Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 00:21

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Úprava
PříspěvekNapsal: 02 bře 2012 19:25 

Kraj: ČR - Královéhradecký
Dobrý den, chtěl bych se zeptat mám doma repro arn 6608 ..repro je v zachovalém stavu ale nelibí se mi na něm vrchlík je to spíš taková záslepka než vrchlík. Tak mě napadlo že bych tam dal pořádný vrchlík... otázka zní bude to mít vliv na zvuk, když bude mít repro dá se říct dva vrchlíky? Popřípadě nějaké vhodné lepidlo na nalepení vrchlíku? Děkuji za každou radu :)

takto vypadá
http://www.repromania.net/tesla/tesla-b ... 608-01.jpg
takto bych si to představoval
http://www.repromania.net/tesla/tesla-b ... 608-03.jpg

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Úprava
PříspěvekNapsal: 02 bře 2012 20:04 
Řádný člen

Kraj:
Vliv na zvuk to má, otázka je jak je ten reproduktor použit. Ty reproduktory s menšími vrchlíky hrají lépe vyšší kmitočty (dáno právě tím rchlíkem). Protože jsou ty s malými vrchlíky ze starší série též se trošku jinak chovají i na basech (o cosi lépe - dáno jinou tuhostí uložení kmitacího systému). Pokud je máš v nějakém druhu dvoupásmových či vysoko dělených soustav tak tam nech ten malý. Pokud je máš jako basáky v dostatečně nízko děleném třípásmu nebo v subu tak je to jedno.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 kvě 2013 15:54 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Taky bych měl prosbu. Dostal se ke mě 4-členný klub 30cm Tonsil GND 30/60/1 kromě zničených pěnových závěsů, které půjdou nahradit novými. Má jeden propíchaný, prostě zničený, vrchlík, změřil jsem průměr a má 80mm.
Nalezl jsem na netu pouze 85mm variantu, a mělo by cenu vyměnit všechny vrchlíky na 85mm? Nebo bude to pouze okometrická záležitost že jedno repro bude mít jeden vrchlík o trochu větší, bude to uchometricky zvukově znatelné?

Díky všem ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 kvě 2013 23:14 
Řádný člen

Kraj:
To záleží na použití. Budou-li dělené nízko tak to bude víceméně pouze estetická záležitost, pokud na vyšších frekvencích už se to může mít negativní vliv.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 kvě 2013 09:53 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Trocha historie,.. původně byly na ozvučnici dva Tonsily a dva výškové RFT L5904 - 8W,8ohm. Tonsily byly zapojeny jako fullrange - charakteristiku to má takovou že od 4.9kHz to má takový spád citlivosti že už to výše nezahraje (http://www.e-tonsil.pl/index.php?p58,gdn-30-60-1), takže byly jen oddělené výškové repro 4mikro kondíkem.

Budou v těch vyšších kmitočtech nějaké problémy?
Měl bych v plánu to nějak neměnit, a mít z toho 4 kusy reprobeden, uzavřených 65litrů ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 kvě 2013 20:59 
Řádný člen

Kraj:
Myslím že problém není ani tak v reproduktorech jako v celkovém návrhu a koncepci těch beden. bez seriozního návrhu to nikdy nebude hrát dobře. Takže pokud s tím něco neuděláš tak je to stejně jedno.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]