Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 18:10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 57 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: RCF vs. db Technologies
PříspěvekNapsal: 05 kvě 2013 16:50 

Zdravim vas.

Pracujem ako dj a rozbieham staro novy letny hudobny projekt.U nas v podniku hravam pocas celeho leta na terase pred podnikom.Hra sa vacsinou house (deep,tech a funky).Po nejakych tych odohranych rokoch ma uz nebavi vecne prenasanie a rozkladanie techniky.Preto som sa v ohlade zvuku rozhodol is t do niecoho aktivneho.Podmienkou je ze nechcem nic extra velke to znamena max s 12" a pokial mozno s pouzitim bez subwoofera.Od zvuku ocakavam cisty a prijemne pocuvatelny dynamicky prednes s dostatkom basov.Na terase sa nehrava prilis nahlas kedze to ma byt len ako podmaz.Zatial mi boli odporucene tieto modely:

RCF 312A
db Technologies Crono 12+,pripadne model Opera 402D

Rcfka som osobne pocul prednes ma nejak extra nezaujal preto by som bol rad keby mi niekto z vas poradil Crono 12 nepoznam a nepocul som myslite si zeby boli vhodne na takyto ucel?
Je mi vopred jasne za najvhodnejsie bude ist si zopar modeov vypocut a rozhodnut sa podla vlastneho nazoru aj napriek tomu vsak verim ze niektori z vas by mi mohli poradit a odporucit nejake zaujimave tipy.
Za pomoc vopred dakujem :-)

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: RCF vs. db Technologies
PříspěvekNapsal: 05 kvě 2013 18:41 

Kraj: SR - Košický
dB Felexsys F12 tie podaju celkom obstojne aj basy, pripadne skus RCF 4pro 2031A, RCF NX M12 alebo QSC K12 mam pocit ze vsetky hraju na basoch cosi viac ako tebou uvedene.

Len nakoniec sa moze stat ze zistis ze bez subiku to tak ci onak nejde. Skus zvazit aj variant 2*8" sat +15" sub tiez to bude male a dober prenosne.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 kvě 2013 19:00 

Naozaj je tam zopar zaujimavych modelov avsak mam pocit ze uz aj trosku mimo mojho budgetu penazi a najviac sa bojim toho ze budes mat pravdu a nakoniec budem predsa len potrebovat sub.Ale 2x8 + 15 sub je zaujimava volba asi nad tym skusim popremyslat :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 kvě 2013 17:40 

Dnes som u znameho pocul zostavu RCF H1312 asi uz by som ani nic ine nechcel.Hra to uzasne.Len skoda ze na nieco take nikdy asi peniaze nebudu.Nebolo by mozne nieco podobne postavit?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 kvě 2013 18:22 

Kraj: ČR - Středočeský
Něco takového se postavit dá, nicméně kdo, se na to musí takto ptát, tak by se do toho neměl pouštět, protože to zkrátka nedopadne dobře.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 kvě 2013 18:40 

Tak mne je viac menej jasne zeby sa nieco podobne postavit dalo moja otazka bola skor takeho charakteru ci niekto z vas ma nieco podobne odladene pripadne aj postavene a vedel by poskytnut nejaky planik pripadne aj odladenu vyhybku.Dalsia vec zeby som sa velmi rad zbavil nutnosti nosit zosilnovac.Hladam vstavatelne zosilnovacie moduly ktore by eventuelne mohli byt na taketo nieco vhodne z toho lepsieho som nasiel len:

http://www.bsacoustic.sk/zosilnovace-profi/amp215/

a to nebude pravdepodobne to prave orechove :-(

Vo vseobecnosti sa ma vec asi tak ze mam doma malinke studio robim si vlastne remixy a bootlegy.Vlastnim studiove odposluchy KRK vxt8.Velmi podobny zvuk by som velmi rad dosiahol aj pri hrani na terase avsak to mi asi sotva nejaka zostava poskytne.Skusal som aj svoje Krky zobrat na akciu von ale zvuk sa vonku pred podnikom jednoducho rozplynul a bol nijaky co som aj ocakaval :-(

