Poslední návštěva: Právě je 13 kvě 2026 22:04

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 63 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: TESLA AZS 100L
PříspěvekNapsal: 28 bře 2013 19:36 

Kraj: ČR - Zlínský
No asi ano - sice pokud nevyběhly pojistky, tak je naděje, že koncáky zůstaly dobré, ale v zapojení dost pravděpodobně zůstal jen poškozený budič typu /myslím/GC520K s upáleným emitorem, je to sice o cosi silnější bambusák, ale hovno vydrží. Asi by bylo dobrý je zkontrolovat, jsou schované mezi dps a plechem, na kterém jsou koncové tranzistory.
Přesně tohle je důsledek práce "měničů tranzistorů", kteří vymění jen to, na co poprvé přišli, ale co mohlo odejít dalšího, už je nezajímá.
Opravoval jsem kdysi TW140P, ve kterém majitel bez pumpy a bez demontáže úhelníku pomocnou desku koncáků zcela zničil tak, že jsem při GO musel nakreslit a vyleptat novou, ze 70um materiálu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 bře 2013 20:17 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Já kdysi plopatisticky radil, jak opravit jeden zesilovač v nejmenovaným zařízení...po dlouhým porodu a asi 1000 mailech se došlo k tomu, že na vině je hned první tranzistor s indexem T214, typu KC148. Jeden z mých předposledních e-mailů zněl: "Vyměň ten T214 a pojede to." Na druhý den přišla odpověď: "Byl jsem v prodejně se součástkama a tam mi řekli, že T214 nemají. Nemáš náhodou takový?" :lol:
Tak jsem ho tam vyslal znovu, ať koupí KC148, nebo BC546B, pokud by originál nebyl...Nakonec to tedy koupil, zapájel a hrálo to. Ale já se zařek, že nic podobnýho už absolvovat nechci. :)

Bobys: Čo máš na + póloch výstupných oddeľovacích kondenzátorov? Mala by tam byť cca polovica napájacieho napätia.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 bře 2013 21:39 

Kraj: SR - Nitrianský
Nj, na to že som noob a neviem robiť veci ako sa maj ste si už zvykli, tak poprosím trošku strpenia. Koniec je našťastie v pohode, tie GCčka ukazujú hFe viac ako 1200 obe, to už asi nie je dobré a sú určite v keli. Napájanie je 19.8V a na výstupnom kondenzátore je 10.8V.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 63 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]