Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 23:34

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: výroba reprobeden ze stropníma reproduktorama B&W ccm618
PříspěvekNapsal: 03 čer 2013 23:12 

Kraj: ČR - Zlínský
Zdravím,
chci si vyrobit ozvučnice pro tyto reproduktory:
http://www.studiospalicek.cz/bw-ccm618
Nikde jsem neslyšel že by to někdo zkoušel cpát stropní repro do ozvučnice a tak vás prosím o rady jakéhokoliv tipu.
Chci si vyrobit sloupové reprobedny s dvěma totožnýma reprákama zapojenýma paralelně v jedné ozvučnici s bassreflexem.Po tomto zapojení by měl mít jeden sloup 4 Ohm a 300watt,je to tak ne?
Prosím o výsledný objem ozvučnice a bassreflexu.U programů na výpočet ozvučnice jsem vyhořel,protože nemám dostatečné info o reproduktorech a pro toto zapojení jsem nic nenašel.Jsem experimentátor,který je rozhodnut to vyzkoušet s vaší pomocí,prosím vím že to na to není a pod.,ale když je možné toto:
http://www.youtube.com/watch?v=8m8fbnShPcw
tož by to mohlo hrát dobře,jestli ne suprově :P

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: výroba reprobeden ze stropníma reproduktorama B&W ccm618
PříspěvekNapsal: 04 čer 2013 00:33 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
No tak nápad to není dobrý. Lépe řečeno je od základu špatný. Bude to hrát jak z prdele a to za naprosto nesmyslné prachy.
No a to na tom videu je totální pitomost...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 čer 2013 09:56 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Mému chápání se teda vymyká, proč chce někdo vrazit skoro deset klacků do repráků, které nejsou pro zamýšlený účel určeny. No ale když někdo věří takovým píčovinám, jako je odkazovaný pořad "Mythbusters", tak asi věří i tomu, že vynalezne perpetuum mobile.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 čer 2013 18:31 

Asi jsem zapoměl napsat,že jsem je dostal a kvalitnější repráky bohužel nemám a vestavbu taky ne tak co s nima.Napadlo mě že to nebude super,ale nikdo mi nevysvětlil proč?Jaký je rozdíl mezi stropníma a normálníma reproduktorama?Aj za tvrdé odpovědi dík za upřímnost.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 čer 2013 18:49 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Aha, tak to situaci mění. V tom případě doporučuji prodat a koupit. Stropní reproduktory mají prostě zcela jiné cíle než jakostní reprodukci. P.S. Tu konstrukci z té TyTrubky si postav a pak poreferuj, jak to hraje.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 čer 2013 19:45 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Aha, to jsi taky mohl napsat na začátku.
Tyhle repráky nejsou za ty prachy dělané na kdovíjakou kvalitu, ale na odolnost a životnost. Udávaný příkon může být dost matoucí, ono při reprodukci je výkon skoro to poslední, co by člověka mělo zajímat (kromě ozvučování koncertů a velkých akcí, samozřejmě).
Do basreflexu se s největší pravděpodobností tyhle repráky nebudou hodit. Pokud je dáš po dvojici, zvuk to zabije úplně.
Možná by šly dát zkusmo po jednom kuse do nějaké bedny a použít třeba na dílně nebo v garáži, ale s kvalitním zvukem to nebude mít nikdy co do činění. Je to jako dát do auta motor z traktoru. Výkon to má stejný, ale bude to k nepoužití. Ne že by byl ten motor špatný, ale je určený na něco úplně jiného.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 čer 2013 20:08 

Děkuju moc,že jste na to vůbec reagovaly,když podle všeho co píšete je to hloupost.Je to super že jsou lidé ze zkušenostmi,kteří poradí méně zkušeným.Přeji čistý zvuk... :D

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]