Poslední návštěva: Právě je 08 kvě 2026 16:15

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: NZC 431 jaký tam je zesilovač?
PříspěvekNapsal: 22 črc 2013 22:51 

Kraj: ČR - Olomoucký
Ahoj, nevíte jestli v tomto gramofonu je zesak nejak pojmenovanej. Stroj se jmenuje sice 431. ale mozna je uvnitr zesak, kterej tesla prodavala i zvlast a ja bych se tak dozvedel co to tam bude hrat, kdyby to tak bylo.

Za 2 tacy budu kupovat tenhle typ, skoro nevytahlej z krabice top stav, tak mne to zajima. Jinak asi na kvalitu soucastek bude mit vliv, i kdyz nebyl mioc pouzivan cas? Chci rict, jestli by mohl hrat jak pred 20ceti lety, kdyz byl v krabici?

Jo a dostanu k nemu i bedny (mozna se k nemu za priplatek prodavali)- takove tmave bakelitaky s basakem (moje laicke oznaceni) a vyskacem, kterej vypada jako arv 160 ale asi to bude jinej typ- ale vypada tak. Nevite co je to za bedny?

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: NZC 431 jaký tam je zesilovač?
PříspěvekNapsal: 22 črc 2013 23:25 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
V tomto gramofonu je použitý zesilovač AZS 217. Pokud je i po těch letech od ukončení výroby v pořádku, tak hraje velmi dobře. Z vlastní zkušenosti ale vím, že stoprocentní již dnes není téměř žádný. Stačí ale menší repase a bude i nadále dobře sloužit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 črc 2013 23:25 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Zesík v tomto gramofonů se stand-alone jmenoval AZS 217 a za příplatek se k němu prodávaly jakékoliv bedny. Ovšem v kombinaci s bakeliťákama ARS 8105 bych za to dvojku nedal ani omylem.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 črc 2013 23:41 

a kolik. Rikam je to netknutej gramec.Ja nevim no. Lidi co se o gramce staraji rozhodne za litr nic prodavat nebou- toto radsi vyhodi do popelnice a za 700 az 1200 jsem vydel vychozeny ludry. Radsi dam dvojku za top stav nez ticku za prumer a hur. A co je dneska tisicovka- zradlo na tejden. A ty bedny co jsem cetl na audiforu nejsou prej takovej shit. Uz jsem si vyguglil, ze jde o ARS 814, repraky ARN 5604 a ARV 081
Je to pro mamku, tkze koupit zvlast zesak, predzesak, poradnou jehlu a poradny bedny je hrach na stenu. A ani je nejsem zadne high end obdivovatel- spis to nesnasim. Me zajima hudba a reprodukce mi staci uchazejici.
Jedine kde high end chapu tak u lidi co jsou schopni zesaky vymyslet- tam to je o konicku neco vylepsovat, ale jinak je to fetiš nikdy nekoncici. A jde to videt i na hifi forech, kde 75 procent je o hadani se- proste ta atmosfera je divna a rozhodne neni pratelska. Ja budu mit radost z prumernyho lampovyho zesilovace, kterej si sam postavim nebo spravim a nikdo mi ji nevezme, nebudu si j kazit tim, ze je neco o 2 procenta lepsi. Pritom muj nazor je, ze nez vsechny blby grafy je aspon pro mne daleko dulezitejsi barva zvuku- tedy ze je mi ten zvuk sympatickej a to u beden za 150 000 klidne se stat nemusi. Ted jsem to zazil v prodejne. Proste nuda. Ty bedny mne neoslovili- hral pavlicek- big heads- cili dobra hudba a nahrvka na poslech. Ale to jsem odbocil.
2 hadry za vyrobek, kde je milion soucastek, milion lidskyho umu se mi zda akorat. Ale jasne za petikilo bych byl radsi, ale sezen mi ho. Ale jestli mas typ na prodejce, kterej prodava lepsi zarizeni v vynikajicim stavu za stejny prachy, tak budu rad a oslovim ho. To je jasny.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 črc 2013 00:06 

vypada takhle. Dekl ma neposkrabanej taky

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 črc 2013 08:49 

Já jsem tento gramofon koupil asi před pěti lety rovněž v takovém stavu vč. kompletního návodu a prodejního účtu za 450 Kč. Cena kterou uvádíš by byla odpovídající, pokud by k němu byly kvalitnější reprosoustavy. A lepší repra by to skutečně chtělo pro využití kvalit vestavěného zesilovače. Ale jinak mohu tento přístroj doporučit, jelikož pro běžné použití je velmi dobrý a navíc není třeba mít obavy, že dojde ke zhroucení talíře anebo subtalíře, jak tomu velmi často bývá u vyšších modelů Tesly.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 črc 2013 13:15 

no asi mate pravdu. Na druhym foru rikaji to same, takze diky. Jenom by mne zajimalo kde vsichni nakupujete.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 črc 2013 15:13 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Ta cena není tak vysoká, ale tohle haraburdí se prostě domů táhnout nevyplatí....zejména ty úděsný bedny ne. Bez beden bych za to byl ochoten dát tak 1200Kč...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 črc 2013 15:52 

