Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 16:38

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ARN-188-05/8
PříspěvekNapsal: 22 úno 2013 19:52 

Kraj: ČR - Středočeský
Ahoj. Jaký máte názor na zvukový projev ARN-188-05/8 ?
Abych tak řekl, mám s ním dvoupásmové bedny firmy AQ o objemu asi 25 litrů s výškou Vifa.
Doporučená cena cca 6600 Kč za pár. Výrobce tento repro charakterizuje jako "legendární 6 ti palcový TVM". Teda jak na tohle přišli?
Každé hodnocení zvuku je velmi subjektivní, to chápu. Mám dojem, že bedny hrají skvěle. Tedy průzračně., nezabarveně, basů je tam tak akorát, nikde to nehuhní. Na vážnou hudbu to asi nebude, ale takový rock z toho leze velice příjemně důrazný.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: ARN-188-05/8
PříspěvekNapsal: 22 úno 2013 20:17 

No, ještě jsem o TVM tedy žádné legendy vyprávět neslyšel, ale přijde mi to jako prachmizerně obyčený průměrný ,leč použitelný reproduktor. Ještě malý kousek nad ním může být 188-7-8 nebo možná 4Ohm verze, ale ty superlativy si mohli odpustit. Zkrátka "hraje to".

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 úno 2013 19:08 

Takže z vás nedostanu hodnocení, že reproduktory TVM jsou alespoň lehce nadprůměrné.
Když vezmu bedny za 10000 Kč a repráky s výhybkou v tom jednom mají cenu 2000 Kč, tak mi řekněte, jakou cenu mají repra tady: http://www.panea.cz/yamaha-ns-50-black/d-99245/.
Neříkejte, že je to ještě horší než TVM.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 úno 2013 19:47 

Nelze brát odděleně jeden díl soustavy a zastupovat tím celkové kvality. Takhle to nefunguje. ARN-188 není špatný, a něco se s ním vykouzlit dá, ale je to zkrátka (donedávna) levný low-end. Výrobní rozptyl parametrů nemalý, mechanické provedení a materiálové kvality slušný low-end. Pokud v té yamaze budou slušné měniče, a aspoň nějaká vyhybka, může to dopadnout lépe, než s jinou, zdánlivě lepší kombinací jiného výrobce. Obecně ale když to vidím, tak se mi z toho chce zvracet :-) To asi nebude moc dobře fungovat. Podlě mě to horší, než dobře vyvedené TVM BUDE.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 úno 2013 11:31 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
ARN188 rozhodně žádný nadprůměr není...není to ani průměr. Je to pod průměrem a označovat to jako legendární...ale zase tak papír snese všechno, že jo. :) Zvukově je na tom podstatně líp ARN565, 567 a 568.
To srovnání AQ s tou Yamahou je mimo, jak už napsal Petr Berka. Protože kdybychom teď zase porovnali TOP model od Yamahy s TOP modelem AQ, vyšlo by to pro AQ asi dost špatně.
Neříkám, že ty AQ nemohou něco zahrát, ale jejich výhybkám taky moc nevěřím...je třeba stát nohama na zemi a nedělat si iluze. Po poslechnutí slušně vyladěné soustavy by se totiž mohlo dostavit velké zklamání.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 úno 2013 11:47 

Tak dobře, bavme se o soustavách TOTEM.
Jsou tam měniče za 1500 kč v jedné bedně. Běžně sehnatelné reproduktory Monacor, seriová výroba. Prakticky za úsměvnou cenu. A tady mám věřit, že mne zvuk ohromí ve srovnání s TVM, YAMAHA, ELTAX low endem? (To se nehádám, jen nejsem schopen to pochopit a potřebuju pomoc s orientací)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 úno 2013 11:59 
Řádný člen

Drahý reproduktor není ještě zárukou perfektního výsledku. Pokud je odfláknutá výhybka, tak Ti nepomůže ani ScanSpeak Revelator. Naopak, i s průměrným, nebo lehce podprůměrným reproduktorem se dá za předpokladu dobré výhybky udělat nadprůměrně hrající soustava.
Já třeba před půlrokem postavil takový menší 25L regálový třípásma z vyloženýho odpadu. Osazení ARN668 na basech, ARE5808 na středech a jedna zakázková Vifa z 80-tých let (používaná v bednách od Mirage). Nic jsem si od toho nesliboval, ale výsledek překvapil nejen mně. Líbí se to vícero lidem...třeba i technikovi z českýho rozhlasu. Hrajou fakt slušně, náklady na stavbu byly cca 3000Kč a nemyslím, že něco komerčního do 12 000 Kč za pár by je přehrálo.
Stejně tak Totem 100. Repráky nejsou sice žádný hájend, ale pokud jsou repro k sobě pečlivě vybraný a výhybka odladěná poctivě, tak bys asi hodně koukal. ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 úno 2013 12:00 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Ano ohromí, protože málokterá seriová bedna kterou jsi jmenoval má tak odladěnou výhybku, mimo jiné jsou drivery párovány.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 úno 2013 12:21 
Řádný člen

Kraj:
To páruješ pro zákazníky sám? Podle čeho? Rezonance? Nebo provádíš nějaká komplexnější akustická měření?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 úno 2013 12:29 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Dle impedančky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 úno 2013 16:56 

