Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 07:09

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3884 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 195  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Na čem momentálně pracujete
PříspěvekNapsal: 18 úno 2013 09:49 

Taky jsem přemýšlel o seříznutí, dokonce jsem chtěl to zmrzačit úplně, protože budka bude hodně uzoučká, ale nakonec na to kašlu a namontuje se to z venku na prasáka bez zapuštění. Přecejen, je to jen do dílny/do práce. Neposlal bys prosím ty TSka ať nemusím lepit plastelínu kelom vrchlíku a pak to zbytečně strhávat?

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 úno 2013 10:13 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Já ho taky budu montovat zepředu. Mně šlo zase o difrakce, které ten prstenec vyvolá...ale vzhledem na to, že nad ním bude DT-28N, který lze dělit dost nízko, tak by to nemusel být problém. Krom toho se ty bedny bodou používat jen jako dekorace a zvuková kulisa, takže žádný těžký hifi.
Tady jsou ty TS-ka:

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 úno 2013 10:39 

To máme stejný pocit a důvody, a já si drbu kebuli, zda říznout nebo neříznout :-D Chuť je velká, strach z hrozného výsledku také. Ale jelikož jde o podkres do dílny/do fachy, asi by stálo za to to prozkoumat pro další příležitosti. Začal jsem stavět ozvučnici podle TSek od výrobce, a to je tedy fičák když vidím ten rozdíl. To by nešlo. Buď nová ozvučnice, nebo nevím. Až si to z toho šoku musím taky přeměřit.

// Tak to jsem na tom tedy o poznání hůř. Nepomohlo vůbec nic:
Obrázek

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 úno 2013 11:42 
Řádný člen

Tak to máš ty Q-čka totálně na hraně použitelnosti i v uzavřence...a taky jakási mizerná citlivost. Jen Fs by odpovídala tomu, co jsem naměřil já a po rozehrání by ses mohl tak nějak přiblížit tomu, co píše výrobce. To VAS-ko máme taky stejné, ale proti výrobci úplně jiné. :lol:
Taky máš na impedančce kolem 1kHz jakousi rezonanci? A asi to budíš dosti slabým signálem, když máš tu charku takovou kostrbatou...
No...možná budeme z toho repráčku poněkud zklamáni, ale zase za 7,90€ člověk zázrak čekat nemůže. Víc stála i origo ARN116. Krom toho, záleži taky na tom, co ukáže měření frekvenční charakteristiky a zkreslení. Může se ukázat, že jako basáček to není nic moc, ale jako ultralevný střeďák pro dělení nad 500Hz to nemusí být až tak zlý...
Já lituju,že jsem nevzal 3ks...jeden jsem mohl zkusit seříznout a pak by se ukázalo, zda to by to bylo OK, nebo ne...podle toho bych to udělal i na druhým...nebo taky neudělal. :) Jen mně to tehdy vůbec nenapadlo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 úno 2013 11:48 

Nojo, jenže to měl být 4l bassreflex :lol: Ještě že jsem neudělal díru. No, možnosti jsou dvě. Reproduktor zahodit, a nebo prsknout do 4.2l bez bassreflexu v uzavřence, hodně vytlumit a zbytek překousnout. Popřípadě udělat otevřenou ozvučnici. Jde jen o jakési přechodné řešení do dílny.
Ano, měřil jsem slabým signálem, matka je po noční. Silnějším se nic nezmění, a ano, nějakou rezonanci tam mám také:

Obrázek

Fs mám nižší, protože jsem to zkoušel pořádně protáhnout jestli někde není mechanickej problém, ale očividně ne. Bral jsem ho proto, že má akorát rozměr do šuplíku aby se to dalo schovat. Nic jiného za tu cenu a sehnatelného prakticky nepřipadá v úvahu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 úno 2013 11:59 
Řádný člen

Bassreflex...no to by vypadalo...jak čínský bedýnky k počítači. :lol:
Já bych to dal do 4L uzavřenky. Nevím jak vypadá následná simulace (zkoušels to už?), ale ten hrb, co to vytvoří by se dal využít jako kompenzace bafflestepu a nemusel by si dál snižovat už beztak malou citlivost. Zahazovat bych to nezahazoval. Jak si řekl, nic lepšího za ty peníze asi stejně nekoupíš a v dílně půjde spíš o to, jak to sladíš s výškáčem...aby to prostě zejména na středech nelezlo na nervy. :)
No vida...tu rezonanci máme stejnou...uvidíme, co to udělá na charce.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 úno 2013 12:43 

S bassreflexem jsem počítal původně s papírovými parametry, a tam by to normálně šlo. Tohle samozřejmě nepůjde. Měl jsem danej plán a navazující očekávání, které s tímhle reproduktorem ujede skoro o 20Hz nebo také o 12db v jiném znění, a to je poněkud trapné.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 úno 2013 15:03 
Řádný člen

Kraj:
Hlavně že se plive na rozptyl parametrů u Tesly :lol:
Ne teda že bych vychvaloval, jen mi to nedalo si nerýpnout :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 úno 2013 15:52 

