Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 00:28

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 57 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: RCF vs. db Technologies
PříspěvekNapsal: 11 kvě 2013 21:39 
Řádný člen

Kraj:
:)

Tiem - mám dvě čísla a poslední dobou nemám čas telefonovat. V práci je hluk, pak jedu autem domů, doma chci mít klid a často chodím do přírody a tak neberu nic krom dalekohledu, foťáku a klíče od domu :D Někdy teda přítelkyni :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 kvě 2013 11:37 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Aha,tak pošli to druhé,já mám to s koncovkou 052

jmalyska píše:
:)

Tiem - mám dvě čísla a poslední dobou nemám čas telefonovat. V práci je hluk, pak jedu autem domů, doma chci mít klid a často chodím do přírody a tak neberu nic krom dalekohledu, foťáku a klíče od domu :D Někdy teda přítelkyni :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 kvě 2013 15:35 

Tak som teda vyskusal svoje studiove odposluchy KRK Vxt 8 aj v kombinacii so subwooferom 12s a pozadovany efekt sa stale nedostavil.Bol som si ale opat vypocut RCF 312A a s turbo boostom je to docela fajn premyslam ze do nich teda pojdem.Len sa zamyslam nad tym ze by som mozno vyliezol este o kusok vyssie az na RCF 412A ale niesom si isty ci niekto z vas pocul oba modely a je mi teda schopny povedat ci sa oplati priplatit viac penazi kedze 412 su o dost drahsie a pritom mam moznost 312A kupit bazarove za nejakych 700-800 euro par kdezto 412 bazarove som ani nenasiel a nove stoja 1290euro par.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 kvě 2013 22:33 

RCF ART312A můžu doporučit!
ART 412 jsou už s digitálním zdrojem i zesilovačem, o nich nic nevím .

jinak 2 kusy na stranu ART312A a pod to 2 kusy 18NW100 v origo návrhu od B&C krmeno FP14000
Hrajou jako čert !

jedna ART 312A " uhraje cca 1500 až 2000W basovku !

Takhle s tím jezdím a všichni koukají co a jak to hraje !

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 kvě 2013 00:44 

Kraj: ČR - Středočeský
Čtyřková řada je rozhodně lepší. Především méně šumí oproti trojkové řadě a zvukově taky o něco lepší.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 kvě 2013 11:20 

Verim tomu ze RCF 312A pokial nehraju plne pasmo ale hraju so submy asi to bude hrat dost vela.Ale ze su schopne utiahnut k sebe az tak silne suby ako pises by ma ani vo sne nenapadlo.Kazdopadne je to super sprava hlavne do buducna keby som sa rozhodol aparat rozsirovat.

Najlepsie by bolo asi priame porovnanie 312 a 412 aby som si urobil vysledny obraz ci ma cenu dat do toho viac penazi alebo nie.Kazdopadne minimalne do 312 pojdem diky moc za rady.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 kvě 2013 14:30 

Tak toho jsem svědkem,skutečně to s těma subama hraje ;)
Já si 312A od Jiříka půjčuju a nemůžu je vynachválit.Jak na odposlech tak dopředu(to už přes DSP)
Jinak,Jura s tím hraje rokec,bigbít atd. a já hlavně techno.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 kvě 2013 15:49 

To ma poser bigbit a techno tak to je sila.Ja hram skor house ale zlozitych pasazi s velkym mnozstvom basov liniek je casto ja v house.Cim dalej tym viac to vyzera u mna pre 312 lepsie a lepsie.Casom snad aj suby len tie ceny...:-(

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 kvě 2013 17:03 

Každopádně to může stačit nám ale tobě ne,určitě si to poslechni a porovnej.
Podívej se po bazarech,možná se něco objeví,lepší starší ale kvalitnější.
Já osobně chci jiné vrchy,ale zatím nejsou eura tak používám ty 312A.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 kvě 2013 14:56 

