Reprak12345, dokážeš tak leda hovno, dokážeš ten přístroj akorát ještě víc dokurvit.
Thread, který začíná větou "mam doma 814a a nejde. Svieti ale zvuk nehra" napsala piča a ne člověk, který něco umí, natož tak opravit a zrepasovat tak složitou mašinu, jako je 814A.
Kdyby se ještě dneska dělala lobotomie, jako v padesátých a šedesátých letech, tak bych docela věřil, že ti doktoři malý kousek mozku vyoperovali, zrovna ten, co zodpovídá za komparaci skutečností "mám na to či nemám" a za soudnost.
Repase 814A a 816A není zrovna snadná záležitost, stačí porouchaná fm vstupní jednotka, kde jsou AF239S s délkou přívodů 5mm a jste v prdeli. Totéž třeba mf zesilovač, senzorová předvolba, kde bývají pravidelně odpravené MAS562 a tak dále. Vždyť dnes je problém sehnat žárovičku 6V 0,05A, které jsou tam ausgerechnet na podsvícení senzorů, indikaci mono-stereo a další takový úzký profil jsou žárovky 12V 0,1A, kterýje tam na podsvícení stupnice a měřáků asi pět.
S chrastícími NDR potenciometry velký problém není, stačí rozebrat, vyprat v čikuli, hřídelku namáznout hustou silikonovou vazelínou a je to. S šumícími KC149 už je to horší, ale tam se dají dát vybrané značkové BC550C, budicí pár v konci BC211/BC313 se dá nahradit KFY18/46, koncáky mohou být prakticky jakékoli z řady KD, třeba KD602, KD606, KD607, KD502, KD503 a spousta jiných podobných. Maďarský filtrační elyt 10.000/63 se dá nahradit třeba Nipponem a objímku na něj vyvložkovat třeba naplocho stočenou bužírkou o větším průměru, nebo karosářskou papírovou lepicí páskou.
Jednu 814A vlastním a vím, co to bylo za práci, dát ji do regulérního chodu tak, jako když vyšla z fabriky. Kolega televizák s generátorem a wobblerem mi ji pomohl přesně sladit, protože já vf měřáky nemám, takže mašinka má po repasi vf citlivost 0,7uV/20dB, do češtiny přeloženo "na kus drátu všecko stereo a to ještě přes symetrák, páč 814A má jen 300ohm symetrické vstupy.
Hlídejte si armyshop drbal.cz, proslechlo se, že bude za pár šupů rozprodávat nadbytečné armádní zásoby. Já u něj asi před třemi roky velmi dobře a lacino nakoupil právě tyhle "blbosti", jako jsou ty originál žárovičky Tesla, vf tranzistory řady AF a další užitečný materiál. Koupil jsem tam také pro kolegu sice používaný, ale v dobrém stavu a funkční 500W/100V zesilovač TB500A za tři stovky, bral to na váhu..

Měl i 1kVA elektrocentrály za 2.000, ale měl jenom pět, takže zmizely než bys řekl švec.
P.S.: Nippony KMG na místě radiálních elektrolytů se mi podařilo zamaskovat tak, původní hnědou smršťovačku jsem stáhl, nahradil černou smršťovačkou staženou z elytů FROLYT a fénem "dosmrštit", aby to nebylo poznat. Po jistém cviku asi na třech elytech už to šlo, historické elyty FROLYT s průměrem 6,3, 8 a 10mm ještě za třicet halířů doprodává opavská TIPA. S hovňáky už je to horší, ty jsem byl nucen nahradit vynikající terylenovou řadou TC276-280, které se vyráběly ve stejné době a nebije to tolik do očí, jako žlutý či bílý TC205-209.