Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 19:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Tesla ARO 7908
PříspěvekNapsal: 15 úno 2013 23:56 

Kraj: SR - Bratislavský
Zdravim vsechny. Nasiel som v pivnici dva nehrane ARO 7908, len neviem sa dopatrat k TS parametrom tychto sirokacov. Nema niekto skusenosti? Resp. by ma zaujimalo, ci sa oplati s nimi daco robit. Osobne som hutal dakych 50-60l closed. Len mi nejde do hlavy, ci ich mozem zapojit priamo na zosik? Oplatilo by sa robit dake kompenzacie na dosiahnutie vyrovnanejsej charakteristiky? Pouzitie: pre syntetizator/gitaru na doma.
Diky vsem za skusenosti/rady.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Tesla ARO 7908
PříspěvekNapsal: 16 úno 2013 01:25 

Kraj: ČR - Pardubický
http://www.tvm-valmez.cz/index.php?id=8 ... 22&catg=30

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 úno 2013 02:00 
Řádný člen

Kraj:
Tak na kytaru nebo na ten syntetizer se to v pohodě použít dá, i když mi přijde že starší verze měla lepší zvuk - živější, přirozenější a hlavně méně uvřískaný (mám 1 kus na prodej kdyby někdo chtěl). Upravovat zvuk toho reproduktoru částečně jde, ale myslím že pro tvé potřeby by bylo vhodnější to přenechat na korekcích na kytarovém kombu/hlavě než vytvářet nějaký extra filtr.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 úno 2013 10:06 

ok1hga píše:
http://www.tvm-valmez.cz/index.php?id=86&catit=122&catg=30

Diky ok1hga. To som uz nasel a vypada, ze to su jedine informacie o tychto repro. Kazdopadne chyba tam dost podstatnych parametrov.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 úno 2013 10:10 

Thales píše:
Tak na kytaru nebo na ten syntetizer se to v pohodě použít dá, i když mi přijde že starší verze měla lepší zvuk - živější, přirozenější a hlavně méně uvřískaný (mám 1 kus na prodej kdyby někdo chtěl). Upravovat zvuk toho reproduktoru částečně jde, ale myslím že pro tvé potřeby by bylo vhodnější to přenechat na korekcích na kytarovém kombu/hlavě než vytvářet nějaký extra filtr.

Diky Thales! Zapomel sem napisat, ze to su rocniky 1990, takze sa vlastne jedna o ten starsi model. Maju mensie magnety. V podstate by mohli mat aj poddajnejsi kmitaci system teoreticky. Takze, Thalesi bednu dakych 60l closed nezaskodi? Poriadne vytlmit a priamo na terminal a zosik a hrat, jestli se nemylim :P

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 úno 2013 11:11 
Řádný člen

Kraj:
Ty máš ještě tu verzi s AlNiCo magnetem? Nafoť to. Před lety mi někdo slíbil že mi dodá kus na nafocení ale pak z toho nic nebylo a nikdo to neviděl a neslyšel. Tím pádem jsem z toho měl jen jednu jedinou fotku, mizernou mobilovou a tu jsem ještě někam zašantročil. Chtěl bych to dostat do pazour.

Na kytaru bych volil raději otevřenou ozvučnici. Předpokládám že se bavíme o klasické elektrické nebo akustické kytaře - basskytara je něco jiného.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 úno 2013 11:42 

Jo, vypadá to na AlNiCo. Len bojím sa, že to sú diela p.Cimbaly a prevíjané na 100W RMS / 400W špička. Nikdy som to nepočul hrať a ani pôvodné nie, tak to neviem posúdiť. Fotky sú na ceste, dúfam, že dorazia bez komplikácii. Pokaď nebudeš spokojný, nafotím dle přání.

Ešte Ťa prekvapím: chcel som to skôr na synťák. Otec má, len tam pri nižších tónoch nestačil výkonovo ani ARN 6618. Už ten reprák mľaskal :D
Najlepšie by bolo spraviť filtre na orezanie spodných frekvencií, ktoré už ten ARO 7908 nedokáže zahrať a na vysokých to je asi jedno, tam asi nehrozí mechanické poškodenie.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 úno 2013 12:05 

Thalesi, tu sú fotky. Keby si chcel väčšie, daj vedieť, pošlem Ti ich v orig.veľkosti.
Příloha:
DSC_4995_800.jpg
Příloha:
DSC_4993_800.jpg
Příloha:
DSC_4992_800.jpg
Příloha:
DSC_4990_800.jpg
Příloha:
DSC_4989_800.jpg

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 úno 2013 12:59 
Řádný člen

Kraj:
Škoda že nejsou v origo stavu. Těšil jsem že budou když si psal že jsou nepoužité. Speciálně ty vrchlíky nejsou pěkně nalepené. Ale mě zajímají hlavně ty koše s magnety.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 úno 2013 13:46 

V takemto stavu si je pamatuju. Odkdy jsem je viděl, nic se nezměnilo. Na vážně nevím, jestli to bylo na zakázku, ale nezdá se mi to. Nevím totiž, jak ten magnet vypadal dřív, v originálním stavu. Mám jenom informaci od otce, že prý, nevím kdy, byly převíjeny na vyšší zatížitelnost. Musím se zeptat táty, co o tom ví více. Pak zdělím.
Viděl jsem magnety ARO 7908 co jsou na stránkách TVM, tak nevím, jestli i tyto moje/tátove z roku 1990 byly též s taky takovým.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 úno 2013 21:36 
Řádný člen

Kraj:
Ty magnety originální jsou, to je v pořádku. Říkal jsem že jsem měl fotku toho repráku v tom samém provedení jako máš ty, jen tam byl normální štítek. Kmitací systém byl měněný, to je z fotek jasné podle toho jak je to nehezky zalepené a chybějícího filcu na přírubě. Pod pojmem cívky s vyšším dovoleným příkonem si nelze představit nic jiného že místo cívky na papíru tam je cívka na hliníku, možná vinutá o cosi silnějším drátem, těžší a reprák bude ve výsledku méně citlivý.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]