Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 20:07

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 132 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Rada pro neznalce
PříspěvekNapsal: 01 črc 2013 21:22 

Kraj: ČR - Liberecký
Neni pravda. Ma sice limit (tusim 10k) ale za to se urcite da neco poridit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 črc 2013 22:27 

To je právě otázka názoru, který jsem si vybral neprezentovat, a celé to mělo směřovat tazateli, ne Tobě. Jsem si jistý, že sám by sis s tím poradil slušně, ale radit někomu, kdo neví coby, to je těžké, tak se o to moc nesnažím.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 črc 2013 22:36 

Ja vidim i problem treba v tom ze odmitl nabidku poslechnout si zesilovac u laminata. Pri te prilezitosti si mohl poslechnout i nejake bedny u nej a hned by si udelal trochu obrazek. Ja mam treba ted doma zesilovac ze 3k (pioneer a656) a bedny za 1k (rs238) coz neni ani polovina jeho rozpoctu. Ano....neni to kdo vi jake hifi ale na zacatek to hraje lip nez cokoliv co jsem mel doma.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: .
PříspěvekNapsal: 02 črc 2013 12:57 

Kraj: ČR - Jihočeský
.

Naposledy upravil BiGSh0cK dne 28 úno 2017 16:45, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 črc 2013 13:11 

Máš v nějakém nejbližšém městě Student agency? Tady od nás z Liberce to do Prahy a zpět vyjde 2x95Kč + dejme tomu 100kč na dopravu po praze. To není zas tak drahé. Nebo vem mladou a udělejte si výlet do zoo. Já myslim že zrovna Laminat bude mít doma nějaké ty bedny od té Aiwy nebo Grundigu a hned můžeš získat inspiraci co shánět. Další věc je ta, že vnímání zvuku je samozřejmě dost individuální záležitost, takže když mě nějaké bedny imponují nemusí imponovat tobě. Proto je ta osobní zkušenost asi nejlepší.

Osobně si myslim že třeba mezi kvalitníma zesilovače nějakých renomovaných značek v podobné cenové hladině rozdíl asi neuslyšís (já si myslim že bych ho asi taky neslyšel, nemám tolik trénované ucho). Zase na druhou stranu si myslim, že u beden to už slyšitelné je a že i v cenově stejné hladine budou mít různé podání zvuku. Proto zrovna u těch beden bude lepší si něco poslechnout pro inspiraci.

Je to asi jako kdyby jsi šel kupovat nové auto, aniž by ses v něm projel. Ano, v reklamě o každém říkají že se skvělě řídí, ale je to pravda? Není. Prostě si jich pár musíš vyzkoušet a zjistit jestli ty vyhovuje převodovka, tuhost podvozku, odpor řízení, pružnost motoru atd atd.....

Je to o pocitu a to ti nikdo neporadí. ;)

Laminat ti dal nějaké tipy po čem se přibližně ohlížet, ale pokud si to neposlechneš víš tak maximálně že to bude kvalitní, ale rozhodně ne jestli se ti bude líbit podání zvuku.

Moje rada? Vyprav se do prahy, případně sežen tady na fóru někoho z okolí a zkus si nějaké bedny poslechnout, třeba ti něco padne do ucha. Pokud víš, že se v tom budeš hrabat a že chceš zkušet různé bedny ,vyměnovat je a tak... můžeš to zkusit naslepo. Pokud ale chceš kvalitní poslech a už to neřešit ,tudy cesta asi nevede.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 črc 2013 13:34 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
nepatřím k těm kteří něco uvidí a hned to chtěj, nebo sáhnou po tom prvním co uvidí. Zkrátka a dobře chci aby mi to nějakou dobu vydrželo.

A proto chceš koupit 30 let starý zesilovač, který jsi v životě neviděl a neslyšel bez toho, abys ho viděl a slyšel. Já už jsem se stejně rozhodl, že ti ho neprodám. Nezlob se, ale mám takové tušení, že by z toho byly hrozné problémy.

Mmch., České Budějovice - Praha NENÍ druhý konec republiky a 300,- - 330,- CZK za cestu tam a zpět není moc ani pro bezďáka.

To je prostě takhle: Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 črc 2013 13:44 

laminat píše:
Mmch., České Budějovice - Praha NENÍ druhý konec republiky a 300,- - 330,- CZK za cestu tam a zpět není moc ani pro bezďáka.

Já tohle řešim vždycky formou výletu, abych z toho měl i nějaký další užitek. V dohledné době se chystám za Ransomem (on to teda ještě neví :mrgreen: ) a cestou se stavíme ve Strojních lázních a muzeu Jawy. Pak mám z toho cestování takovej lepší pocit, že to nebylo jen kvůli tomu aby si člověk něco někam převezl. Proto jsem říkal ať to vezme i se Zoo třeba, kdo ví kdy se tam znova dostane.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: .
PříspěvekNapsal: 02 črc 2013 14:13 

Kraj: ČR - Jihočeský
.

Naposledy upravil BiGSh0cK dne 28 úno 2017 16:45, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 črc 2014 10:13 

Kraj: ČR - Plzeňský
Vím, že je tohle vlákno rok mrtvé, ale shodou okolností jsem celkem nedávno řešil stejnou věc, tak sem své řešení přihodím.

Koupil jsem si zde několikrát zmiňovaný T zesilovač (MUSE M20 EX2 TA2020 T-Amp), ale pouze destičku, kterou jsem přišrouboval na spodní stranu jedné z horních poliček PC stolu. Napájím jí adaptérem z nějaké staré inkoustové tiskárny a nezabírá prakticky nic. Cena 17 Dolarů.
Obrázek

Reproduktory jsem použil od letitého kotoučáku, které ale hrají překvapivě slušně. Trošku jsem je repásnul (odkrytování a nabarvení) a pověsil pod strop do šikminy střešního vikýře.
http://tesla.iplace.cz/menu/reprosoustavy-moje-sbirka/tesla-ars-824

Suma sumárum za cenu pod 500,- jsem naprosto spokojen, a to podotýkám, že jsem také několik let docházel do LŠU a zatím celkem slyším.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 črc 2014 10:20 

Tripath mám doma taky a nějakou podobnou aplikaci není vůbec špatný. Za ty prachy....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 črc 2014 10:39 
Řádný člen

Kraj: SR - Košický
nomatch, ešte na tých bedničkách trošku pokračuj v repase a uprav výhybku podľa návrhu godza (nájdeš ju tu na fóre) a potom to bude naozaj slušné...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 črc 2014 10:50 

Kraj: ČR - Plzeňský
paulus33 píše:
nomatch, ešte na tých bedničkách trošku pokračuj v repase a uprav výhybku podľa návrhu godza (nájdeš ju tu na fóre) a potom to bude naozaj slušné...

Díky, určitě na to kouknu.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 132 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]