Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 07:29

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3884 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 195  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Na čem momentálně pracujete
PříspěvekNapsal: 21 bře 2013 18:59 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Thales píše:
Tak to potěší.

ARV160 mohu na změření zapůjčit, v tom není problém, ale ARO667 v modrém provedení budu muset někde vyžebrat. Mám jen šedé a černé a ty jsou zvukově odlišné takže logicky budou odlišné i při měření.

No pokud se seženou repráky, udělám měření znovu. To moje již pro korektní návrh výhybky není k ničemu, ale lze z něj vyčíst některé zajímavé věci. Třeba to, že celá ta soustava položená na boku je jedna obrovská továrna na difrakce. Zejména mimo osu je to dosti katastrofální a návázání střeďáku na výškáč je špatný. To se ale dalo u dělení na 5kHz čekat. Něco z těch měření přeci jen zpracuju a postnu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 bře 2013 16:35 
Řádný člen

Kraj:
Repráky budou. Teoreticky bych měl mít k dispozici modrý ARO669. Ten by měl být až na způsob lepení magnetu (lepidlo/plast) identický s ARO667 takže to můžeme změřit s ním. Modrý ARO667 jsem zatím nesehnal.

Vím že ty bedny byly původně určené pro ležací polohu, ale pochybuju že by je tam dneska někdo ještě využíval takže bych ten výškáč i s držákem otočil o 90° a jako pracovní polohu bych uvedl stojací. Krom toho se u aktivní verze ARS651 zlepší i chlazení protože žebra chladiče pak nebudou naležato, na původní bok co je blíž k basáku bych nalepil gumové nožky a tím pádem by pak ta hliníková lišta s vypínačem, kontrolkou a konektorem zmizly dole a nemusel bych na to koukat. Vypínat se to pak může třeba prodlužkou. Takže to zabije dvě mouchy jednou ranou. Takto jsou naplánované 4ks (známý k TV).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 bře 2013 18:12 
Řádný člen

Tak pokud bych to mohl překopat na stojatou verzi, tak to udělám...jsem zvědav, jestli se pak najde někdo, kdo ty ARS944 předělá na novou výhybku. Abychom to všechno nedělali zbytečně.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 bře 2013 19:12 
Řádný člen

Kraj:
Tak minimálně pro toho známého. Tam pak přijde dovnitř i lepší zes atd. No a jeden pár si též nechám

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 bře 2013 19:21 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Hele a když už se v tom rejpáte, nechtělo by se vám zrovna odměřit kombinaci, která by se dobře sháněla? Třeba ARN664, ARO689, ARV165?

Ještě těm malým dvoupásmům: 1PF06762 už jsou taky na cestě.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 bře 2013 22:32 
Řádný člen

ARV165 mi Thales poslal, takže s tou se to bude měřit taky. Je to pak už jen o tom ARO689. Pokud se to navrhne a odladí, nechám schéma výhybky volně dostupnou. Pak bude existovat ještě verze s modifikovaným ARZ669 na místě basáku, černým ARO667 na místě střeďáku a hivinou TN25 na místě výšek. To bude ale mít jen Thales, jelikož ta kombinace je jeho nápad a dle mýho skromnýho názoru zároveň jediné, co dává smysl a má předpoklad pro rozumný výsledek.
V originálu těch beden jsem to srovnával jak po stránce frekvenční charky, tak po stránce poslechu s mými třípásmy ARN668+ARE5808+Mirage...a i při vší skromnosti musím říct, že ARE5808+Mirage je jako středovýšková sekce někde úplně jinde po všech směrech a s jednoduchou 12dB výhybkou. U ARS944 to s jednoduchou vexlí 2.řádu bez kompenzací nepojede slušně ani omylem...ono to bude celkově problém, protože to ARV-čko se musí nutně dělit vysoko a ARO tam s rozumnou směrovostí nedosáhne ani blbou náhodou. Dnes večer založím v skeci soustavy vlákno, kde dám nějaký výsledky z toho nepovedenýho měření, abyste to viděli, že si nevymejšlím. Myslím, že každý hned pochopí, že tam ani nemá smysl moc vymýšlet a hrát si na nejlepší možnou směrovku...při dělení střed-výška na 3,5kHz nebo výš,to bude prostě špatný. Když k tomu připočítáme difrakce a pozice repro v ose Z (což znamená problém s fázovým navázáním), tak to zkrátka bude stále jenom kompromisní bedna s dosti složitou výhybkou.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 bře 2013 21:41 
Řádný člen

Kraj:
Tak jsem měl dneska v plánu dodělat druhou bednu do sterea u 1PFek abych to už nějak dotáhl ale místo toho jsem před chvílí skončil s úklidem bordelu, který jsem nadělal když mi praskla další žíla. Cesta vedla jako po vraždě ode mě odshora až dolu. V kriminálce Miami/Las Vegas a jak se to ještě jmenuje by měli radost - už by to tu asi svítilo všechno. Nemám rád plovoucí podlahu, ale dneska bych jí fakt ocenil. Dostávat krev z koberce je peklo. Mám dost.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 bře 2013 22:57 
Moderátor

