basáky jsou 4 ohmové proto že tam jsou dva v sérii. A 4+4=8.
Nejprve je třeba se rozhodnout zda je chceš uvést do originálního stavu a nebo to celé převorat. Já jsem pro převorání protože v originále to sice nevypadalo vzhledobvě zas tak špatně, ale zvukově to fakt nebylo dobré. Proč to jsem tu někde rozepisoval podrobně už minimálně 2x. Přesto znám dva majitele těchto beden a oba jsou spokojení

Oni jsou však nenároční tak jim to asi nepřijde.
Pokud to budeš chtít uvést do původního stavu tak reproduktory se sehnat dají. Ne tedy na každém rohu ale ještě celkem v pohodě dají. největší problém bude hádám s výškama. Kdybys chtěl mám tu dva výškáče bez kmitacích systémů, Kříž by ti do nich mohl vyrobit nové. To že to nebude zcela shodné s originálem v tomto případě nevadí protože výhybka. Mimochodem kdybys chtěl výhybku tak dva kusy měl před časem DinosourJr. Nevěděl odkud to je a ještě to bylo nějak podivně zapojené tak jsem to identifikoval a jeden kus jsem zapojil správně jako vzor. Třeba je ještě má a prodá ti je. Pokud už je nemá a neprodá tak schema mám vykreslené takže není problém. Kdybys chtěl dva kusy basáků mám skladem. Jsou nové nepoužité, jen preventivně ošetřené a změřené. Ještě s logem Tesla - ne TVM

Ale stejně bych to raději převoral. Basák bych dal jen jeden, horní díru po druhém a bassreflexy zlikvidoval, vyměnil střeďák za nějaký jiný vhodnější, nová výhybka a hned by se to poslouchalo jinak. Nebo by šlo také ten jeden dolní basák potunit magnetem a ten druhý nahoře použít jako pasiv ale to bych musel nasimulovat, bojím se malého objemu pro tuto variantu.
Jen pro zajímavost dodám že existovaly i dvě další odlišné verze - starší bez bassreflexu a novější s ARV104 místo ARV3608. Od té novější mám dokonce i fotku, ale mizernou. jestli je doprovázela i změna výhybek netuším - nebyla možnost to zjistit.