Tak to je samo sebou ze to tak moze dopadnut.Ja som 312A pocul prvz krat mi moc nesedeli lebo isli bez turbo boostu a to bolo take nejake nemastne neslane.Druhy krat sme ich pustili vonku pekne na stojanoch a s turbo boostom a uz to bolo nieco ine.Ide oto ze ja ich hodlam pouzivat najcastejsie ako plnopasmove boxy bez podpory subwooferov.Kedze sa jedna o hranie na terase nepotrebujem ludi ohlucit ani vytvorit dojem atmosferu diskoteky alebo klubu.Ludia na terase vasinou sedia a kecaju fajcia a popijaju nepotrebuju na seba revat ked su od seba pol metra daleko.To uz by malo skor rusivy charakter.Potrebujem nieco slusne citlive co bude aj pri relativne nizkych hlasitostiach hrat prijemne s dostatkov basov.Zatial to vyzera tak ze 312A nebudu najhorsou volbou:-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 kvě 2013 18:21 

Pokud se jedná o hraní na terase stačí ty 312A ale je to jen nejlacinější možnost,tedy taková ta spodní hranice...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 kvě 2013 19:43 

Mne ale nejde o najlacnejsiu moznost vedel by si poradit nieco lepsie-vhodnejsie na takyto projekt?Ak ano sem snim.Len prosim nie rady typu daj tam 18" sub.Oto mi nejde potrebujem aby to hralo prijemne a bohato s dostatkom basov ale pokial mozno aby som si techniku nemusel vybalovat 2 hodiny a aby to nebolo velke ako almara..:-).Preto su pre mna 2 bednicky na stojanoch s 12" uplne vyhovujuce a sucasne su maximom.Skor by som bol radsej keby to bol este mensie ale to uz asi nedovoli fyzika...:-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 kvě 2013 23:31 

Kraj: ČR - Plzeňský
Když trváš na tom, že to bude furt bez subů, tak to je spíš úkol pro 15" a nad ním 1,4".

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 kvě 2013 23:46 

Je dost mozne ze tento nazor nebude daleko od pravdy.Lenze tu uz vznika dost velky problem do akeho zvuku teda ist.RCF v 15" prevedeni nehraju prilis dobre co som ja pocul jednak je box prakticky so skoro rovnakou velkostou ako pri 12" to znamena ze pre 12" je toho objemu dost ale pre 15" uz to zrovna vyhovujuce nieje tym padom neviem ale tak nejak mi pride basovejsia prave verzia s 12".Naviac popri inom vybaveni to uz bude aj dost problem vsetko naskladat do osobneho auta :-(

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 kvě 2013 11:17 

exxxi má pravdu,jedině s tou 12" vyšší řadu ta už vcelku hraje.Poslechnul bych ART 412-A mkII,
sám jsem jí neslyšel tak nemůžu dát reference.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 kvě 2013 12:49 

Clovek by si prirodzene povedal ze uz z hladiska fyziky bude basovejsa 15".No nieje tomu tak.aspon v tomto pripade mi pride basovejsia 12".Ide ale skor oto ze basov ako takych je viac pri 15" akurat su take rozplyzle,nekonturne a dost tazko identifikovatelne aj ked s vacsim objemom.No mne skor sadne bas z tej 12" je konturnejsi,presnejsi, a tak nejak hutnejsi aj ked ich je svojom sposobom menej.

Ja by som aj tak najradsje ostal pri 12" chcel by som si udrzat ten status skladnosti nechcem zo sebou na male akcie tahat velinkanske almary.Neverim tomu ze neexituje nieco v prevedeni s 12" co slusne zahra aj zabasuje vramci moznosti.

O 412A sa uz nejaky cas zaujimam bohuzial u nas v TN som zatial nenasiel predajnu v ktorej ktore by ich mali skladom aby som spravil posluchovy test...skoda.Ale na vsetko je zatial cas takze to hodlam riesit s chladnou hlavou.Havne nech je vysledny efekt na urovni a podla poziadaviek..:-)
Mozno by vhodonou cestou bola kombinacia 2x8+1 a k tomu 15 sub aj ked to uz je asi len taky vykrik do tmy.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 kvě 2013 16:07 

Kraj: SR - Košický
Ak sa nemylim z tvojho okolia je DJ Rodrigez a občas tam po okoli robi dajake akcie a myslim že ma prave 412ky, skus sa na neho nakontaktovat je registrovany aj tu na fore ma tam aj odkaz na mejla.