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 kvě 2013 16:03 

Ahoj, co třeba tenhle můj bastl? :D
http://mikesound.com/stavba/MB1581H/mb1581h.htm
Případně bych k tomu měl za solidní peníz třípasmovej analogovej zesilovač o celkovým výkonu 1500W a má i linkovej výstup na subwofer.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 kvě 2013 19:55 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Zdar,chci se zeptat,na kolik asi vyjde MB-112H ?

Mikesound píše:
Ahoj, co třeba tenhle můj bastl? :D
http://mikesound.com/stavba/MB1581H/mb1581h.htm
Případně bych k tomu měl za solidní peníz třípasmovej analogovej zesilovač o celkovým výkonu 1500W a má i linkovej výstup na subwofer.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 kvě 2013 21:04 

Velmi zaujimava ponuka este si to trosku preskumam ale cena za kus by ma tiez zaujimala :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 kvě 2013 21:24 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
nádherky :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 kvě 2013 11:43 

Ceny reproduktorů použitých v mých boxech šly za poslední tři roky dost nahoru, dnešní ceny jsou k nahlédnutí třeba zde: http://www.headway.cz/beyma2_2011.pdf
Ceny 18sound třeba na www.1111.sk
MB-1581 mně vyšla zhruba na 20.000 KČ.
Přidal jsem ke mně na web ještě dokumentaci k MB-112H. http://mikesound.com/stavba/MB112H/mb112h.htm
Tenkrát když jsem to postavil, posílal jsem na Repromanii celý projekt mini PA systemku s MB-112H a MB-112BHX, ale bylo mi sděleno, že bude zveřejněn až s novou reprománií :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 kvě 2013 14:59 

Ako projekt je to urcite pecka.Velmi pekne to vyzera a predpokladam ze aj hra.Predsa to som nou vska vyzera tak ze na hranie na terasu budem potrebovat nieco velmi malicke co bude hrat cisto a dynamicky.Predsa len predstava hrania na terase kde sedi 100 ludi pri nejakom drinku a su to partie po 4 a viac ludi pri jednom stole nechcem dosiahnut efekt ze sa budu ludia musiet naklanat k sebe aby si mohli vzajomne nieco povedat. Nema to byt hutny plny zvuk ako v klube.
Mozno som sa aj ja sam na zacisatku nie presne vyadril a nechcene som zavadzal vas a vlastne aj seba.
Koncepcne je problem vtom ze celkovo zvuk takychto aparatov je neporovnatelny s studiovym zvukom ktoreho charakter by som rad dosiahol.Nic uvrieskane ukricane ale umiernene a pritom prijemne s dostatkom basov na rozumnej urovni.
Moje riesenie bude asi nasledovne kedze vlastnim aktivne studiove odposluchy Krk Vxt8 pouzijem tie a doplnim ich firemnym subwooferom Krk Systems 12s

http://www.techhouse.sk/studiova-techni ... ystems-12s

samoyrejmostou bude kupa nejakych sikovnych stojanov na vonkajsie pouzitie a ochranne navleky v pripade nahleho dazda alebo zhorsenia poveternostnych podmienok vo vseobecnosti.
Mikesound kazdopadne dakujem za rady a keby som mal klobuk dal mo dole z hlavy lebo po stranke technickeho spracovania mas aparat uzasny,kedze som ho nepocul zvukove kvality nemozem hodnotit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 kvě 2013 15:24 

Díky,Jardo myslíš že by ty měniče šli zaměnit za feritové verze?
Každopádně bych si je rád poslechnul ale na tvou stranu už nejezdím.Máš nějaké akce blíže k Olomouci,Ostravě?

