Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 01:00

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zesilovač ke gramofonu do 5k
PříspěvekNapsal: 02 zář 2013 21:32 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Dobrý den
Potřeboval bych poradit ohledně zesilovače ke gramofonu. Byl mi darován gramofon Technics sl1510 (bez zesilovače a reprobeden) a chtěl bych ho zprovoznit pro domácí poslech hudby (jak nečekané :)). Prvně jsem sháněl na jiném foru (místní prominou) reprobedny k tomuto gramofonu, ale bylo mi porazeno (jedním človíčkem, který mě odkázal na tyto stránky), že bych si měl spíš sehnat prvně zesilovač a popřípadě potom shánět repro. Je možné sehnat, alespoň trochu kvalitní zesilovač pro domácí poslech hudby? nebo se v této cenové hranici nic najít najde? Můj velkej problém je, že jsem v tom opravdu lajk, tak berte prosím na to ohled :D Proto to také vkládám do sekce pro začátečníky :) Popřípadě jestli byste mohli alespoň nahodit některé referenčí výrobky :D Bylo by celkem fajn, kdyby šlo k zesilovači popřípadě zapojit zvuk i z computeru :D Ale na 99% by jel jen z gramofonu. Díky moc za Váš čas a pardon, že obtěžuju amatérskými otázkami.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Zesilovač ke gramofonu do 5k
PříspěvekNapsal: 02 zář 2013 22:27 

Kraj: ČR - Liberecký
Ahoj, tak tě tu Vítám. Ohledně rady s reprobednama si myslim, že tady pořídíš lépe. Koukám že seš z Prahy, což je ideální pač třeba Laminat nebo Thales jsou taky z Práglu a určitě budou ochotní.
Jinak chci ještě říct, že ideálně by se asi měli řešit te bedny se zesilovačem. Pokud ale nejsou peníze, určitě bych nejdříve vybíral ten zesilovač, k němu klidně něco levného (ARS9204 neo 1PF 067 62) a mezitím došetřit na pořádné bedny.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 zář 2013 21:21 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Tak v první řadě by to ještě chtělo od Dylana doplnit, jakou vložku a v jakém stavu v tom Technicsovi má, jaký má poslechový prostor a kolik míní investovat do zesilovače i s bednama. Připojit k PC jde prakticky cokoliv.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 zář 2013 21:53 

Co jsem se s ním bavil na tom konkurečním fóru, tak přesně tohle on potřebuje, navést od někoho zkušenějšího. Moje znalosti jsou v tomhle bohužel velmi základní. Jsem rád že ses ozval zrovna ty,protože na tebe jako jednoho z mála dám. ;)

Jinak limit na zesilovač má 5000,- podle názvu tématu.

Ještě když se koukám na ten Technics, tak by se mi k němu líbilo tohle:

http://elektro.bazos.cz/inzerat/25840257/Zesilovac-Dual-Class-A.php

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 zář 2013 09:08 
Řádný člen

To jsem pochopil, kolik má limit na bedny :-).
Ještě je potřeba stanovit limit na bedny a popřípadě hrot či vložku do gramo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 zář 2013 13:23 

Kraj:
Kup si něco staršího, od r.v. 2000+, Sony, Technics.. Původní p. cena byla cca 20k, nyní 3-5tis.
U Sony modely STR-DE8xx, STR-DB. Hlavně dohlídni na to, zda zesilovač nebyl opravován, zda do něho někdo nelezl. Budeš mít slušné dělo s pěkným SSNR, THD, plno nastavitelných parametrů a možná i spokojen. :) Jo a taky pokud nejsi pacient do hifi/hiend, podle ceny asi né, tak ať to má dálkový ovládač. ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 zář 2013 13:26 

Tak je teda akorát potřeba dávat bacha aby si nevzal 5.1 receiver, když chce stereo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 zář 2013 13:29 

Kraj:
Proč by to mělo vadit?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 zář 2013 13:56 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Proč? Protože když pořídíš v ceně solidního sterea zesilovač 5.1, bude to totální šmejd.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 zář 2013 13:59 

Jo. Když vezmu koupím dva receivery, jeden bude stereo a druhej 5.1 a oba ve stejné ceně tak většinou ten 5.1 bude ojebanější. Nutno dopotknout v té nižší cenové relaci, nevím jak u highendu, ale o tom tu nebyla řeč. Limit je 5000 kč. Podotýkám většinout, třeba existují vyjímky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 zář 2013 14:03 

Kraj:
sagitarius píše:
Proč? Protože když pořídíš v ceně solidního sterea zesilovač 5.1, bude to totální šmejd.

Ještě jednou, chce zesilovač do 5k. Receiver, který mám na mysli, poslední řada před top ES od Sony s označením DB v době novinky na trhu stála cca 25k. Dnes k mání za 3-5tis. Myslíš, že to je shit? Pokud ano, nemám co bych dál k tomu dodal...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 zář 2013 14:24 

A zas na druhou stranu, jestli to třeba ještě HDMI a tyhle udělátka, tak proč? Chce to z valný většiny na gramofon. Já osobně bych celý slavný receivery vypustil a koupil normální stereo zesilovač. Kvalitních značek je hafo, takže jmenovat nebudu.