No udelam to takto. Bracha se nabidl, ze uz gramec nepotrebuje a ze ho mame da- Nc 470. Takze ted shanim za dvojku pro zmenu zesilovac. A to je zase strapace. Takze je jasny ze nejakej vintahe model konec 70 , odmdesaty let tehdejsi high end. Mozna za dvojku nic takovyho sehnat nejde. Na aukru jsem videl Onkyo a3000- ted je tam za 1500 a jeste jsem videl scott A436. Chtelo by to poradnej vyber-poradnej bazar. U nas ve meste je kulovy, spis par kousku- vylozene tam chodit casto a cekat na stesti- nejsem sberatel. A na netu taky nevidim dobry nabidky za rozumnou cenu. A kdyz to nejak vypada- je to drahy

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 črc 2013 15:59 

Jen pro priklad. toto je pan, kteryho asi vsichni znate - tesla iplace.cz ze jo. No tak ten asi predpokladam se vyzna v cenotvorbe a taky prodava v podstate dorasovanej kousek na nahradni dily (repas se nevyplati) za 700 Kc. http://elektro.bazos.cz/inzerat/2590363 ... -na-ND.php

Takze nevim kde vzit a nekrast. Nezaspali jste treba dobu? (nemyslim to zle) Treba proste ceny stouply

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 črc 2013 18:54 

Zrovna tady na jiném vlákně byla o tomto prodejci zmínka - má přezdívku "Nenažranec", takže to hovoří za vše, čili jeho ceny neber za směrodatné. Pokud bys třeba 14 dnů pravidelně sledoval různé inzerce, tak něco takového tam za příznivou cenu určitě objevíš.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 črc 2013 19:01 

jo udelam to tak. Jasne nemuzu chtit bazarovou vec hned, to je fakt. Nevis o nejake firme co nechce zbohatnout a bazarem se zabyva a ma vyber?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 črc 2013 19:16 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Firma, která nechce zbohatnout, je odsouzená na zánik. Sleduj aukro, různou inzerci, obcházej bazary a buď trpělivý. Nebo nabídni tomu svému prodejci litr za samotný gramofon a bedny ať si nechá.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 črc 2013 19:26 

Nenazranec, to je dobry. Jako stejne nechapu, kde porad tolik zesaku a vseho bere. Kdo mu to dava. to je sila co vsechnoumi posbirat.

Abych se nejak odpichnul. Za kolik ny jste byli ochotni vydrazit toto :
http://aukro.cz/zesilovac-onkyo-3000-i3408292278.html

Abych si o tom zase nemyslel vic nez to je. Popripade scott a436:
https://www.google.cz/search?q=scott+a4 ... &gws_rd=cr

Naposledy upravil Esprit dne 23 črc 2013 19:28, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 črc 2013 19:27 

V dnešní době to vypadá asi tak, že lepší než procházet bazary je ta inzerce, anebo třeba občas zajet na burzu. Já jezdím semo-tamo do Vítkovic, anebo do Prahy. Třeba vloni jsem z tohoto sortimentu koupil od nějakého upatlance za 50Kč vývozní variantu gramofonu NC580-Lenco. Scházela mu pouze jedna nožka a byl strašně znečistěný. Dnes mám z něj pěkný výstavní kousek.
Takže jen pátrej a výsledek za dobrou cenu se určitě dostaví, ale nemusí to být zrovna ze dne na den.
Ještě k těm zesilovačům: mám doma kolem dvaceti různých modelů, ale který je úplně ten nejlepší nedokážu precizně určit. Vím určitě, že asi pět z nich nechci, ale u těch zbývajících nedokážu určit, který je ten "špicový", jelikož všechny hrají dobře, ale každý poněkud jinak.
Pokud nemáš možnost, to co chceš kupovat si vyzkoušet a porovnat, tak kup nějaký model v solidní cenové relaci, aby jsi jej mohl v případě, že by se ti něco na něm nezamlouvalo opět prodat a pak se poohlédnout po dalším. Já jsem takto kupoval bedny. Ke stávajícím jsem koupil další a po delším nebo kratším porovnávání šly jedny z nich pryč. Po třetí takové koupi jsem již asi u cíle.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 črc 2013 21:03 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
Jinak dám takový tip - v Mostě je burza přes celé fotbalové hřiště, vstup tušim 20kč. Je to tam fakt velký. Tušim že každá sobota ráno nějak.

PROTON AA-1150 | PROTON 1100 preamp
Projekce: BenQ TH670 + Optoma DS-9092PWC

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]