Petr V. píše:
Spekulováním nad všelijakými konstrukcemi , které většinou někdo splácal nebo okopíroval,aniž by se zatěžoval nějakým laděním ,znamená riskovat peníze a za rok další kolo diskuzí co postavit,aby to hrálo.
Pro tvoje účely, za sebe mohu doporučit,tuhle konstukci - viz příloha.
Nutno dodržet typ reproduktoru L18P400!!
Zesilovač RMX 1850HD v můstku na dva kusy beden(mono bas), zapnout subsonický filtr na 30Hz, pokud máš grafický equalizer,tak přidat +3dB okolo 40Hz.Zhora oříznout na cca 95 - 100Hz
Věřím tomu,že budeš spokojený. Bedna hraje velmi slušně lineárně, tzn. dá se pustit jak relativně potichu,tak i nahlas.
No to je fajn, len škoda že som to nevedel predtým ak som kúpil Oberton, teraz čo s ním? Je akosi nepredajný, músíš uznať že niečo s nim treba podniknúť, je v tom cca 210eur to nie je pre mňa sranda, nenašla by sa bedňa aspoň odskúšať kde by to hralo, musí niečo existovať......ďakujem za prílohu a radu, prinajhoršom keď to inak nepôjde dám na teba a postavím to
mereksk píše:
Rodriguez: Tím som chcel len povedať že 2x15 alebo 2x18 sa dajú živiť rovnakým zosilňovačom . Kvalitnými 2x18 môžeš z kludom prehrať 4 slabšie (lacné) 15" a cenovo ta to vyjde možno aj rovnako + stačil by ti napr 1 zosilňovač v mostíku + a cele sa to = menej kg aparatúry = lepšia stahovatelnosť ( ak nerátam že box pre 18" je zväčša ťažší ). No fakt to neber tak že ta prehováram na niečo lepšie, sám nemám nič čo by stalo za reč len som nechápal ako si nabral názor že na 18" treba super silný zosilňovač a na 15" nie.
Mal som názor zlý pretože viac menej 4x15 (napr 4ks eminence kappa 15 stoja cca 400eur a dve RCF LF18G401 stoja tolko isto tiez cca 400eur hore dole 50euro nech) je ceno to iste ako 2x18 a co sa tyka zosika nenapadlo ma to dat paralelne na 4ohm a zosik premostit - niekdo tu na fore pisal ze je to ,,prasarna,, ale myslim si ze ked basaky pojdu MONO ze je to fuk - mne urcite. No ako som pisal hore musim poriesit co z obertonom, skusim hodit este inzeraty ak sa to preda idem podla navodu PETR V.
exxxi píše:
Rodriguez: hlavne jde o to, ze chces stavet dve nebo ctyri bedny a abys to zaplatil, setris na reprakach. Tudy cesta nevede. I konstrukce 2*15 se musi osadit kvalitne, aby prehrala 1*18.
Chcem len DVE bedne DVA basaky, no vychadza mi z toho ze to teda bude 2x18 dobudcna NEPLANUJEM nic rozsirovat lebo viem co budem ozvucovat a tam dve 18ky stacia a aj keby som rozsiroval tak k dvom 18kam sa to da nie?
ZAVER: SKUSIM este OBERTON XB800 osadeni v Dflexe MK1 predat za 200eur, nizsie nejdem, ak sa nepreda tak musim poriesit inu bednu pre tento reprak.....popripade by ma potesilo keby diskusia pokracovala v duchu toho ze by ste mi vybrali nejaku ozvucnicu pre tento reprak - JA TO NEVIEM, ospravedlnujem sa za svoje nespravne nazory, hudba je moj konicek, mam to rad, rad zapajam kable rad zabavam ludi, rad mixujem hudbu, v normalnom zivote som vystudoval strednu zdravotnicku skolu a pracujem v lekarni - keby niekto nieco potreboval...