Dál bych to nerozpitvával, nechme ho ať se k tomu sám vyjádří.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 zář 2013 14:33 

Kraj:
kemo87 píše:
A zas na druhou stranu, jestli to třeba ještě HDMI a tyhle udělátka, tak proč? Chce to z valný většiny na gramofon. Já osobně bych celý slavný receivery vypustil a koupil normální stereo zesilovač. Kvalitních značek je hafo, takže jmenovat nebudu.

Dál bych to nerozpitvával, nechme ho ať se k tomu sám vyjádří.

ojé, no hdmi to nemá, ale na druhou stranu, co kdyby si jednou rozmyslel, že chce ke gramofónu domácí kino? :o

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 zář 2013 14:44 

To mě přijde zcestný. Tyhle kočkopsy jsou většinou na nic. Pokud bych chtěl dělat kino (za mě 5.1 už nikdy více...) tak bych to udělal odznova. To je jak kdybych si pro jistotu koupil místo osobáku autobus, kdybych náhodu někdy chtěl mít 20 dětí.....

Já osobně teda neviděl nikoho kdo by měl samotné gramo napojené na 5.1 receiver. Nevím, mě osobně to prostě přijde divný a nelogický. A jak už jsem řekl, nebudu se k tomu dále vyjadřovat, akorát mu to tady zaprasíme kravinama....

Dodatek k příspěvku níže:
Však ano, třeba se mu tato cesta bude líbit. Já to ještě nikde neviděl (samotné gramo na 5.1 receiveru), ale když bude takto spokojený, tak proti gustu žádný dišputát. Mě osobně už multikanál nic neříká a vracím se zpátky ke stereu a to i u ozvučení filmů. Pro mě a troufám si říct že i pro drtivou většinu hifistů tohle cesta není (a myslim tim multikanál a prostorovej zvuk).

Naposledy upravil kemo87 dne 04 zář 2013 14:57, celkově upraveno 3

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 zář 2013 14:50 

Kraj:
kemo87 píše:
To mě přijde zcestný. Tyhle kočkopsy jsou většinou na nic. Pokud bych chtěl dělat kino (za mě 5.1 už nikdy více...) tak bych to udělal odznova. To je jak kdybych si pro jistotu koupil místo osobáku autobus, kdybych náhodu někdy chtěl mít 20 dětí.....

Nesouhlásím, ale ukočkopsyl bych to tím, že chtěl radu a výše je má rada. Toť vše.

ps. mám gramo, sacd, tv-satelit do receiveru.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 zář 2013 17:30 
Řádný člen

ježeček: Promiň, ale plácáš naprosté nesmysly. Receivery STR-DE, STR-DB jsou přesně to, co ke gramofonu v žádném případě nebrat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 zář 2013 20:27 

Kraj:
laminat píše:
ježeček: Promiň, ale plácáš naprosté nesmysly. Receivery STR-DE, STR-DB jsou přesně to, co ke gramofonu v žádném případě nebrat.

Důvod?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 zář 2013 20:34 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Zdravíčko..předem děkuji, že jste si udělali na mě čas a za vaše cenné rady
pokouším se tedy odpovědět na některé otázky :)
-Snímač je SHURE M75ED Type 2 v jakým stavu je to příliš netuším :) vizuálně vypadá ok...:D ale do střev nevidím :) O počtu projetých hodin nevím...ale moc bych jim nedával, protože gramofon ležel někde na půdě a nikdo ho nepoužíval..Maximálně můžu dodat fotku :D
-Poslechový prostor je cca 48m3
-na začátek jsem do toho chtěl hodit jen kolem 5000Kč...a časem třeba přikoupit repro (budou-li mě vinyly dál přitahovat tak jsem ochoten časem přihodit k tomu repro zacca 15K) Začal bych pro začátek jak říká Kemo87..tzn ARS9204 nebo 1PF 067 62)
-soustavu bych rozhodně používal především pro gramofon, takže žádné udělátka by to nepotřebovalo (nejsem moc televizní typ - nemám ani televizi)...Bylo by to připojené ke gramofonu, a tak dvakrát za rok k PC - občas pořádáme alkopárty se na chaloupce, kde se trochu hudby jako podtext atmosféry hodí :) proto to připojení k pc.

Doufám že jsem alespoň "tak nějak" odpověděl... :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 zář 2013 21:21 

No výborně. Jseš šťastným nemajitelem televize, takže už by jsme mohli ty debaty ohledně receiveru opustit, ne? Myslim že hádat se můžeme klidně i jinde, a nezasírat to tu plkama.

Jinak Dylane, určitě si ještě ohledně reprobeden poslechni Laminata, určitě bude mít taky tip na něco třeba ještě kvalitnějšího, co nezruinuje tvojí peněženku. Ty 1PF ber jako levnou variantu, než došetříš na něco lěpšího. Nejsou špatné, jsou levné a mají vcelku příjemný neagresivní zvuk.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 zář 2013 21:55 
Řádný člen

ježeček: Protože to je prostě tak. Surroundové receivery, které dobře hrají i ve stereu, se pohybují přes sto tisíc v nových cenách. Je to naprosto logické - v surroundovém receiveru máš tři prdele všelijakých procesorů, které prostě ve stereu nepotřebuješ, akorát kurví zvuk, nedají se úplně bypassovat a užírají z budgetu na slušný zesilovač.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]