Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 20:58

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Menší regálovky na velmi blízký poslech
PříspěvekNapsal: 05 zář 2013 11:36 

Kraj: ČR - Liberecký
Nastíním trochu situaci, o co mi vlastně jde. Vzhledem k tomu, že se mi už doma začínají pomalou hromadit různé komponenty a bedny, tak začínám poslechu přivzpůsobovat celý svůj byt. Ložnice už je tak nějak dokončená a jsem tam s poslechem spokojen. Teď ale přichází na řadu obývák....

V obýváku je situace trochu složitější a proto jsem se rozhodl ho přestavět, a tím získat univerzální prostor pro současné a případně i budoucí bedny. Nyní tam mám zesilovač Pioneer A-656, gramo a bedny RS238B, přičemž hraju z grama a digitál beru z PC. Tím, že pokoj přestavím se mi ale změní poloha PC a dostanu se s ním do místa, kterému nelze říct že by yblo dobré na poslech. Zesilovač nechám tak jako tak zapojený k PC , kvůli psolechu z křesla. Tak a teď se dostávám k jádru pudla. Když sedím u PC rád bych si samozřejmě občas pustil muziku, což vzhledem k poloze mojí hlavní sestavy nebude ideální. Proto by se mi hodili nějaké menší bedýnky, které budou ale poslouchatelné z velmi blízké vzdálenosti, protože budou na stole. Jak toto vyřešit? Stavba? Případně přestavba nějakých starších beden? Nebo snad koupit něco hotového?

Nejde mi o žádné vysoké hlasitosti, nemám rád hlasitý poslech a ani nepotřebuju aby mi něco klepalo hrudníkem. Chci jen a pouze klidný poslech se stereobází, kterou mi nenabídne moje hlavní sestava v tomhle prostoru. Raději bych něco pasivního, ale nebráním se ani aktivním. Zároveň bych raději něco DIY pač něco koupit a vybalit to mě moc nebaví.

Díky za vaše názory.

// Ještě doplním, že když o tom tak přemýšlím, klidně by mi stačila i nějaká malá širokopásma. Docela se mi libí myšlenka širokopásma v uzavřený, nebo BR ozvučnici. Fungovalo by to?

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Menší regálovky na velmi blízký poslech
PříspěvekNapsal: 05 zář 2013 14:36 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Na úvod zkus třeba teslácké ARS 90x, s ohledem na širokáček a minibedýnku hrají velmi slušně. Budeš-li mít cestu do Prahy, můžu Ti i nějaké věnovat, mám jich 3P. Velmi hezky hrají taky jednopásma od mikrosystémků JVC kolem roku 2000. Nic z toho ale nejsou bedny optimalizované vysloveně na poslech v blízkém poli, to by chtělo nějaké aktivní monitorky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2013 14:40 

Cestu do prahy budu mít v Říjnu, kdy se chci podívat na výstavu Highend. Mělo by to být 5-6.10.
Pro mě to vůbec nespěchá, zkusím to dnes nahrubo přestavět a uvidíme co se bude dít, třeba zjistím že je to úplně stejně naprd jako teď. Minimálně jako vyzkoušení, jestli by to šlo je to zajímavé. Díky za tip, určitě bych se ozval až tam budu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 led 2016 13:50 

Na noční poslech používám RFT br26 classic, sehnal jsem je skoro jako odpad, až za dlouho jsem zjistil, co je to za poklad. Přes Pioneer A-449 je to pro mě vždy malý zážitek, pořád jim to nevěřím. Nic jsem neměřil, nejspíš je ani nemám správně usazené, nechal jsem rozhodnout uši. V porovnání s Mission M74 (to nej co mám) jsou někdy i příjemnější paradoxně na bassech.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 led 2016 16:33 

Kraj: SR - Trenčianský
Ak si chceš niečo maličké vyrobiť, tak momentálne pracujem na takomto niečom:
viewtopic.php?f=32&t=247&p=80355#p80355

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]