Ono je pravda ze 312 fakt basuju lepšie ako 315, no v pripade 415 ci 715 je to uz inač. Každopadne 15" su rozmerovo vecsie. Napriklad slusne basuje starsia bedna 4pro 3001, alebo db Flexys F15.

Alternativa 2*8+15" by mohla vizerať dajak tak 2*ATR408+ART905. Basy by boli pevnejšie no celkovo by to hlasnejšie nebolo, no je možné že zvuk by sa zdal mohutnejší, no cenovo to vide asi o 1/3 viac.

Ja myslim že na slovenske pomery je aj 312 slušná. Keď vidim z čim sa hra tu tak je mi z toho zle. Ked ma vystupenie popularnej skupiny ako La Goya celu svetelnu schow 2 parky s modrym filtrom cely večer bez zmeny farby o nejakej schow nemože byť ani reč a otrasny uvrešťany a skresleny zvuk a na vyškach otrasny zvuk z nabehom na FB (evidentne posťahovane na QE frekvencie čo vezbili lebo to na stredoch bolo veĽmi nevyrovnane) zo 4ks EV ELX 15P (netvrdim že chyba reproboxou, značny podiel na to ma aj zvukar čo nevhodne sedel cca 3m pred bednami utopeny pod podiom mino vyžarovacieho uhla a rval do toho čo to len šlo ako robia hluchy DJi) a vstupne 15€ bol som maximalne sklamany, aj keď sa spevaci podali dobry výkon, jeden bol podľa mňa z hlasom na tom dosť biedne pripadalo mi tže je chorí alebo ma preťažený hlas lebo dosť tlačil a veľmi sa kontroloval ale ako odspievali veľmi slušne, akurat vonku to bol des...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 kvě 2013 16:34 

To mas asi velku pravdu v tomto.Dj Rodrigezovi som uz pisal sukromnu spravu.Uvidime co z toho vzide.Ale opat sa objavuje stare zname dobre kolko ludi tolko chuti a pre kazdeho je pomer kvalitneho zvuku o niecom inom.
U nas v podniku mame komplet zvuk od EAW krmeni QSC RMX a deleny Rane RPM2.Teda az na zosilnovace je to vyssia trieda.Zacinam mat trosku dojem ze som v neriesitelnej situacii.S odstupom casu si uvedomujem ze mi hrame vzdy pred terasou a terasa je oproti urovni zeme na ktorej mame polozenu techniku zdvihnuta asi o 15 cm na zeleznej kontrukcii.Takze v koncepcii so subbasom by som v konecnom dolesledku asi este viac stratil ako ziskal kedze by sub hral v podstate do spodnej konstrukcie terasy lepsie povedane pod konstrukciu.Chcelo by to dostat trosku do vysky pretoze inak by bol sub oproti satelitom na stojanoch asi dost znacne utopeny.Vzhladom nato ze sa hra vo velmi blizkom poli neviem ci by to bolo dobre.
Konecna volba bude teda asi spadat k RCF 312A na stojanoch zhruba do urovne sediacich ludi v rovine usi so zapnutym turbo boostom aby to trosku basovalo a uspokojit sa s tym co je.Vseobecna kvalita zvuku v kluboch na svk a cz a je az na par vinimiek naozaj zla za 13-14 rokov djingu som klubov pochodil vela a malo kde sa dalo povedat ze zvuk stal za zmienku.dostali sme sa do doby ked si dj nosi sam uplne vsetko a platy su mnohokrat zalostne nizke vzhladom nato aku otrocinu pre ludi vela krat musime vydrzat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 kvě 2013 21:26 

Kraj: SR - Košický
Ani platy ani technika nieje zla ked sa narodiš do spravnej rodiny v ktorej niekto ma sieť barov resp aspoň jeden discoklub. Rodinkarstvo tu funguje ukážkovo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 kvě 2013 21:28 

Se dvěma ART312A jezdím s kapelou do hospod a hrajou cca kolem 80Hz v pohodě hraje přes to basa , zpěv , a někdy i velký buben " šlapák" samozřejmě všeho s mírou !
Kytary ve vhodném poměru " z podia "

j.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 57 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]