

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]