No tak se bude plivat na výrobce dva, je to asi jedno. Nikdy jsem se netajil, že celou Teslu krom asi šesti produktů aj se zesilovačema mám za hrozný křump, a tak to pošťouchnutí asi nebylo na mě. Ty vyšší modely Monacoru už použitelný jsou, jen je potřeba si to přeměřit a doupravit (I to je blbý, když člověk neví co dostane, a nemůže si připravit projekt na základě psaných parametrů). V současný situaci jsem připravenej to prostě se zavřenýma očima dodělat do konce, je to jen budka do práce, ale na serióznější produkt nevím co dál. Nejlevnější slušný stroje v obdobný velikosti jsou přes 1000kč/kus, a to je fakt humáč a zlodějina.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 úno 2013 16:10 
Řádný člen

Ja taky muzu z cely tesly jen nekolik produktu...ale ani z monacoru si nedelam iluze. Je to jen lepic nalepek a sam nic nevyrabi. V jejich sortimentu se proto najdou veci slusny, ale i krapy. Treba takovej DT-107, SPH-135kep, SPH-170C, SPH-210 atd. byvaji v poradku a jde o moc dobry veci. Jeste jsem neslysel, ze by byl problem. Ale nektere sira typu SPX, nebo taky vyskace DT-300 nebo DT-99 byvaji problematicky. Rozstredene kmitaci systemy, nerovnomerne nality ferrofluid, nasponovany privody atd. byvaji celkem beznou praxi. :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 úno 2013 18:25 

Ja taky muzu z cely tesly jen nekolik produktu...ale ani z monacoru si nedelam iluze. Je to jen lepic nalepek a sam nic nevyrabi. V jejich sortimentu se proto najdou veci slusny, ale i krapy. Treba takovej DT-107, SPH-135kep, SPH-170C, SPH-210 atd. byvaji v poradku a jde o moc dobry veci. Jeste jsem neslysel, ze by byl problem. Ale nektere sira typu SPX, nebo taky vyskace DT-300 nebo DT-99 byvaji problematicky. Rozstredene kmitaci systemy, nerovnomerne nality ferrofluid, nasponovany privody atd. byvaji celkem beznou praxi. :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 úno 2013 00:04 
Řádný člen

Proč jsi zkopíroval můj příspěvek? :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 úno 2013 00:20 

Já se na to vykašlu... Psal jsem z práce, a očividně se mi nějak podělalo copy&paste. A to jsem psal takovej elaborát kruci!

No, chtěl jsem napsat tohle: Je to tak hrozné, že v simulaci mi graf tvrdí, že s bassreflexem bude nejproblémovější místo jenom o 1db horší než bez něj, zato tam bude víc basů. Tak bych to zkusil (ne, teď žádné popichování) po "mabatovsku" stáhnout na těch 130Hz o nějaké 4db dolů, a mohlo by to fungovat aj s bassreflexem. Když se do budky napere hodně tlumení, účinnost bassreflexu se také sníží. Můžu si to předem vyzkoušet na hotovém - Redstar RS214 s bassreflexem a středobasovým měničem co má Qt skoro 2.1 :-D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 úno 2013 22:50 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Něčím malým tady přispěju.... dnes jsem začal se stavbou PA subwooferu 99dB,400W,4Ohmy,subwoofer je pasivní,reproduktor yamaha,něšťastnou náhodou se mi dostal do ruky :) tak jsem si ho ponechal :D

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 úno 2013 10:18 
Řádný člen

Kraj:
Na těch 99dB si přišel jak?

U reproduktorů se udává příkon a ne výkon.

Říkal jsem ti že dělat sub z 12" středobasu vymontovaného z nějaké levné plastové Yamahy s udaným příkonem 100W není dobrý nápad. Tím spíše ne když od něj neznáš parametry. Podle čeho si pak volil pracovní objem? Bude tam bassreflex? Nevidím tam na něj přípravu. Pokud ano tak podle čeho ho chceš ladit? Ale kdo chce kam...

Nějak jsem z obrázků nepochopil tvůj postup výroby. Proč máš třeba čelní stěnu na posledním snímku vlepenou mezi ty dva kusy?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 úno 2013 10:55 

No... :) to jsem si myslel,tu čelní stěnu,některé fotky se mi nepovedly udělat kvalitní v takovém počasí a ještě v garáži,tak jsem vybiral,měl jsem cca 30 fotek a z toho jsem 25 vybral.Těch 5 bylo k ničemu,a jinak už mi věříš že něco dělám? :D Ty jsi takový nevěřící...pořád máš ke všemu připomínkyy atd. :) ale aspoň už jsem začal. ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 úno 2013 11:23 
Řádný člen

Kraj:
Ale jo, věřím že něco děláš, jen nevím co :mrgreen:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 úno 2013 12:12 

Aha :( :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 bře 2013 09:36 

Kraj: ČR - Ústecký
Řeším potřebu co nejjednodušeji sloučit dva výstupy na CX 3400 a napadlo mě prohodit piny výstupních konektorů. Tím pádem bych měl na každém konektoru kladný signál z příslušného kanálu + invertovaný signál z kanálu druhého, které se v koncovým zesilovači sloučí. Napadá vás někoho nějaké úskalí, proč by to nemohlo fungovat?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 bře 2013 16:14 

Kraj: SR - Košický
na čo potrebujes zlučovat kanaly? Na tom crossovery stači iba zapnuť prislušny vypinač ak máš mono sub alebo ak chceš mať nie 3-pasmovy ale iba 2-pasmovy crossover da sa to nakonfigurovať. napíš čo potrebuješ dosiahnuť a možno ti poradime ako elegantnejšie riešiť tvoj problém.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3884 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 195  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]