Kraj: ČR - Liberecký
Unicorne,slyšels ty TOP AQ, které jsou osazeny právě Revelatory? Opravdu jsou tak špatné?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 úno 2013 18:08 
Zabanovaný

Kraj: ČR - Zlínský
obyč bedny s tvm + tonsil 10-80T asi to nejlepší naladění v této kombinaci.
posluchal jsem je dost dlouho abych si udělal úsudek. za ty prašule hrály skvěle.
opět další pecka, tentokrát od AQ má je syn, opět za ty prach výborný.TVM + VIFA
skvělá výhybka,zbytek o tvm jsou jen kecy...
Další věc:kdo ti nabídne pravou dýhu.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 úno 2013 18:18 
Řádný člen

Proč by měli být tak špatné? Je pravda, že jsem na Donna Prima zapoměl, tak to s tou Yamahou beru zpět. :) Tady ale nejde o nějaký natahování triček...debata byla spíš směrem jestli je ARN188 nadprůměrný reproduktor a že špatná výhybka umí zkazit i revelator. Je sice pravda, že s dobrými měniči to bude i se špatnou výhybkou hrát podstatně líp, než kdyby tam byl osazen hadex. Avšak i s reprákama střední třídy můžeš ty AQ Donna Prima uzemnit, pokud to bude špičkově odladěný. Dej třeba někomu jako Dawsoo do rukou slušný uhlíkový monacory, adekvátní výšku a Donna Prima může jít rovnou do popelnice.
Nesmí se taky zapomínat, že péče, která se věnuje výhybce u soustavy za 60 000Kč/kus nebude ani zdaleka stejná u soustav za 3300Kč/kus. V tom druhým případě to bude oj..aný na kost. ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 úno 2013 18:35 
Zabanovaný

myslím že v AQ je fachman také,nato není potřeba dawsoo.... nelze přirovnávat revelátory s tvm ale třeba visaton obecná liga. a podobné měniče. Neboj bedny s tvm od Tomana kompenzace mají a kolik.
je potřeba na to pohlížet s nádhledem, každý ladič má svoje....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 úno 2013 18:48 

Kraj: ČR - Liberecký
Unicorn, šlo právě o srovnání s Yamahou. Tvé vysvětlení bylo o.k. Já mám vyzkoušeno, že laděná výhybka udělá i s obyč. nepříliš drahými repro velké divy, takže s tebou naprosto souhlasím. Sorry za OT.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 úno 2013 22:02 

standby: nikdo proti tomu fachmanovi nic nemá, ale on je vázaný nějakou cenou soustavy, cenou své práce, a svou výplatou. Jednoduše to nemůže udělat, jak by úplně chtěl. To co z AQ poleze bude jistě jen jeho "odvar". Ale když vidím některé AQ produkty - ARN 226 v malinké bassreflexové budce s ne zrovna high-end kaloťákem, tak mi je jedno, jaké fachmany tam mají. Je to prostě celé nahouby až nahovno.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 úno 2013 03:38 
Řádný člen

Kraj:
Já mám z AQ takové smíšené pocity. Na jednu stranu jsem rád že je to úspěšná česká firma, používající české reproduktory, na druhou stranu výhybky od jejich nižších a starších modelů jsou ojebus maximus. Ani u Kentaurů to tedy fakt není žádné terno, ale alespoň lépe vypadají. Navíc u řady modelů degraduje výsledek to co psal nade mnou Petr Berka. To mi přijde škoda protože si myslím že těch repráků by se dalo dostat víc. O dost víc.

Ale zpět k tématu. ARN188 není žádný zázrak. Je (nebo spíše byl) to normální, lehce podprůměrný, avšak stále velmi dobře použitelný reprák za velmi slušnou cenu a s dobrou dostupností a zajištěným servisem. V době jeho prodeje těžko za stejnou cenu shánět lepší, na druhou stranu za neveliký příplatek se daly a dají sehnat lepší reproduktory. V konečném důsledku však záleží na konstruktétovi co s ním provede. To už tu bylo také řešeno, jen to potvrzuju i za sebe. Pokud je využit správně může přinést za tu cenu velice uspokojivé výsledky stejně jako to může být nezajímavé až špatné. Konkrétně probírané AQčka jsem neslyšel tak nemohu hodnotit. Jen sám za sebe vzhledem k předchozím zkušenostem s AQ bych do toho nešel na slepo ale vyžadoval bych poslech předem.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 úno 2013 12:07 
Zabanovaný

Jeli jsme pro ně do Červenky osobně, byly poslední 2 páry, dali nějakou slevu. poslech asi 2 hodiny sedí jim rock jak ušitý.co se do výkonnosti týče nezmary, jiné sračky by byly dávno pohřbený,bral i ty prcky také poslední páry, ty jsou úplně někde jinde zkrátka lahoda,v kombinaci s Denonem řady 510 perfect.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 úno 2013 12:19 
Řádný člen

standby: Prosím Tě, nech si toho...nebo se neudržím a něco Ti na to řeknu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 úno 2013 12:21 
Zabanovaný

jsi ještě mladý a nezkušený bobek.
Mám toho naposlouchanýho dost ,abych si toto mohl dovolit napsát.Vím že to tu chceš mít ošefovaný ale realita je jiná, sorry.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]