Mívám ve zvyku tropit si srandu ze všeho, ale tady mi nějak humor dochází.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 bře 2013 08:23 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Jo pánové, okamžiky, kdy nám život dával, jsou nenávratně pryč. Teď už nám bude jen brát. A bohužel na zdraví je to nejcitelnější.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 bře 2013 12:54 
Řádný člen

Je to hrozný..ani nevím, co na to říct. A to třeba Thales ani není tak starý...občas si kladu otázku, jak budeme vypadat, až nám bude 60...mám pocit, že nebudeme... :(

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 bře 2013 18:47 
Řádný člen

Kraj:
Mě na tom trápí spíš to že je mi teprve 30 let, tělo si nijak nehuntuju (nachlastám, nehulím, drogy neberu, kafe ani žádné energydrinky nepiju - v podstatě jedu jen na čistou vodu a mléko), nějaké sajrajty také moc nepožívám, nějaký pohyb taky mám i když to není dokonalé a přesto se sypu jak mumie. To bych pochopil v 80ti ale takto je to na prd.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 bře 2013 18:23 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
Pár stran zpátky sem koukal že kluci pořizovali 15PS100 , co vas k nim vedlo ? predpokladam ze cena / výkon , 4 palcová cívka ,odolná membrána, vhodnost do BR ? ale jak je to stou nízkou citlivostí ? kolik bych potřeboval krmit takovou 18PS100 ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 bře 2013 19:18 

Kraj: ČR - Středočeský
Papírová citlivost repráku nemá moc společného s výslednou citlivostí subwooferu v pásmu 20-100Hz... Do bassreflexu za ty prachy velmi dobrá volba si myslím. 18PS100 nevím, tam už je vidět že se projevuje slabší pohon, který mají všechny PS100 stejný a přijde mi optimální pro tu 15". BC doporučují pro 18PS100 250l bednu, což mi přijde jako nesmysl. Chtělo by to vyzkoušet. Z levnějších 18" mě oslavil Fane Sov. PRO18-800P, 18PS100 je skoro ještě o tisícovku levnější.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 bře 2013 19:32 
Řádný člen

ted sem tyden vlastnil 18g401 bazarovy bohužel jeden byl nejakej nadrblej ,uz putujou zpatky k prodejci , tk sem se rozhodl ze pujdu do nečeho novýho ,pač moje štěstí v bazarech je na prd , snažil sem se k tem Gčkum sehnat i bazarovej zesik ,nepochodil jsem .. tk já už nevim :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 bře 2013 17:55 
Moderátor

Thales:
Vem to z druhé strany: O co bys na tom byl hůř, kdyby ses ještě k tomu všemu huntoval cigárama nebo fetem.

Jinak se momentálně intenzivně zabývám proklínáním Tesly Bratislava. Tak zaprasený repráky z výroby, to svět neviděl.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 bře 2013 00:55 
Řádný člen

Kraj:
Copak ti přišlo do rukou a co tomu bylo?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 bře 2013 01:54 
Moderátor

ARN567 a ARV161 z 1PF06733.
Všecko zablitý černou nitrobarvou včetně gumy u ARN a filcu u ARVček. Všechno zapatlaný černým tmelem. Bedýnky špatně sklížený, šroubky natlučený kladivem... A všechno je to originál.
A nejsou poslední, další kusy 1PF06733 a 1PF06762 mám právě na cestě :x

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 bře 2013 13:07 
Řádný člen

Tak ty renovovaný vypadaj parádně. Skvělá práce :P

PROTON AA-1150 | PROTON 1100 preamp
Projekce: BenQ TH670 + Optoma DS-9092PWC

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 bře 2013 16:50 
Řádný člen

Kraj:
Humus. Třískat přes prsty. Bohužel tohle je u nich normální. Myslel jsem že si narazil na extra špek.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 bře 2013 18:48 
Moderátor

Kdysi v osmnácti jsem byl tak blbej, že jsem ARN5608 a ARV168 zalepil do beden po celém obvodu epoxidem. Když jsem je pak po nějaké době doloval ven, nešlo to vlastně o moc hůř než tyhlety.
Ale dopadlo to teď ještě jakž takž dobře. Akorát je na jedné membráně vidět místo, kde jsem sundával flekanec černé nitrobarvy. Mechanicky jsou v naprostém pořádku a budou nakonec stejně asi za rámečkem. Dával jsem tady jen obrázky těch 567/B, ale pucoval jsem ještě stejně doprasené 5604 viditelně stejného původu. No a dalších šest mě čeká.
Budu každopádně mít po jednom zrenovovaném páru od většiny verzí výhybek, tak uvidíme.
Jenom nebudu mít všechny možné kombinace výhybka / provedení repráků.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3884 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 195  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]