Mikesound píše:
Ceny reproduktorů použitých v mých boxech šly za poslední tři roky dost nahoru, dnešní ceny jsou k nahlédnutí třeba zde: http://www.headway.cz/beyma2_2011.pdf
Ceny 18sound třeba na http://www.1111.sk
MB-1581 mně vyšla zhruba na 20.000 KČ.
Přidal jsem ke mně na web ještě dokumentaci k MB-112H. http://mikesound.com/stavba/MB112H/mb112h.htm
Tenkrát když jsem to postavil, posílal jsem na Repromanii celý projekt mini PA systemku s MB-112H a MB-112BHX, ale bylo mi sděleno, že bude zveřejněn až s novou reprománií :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 kvě 2013 21:05 

tiem píše:
Každopádně bych si je rád poslechnul ale na tvou stranu už nejezdím.Máš nějaké akce blíže k Olomouci,Ostravě?

Jo ve feritech bych neviděl problém Driver CD10Fe je téměř stejný jako Nd verze a 12" třeba 12P80Fe nebo by se dal použít 12Mi100.

K Olomouci (do Citova) možná pojedu 23.8. ale to bych s sebou vzal "velkej" aparát :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 kvě 2013 22:08 

Ten 12Mi100 vypadá dobře ale to by už asi chtělo jiný driver,tedy abych upřesnil,
chci si na to nechat vypočítat+vyrobyt vyhýbku.Potřebuju dvě kysny na stranu,pod něma je 4x 15"bandpasshorn rolay.
Každopáně bych rád slyšel na živo tu tvou,stačilo by kdybys vzal alespoň jednu v tom srpnu.

Mikesound píše:
tiem píše:

Jo ve feritech bych neviděl problém Driver CD10Fe je téměř stejný jako Nd verze a 12" třeba 12P80Fe nebo by se dal použít 12Mi100.

K Olomouci (do Citova) možná pojedu 23.8. ale to bych s sebou vzal "velkej" aparát :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 kvě 2013 23:47 

tiem píše:
Ten 12Mi100 vypadá dobře ale to by už asi chtělo jiný driver,tedy abych upřesnil,
chci si na to nechat vypočítat+vyrobyt vyhýbku.Potřebuju dvě kysny na stranu,pod něma je 4x 15"bandpasshorn rolay.
Každopáně bych rád slyšel na živo tu tvou,stačilo by kdybys vzal alespoň jednu v tom srpnu.

Ta MB-112H nejde napojit jen tak na zesilovač, je to biamp. No kdyžtak se domluvíme napis mi mail. :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 kvě 2013 12:33 
Řádný člen

Kraj:
Zdar kluci, nebylo by špatné se v tom Citově vidět všichni. Toho 23.8 by ta akce měla být. Však Tiem už u mě byl, já tu akci tak trochu technicky zajišťuji, takže není problém přijed na akci dříve a pustit si DEMO CITOV :) Areál přístupný od rána, směr pole, takže pohoda... Uvidíme ;) Času dost

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 kvě 2013 13:39 

JJ,pisnu napiš toho maila:)

Mikesound píše:
tiem píše:

Ta MB-112H nejde napojit jen tak na zesilovač, je to biamp. No kdyžtak se domluvíme napis mi mail. :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 kvě 2013 13:40 

Aha ;) To by šlo,ozvu se,ikyž poslední dobu se ti nemůžu dovolat...

jmalyska píše:
Zdar kluci, nebylo by špatné se v tom Citově vidět všichni. Toho 23.8 by ta akce měla být. Však Tiem už u mě byl, já tu akci tak trochu technicky zajišťuji, takže není problém přijed na akci dříve a pustit si DEMO CITOV :) Areál přístupný od rána, směr pole, takže pohoda... Uvidíme ;) Času dost

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 kvě 2013 14:36 
Řádný člen

Kraj: ČR - Zlínský
Na Citově (jestli to vyjde) bych se měl objevit taky ;) Uděláme Demo Citov :D

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 57 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]