Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 17:11

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: POMOC S VÝBĚREM AKTIVNÍCH REPROBOXŮ.
PříspěvekNapsal: 11 srp 2013 20:04 

Kraj: ČR - Středočeský
Dobrý den,prosím o radu s výběrem aktivních beden.Koukal jsem na net a dočetl jsem se ,že u QSC dávají nějaké čínské reproduktory,jinak nevypadají špatně.Přemýšlel jsem o značce QSC,nebo RCF.Bylo by to na svatby,večírky apod.tak 50lidí.Tady jsem něco vybral RCF 4PRO 3031A nebo QSC K12 nebo QSC HPR 152F. Druhá možnost by byla zhotovit tuto sestavu RCF MB 15H401 BC speakers DE 82TNI16 a BC horna ME90 .Cenově se zesilovačem by to vyšlo asi na stejno,co by pro mne bylo lepší,kvalitnější a lépe hrálo.Nebo nabídněte něco lepšího.Všem děkuji za vaše názory.Nejde mi ani tak o hmotnost beden,ale o lepší poměr cena zvuk.

Naposledy upravil helmutzr dne 12 srp 2013 08:11, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: POMOC S VÝBĚREM AKTIVNÍCH REPROBOXŮ.
PříspěvekNapsal: 11 srp 2013 20:36 

Tak ještě jednou, a bez CAPS LOCK prosím...
První tři jmenované reprosoustavy jsou aktivní, osazené průměrnými 15" s 1" výškovým driverem.
MB15H401 + DE82TN je o další ligu dál, ale byla by to asi pasivní reprosoustava, takže bys musel dokupovat a na akci vždy zvlášť zapojovat zesilovač. Osobně bych QSC vyloučil, nezdálo se mi, že by hrálo dvakrát slušně. Na svatbu, na veškerý zvukový podkres na akcích, semtam na mluvené slovo, se taková univerzální budka hodí, ale pokud by šlo o čistě hudební akce mladých, Tak to jako obvykle bez basovek nikdy stačit nemůže...

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2013 08:22 

Děkuji za odpověď,ale čím více o tom přemýšlím a čtu,tak jsem blíže představě zhotovit pasivní bedny.Vím,že aktivky by byly lehčí,odpadlo by také tahání kabelů apod,ale pořád si myslím,že dobře osazená pasivní bedna se aktivu vyrovná.Nebo zkuste navrhnout nějaký kompromis-pro mě lepší variantu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2013 17:45 

Otázkou je potřebný frekvenční rozsah, potřebný akustický tlak, a cena. Aktiv vyjde malinko dráž, ale ne zas tak moc, aby se nevyplatilo ho kupovat. V tom problém netkví. Problém nastává všem těm šetřívým lidem, kteří chtějí slušné dvoupásmo co zabasuje. To buď nejde zaplatit, nebo se v aktivu nevyrábí. Na pasivní reprosoustavu se obvykle nabaluje odladění a stavba vyhybky, skoro i nutnost procesoru, právě i ta nelevná kabeláž, a to jsou krom zesilovače další "nečekané" investice.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 srp 2013 01:15 

QSC pokud vím osazují repráky od Celestionu, problém vidím spíš v odladění bedny, je to takové neslané nemastné.

MB15H401+DE82 je určitě dobrá volba, nevýhoda že jsou oba reproduktory feritové, takže docela těžké a pokud by se mělo jít do detailu, tak je nevýhodou, že se neví v jaké bedně to bylo laděné, hlavně co se týká provedení přední stěny - zapuštění, zapuštění reproduktorů, vzdálenost 15" od horny... a to všechno má na výsledek vliv.
Máš-li zájem, tak si můžeš nechat vyrobit reproboxy u mne a budeš to mít bez starostí, vše je samozřejmě laděné k sobě.
Procesor jako nutnost bych ani neviděl. Jen je tedy třeba počítat s tím, že na basech je třeba si přidat na mixáku.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 srp 2013 08:53 

[Plánek bedny je tady na reprománii v projektech pa asi 8 od vrchu,podle toho bych si to nechal postavit.Přemýšlel jsem o aktivkách,ale myslím si,že tohle bude asi lepší,když to bude dobře postavený.Postupně nakoupím věci a pak bylo by to možné někoho poprosit o sestavení bedny,všem děkuji za pomoc.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 srp 2013 08:59 

Dobrý den,koukal jsem na vaše stránky,kolik by stály reprobedny u vás vyrobit i s výhybkou prostě komplet.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 srp 2013 10:46 

Pošlu ti to do e-mailu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 srp 2013 18:55 

Dobrý den,ještě bych se chtěl zeptat když budu mít postavenou pasivní bednu s tímto osazením RCF MB 15H401 BC speakers DE 82TNI16 a BC horna ME90,Psali jste,že musím mít procesor.Doteďka používám 3-pásmové bedny hnané jenom zesilovačem přes mixážní pult.Když to bude vlastně jenom 2-pásmová bedna z jakého důvodu je potřeba procesor,myslel jsem,že od toho je tam sladěná výhybka.Dále by mne zajímalo,jak silný zesilovač k tomu zakoupit a když by se tam časem přidaly spodky,jak by se to zapojilo-museli by být 2 zesilovače,to je mi jasné,ale ,aby to správně pracovalo,tak si myslím,že tady by už musel být procesor,který ořízne signál a zbytek pustí nahoru(vlastně by z toho udělal teoreticky 3-pásmo)Bez spodků,bych si mohl vystačit jenom mixem a zesilovačem,nebo né.Ještě bych se chtěl zeptat na nějakou ochranu,jak ty reproduktory ochránit před případným zničením,poraďte s nějakým kompresorem,který ochrání vejšky.Prosím o radu,moc se v tom nevyznám,abych něco neudělal špatně.Všem za snahu moc děkuji.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]