Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 22:12

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: sub bedna
PříspěvekNapsal: 02 úno 2013 16:31 

Tucka zas tak moc nepotřebuje dynamiku jako spíš jednoduše velký akustický tlak.
Zajímavý kompromis je třeba ClassA, které jsem si nakonec také pořídil, ale dnes bych to podřídil tomu basu a dělal bych asi jen bassreflex, protože adekvátní horny se nedají nosit.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 úno 2013 17:00 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
neměl někdo slyšet toto ? http://www.freespeakerplans.com/plans/1 ... /25-mhb-46

106db , frantíci to staví ve velkým bude tohle ta tlaková konstrukce ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 úno 2013 17:12 

Ano. Tlaková konstrukce. Málo spodku, hodně hluku, velká kysna. Může to být velmi dobře použitelné, ale má to svá velká omezení.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 úno 2013 17:43 

Kraj: SR - Nitrianský
tak ja osobne mám račej ked to má tie "tvrdšie rany" :D a zvučiť ... koncerty .. jak dnu tak aj vonku ..dnu mám na mysli taký.. priemerný kulturák tak zhruba 500-700 ludí :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 úno 2013 19:32 

Kraj: SR - Nitrianský
ale asi spravim teda jaks vravel 4 ks ti BR s B&C 18TBX100 a hotovo nebudeme si komplikovať život :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 úno 2013 19:59 
Řádný člen

Kraj:
Jo,obyčejný bassreflex laděný klidně i na 30Hz a 2-4kusyna stranu a uvidíš, co to bude dělat s tebou metr před bednou :)

Já si teď stavím bassreflexy s EM Kappou 15LF PRO, 600W 97dB, ladění 38Hz, plocha bassreflexu 625cm2, objem 159litrů čistý, tumení na zadní straně a zhora na bassreflexu. Viz foto viewtopic.php?f=32&t=247
a to má grády jak prase... Basy skvělé, věrné, čisté, je jich dost a jsou nízké. Co dodat, takový zvuk neumí žádná horna ani hornflex, tobez komentáře. Zvukovod už ze své podstaty neuděla zvuk lepší než z bassreflexu resp. z bedny kde zvuk nejde přes labyrint zatáček, ohybů, zúžení a podobně :lol: Vždy udělá více jen v něčem na úkor něčeho jiného, fyzika kluci...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 úno 2013 21:57 

BH760 se netvářila, jako že by měla problém s 35Hz. Ale samozřejmě že je to neúnosně velké i drahé. Pro naší ligu to pochopitelně nejde dodržet všecko najednou a nacpat to do kapesní bedýnky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 úno 2013 22:12 
Řádný člen

to já rád metr před bednou :mrgreen: ,, jj je miajsny že když se ten zvuk prožene tím co ty říkaš tk je to na ukor něčeho to bez pochyby zeptam se kdyz budu chtit venku BR s TBX nakroutit aby se choval jaka MT SUB tudíš vytahnu ji spodni ořezez výš a nandam decibely nekde u 50 Hz nazval bych to preset out max spl dotáhla by se na MTčko ? protože opačně to nejde :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 úno 2013 11:50 

Mám trošku problém to přečíst. Dotahovat bassreflex na MT18SUB nepůjde, a nejde to ani nazvat "dotahováním". Je to jiná bedna, která se bude chovat jinak, a když jí na ucho nakroutíš na MT18SUB, dopadne to třeba podobným zvukem ale menším akustickým tlakem dole, nebo menším možným příkonem.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 úno 2013 13:02 

Kraj: ČR - Středočeský
Je více zajímavých reproduktorů do bassreflexu než jen 18TBX100. Od RCF třeba L18P400 a L18P300, z levnějších třeba Fane Sov. PRO18-800P. Důležitý nezapomenout, že dobrý reproduktor není všechno, je k němu také třeba správná bedna. Tady se třeba pracuje na bedně pro ten Fane.
Těch reproduktorů je samozřejmě mnohem více, je spousta nových vysokozdvyhových modelů od BC a RCF, budou to jistě také zajímavé kousky, jen je třeba u nich počítat s menší citlivostí a tedy větší nároky na zesilovač.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 úno 2013 13:19 

To souhlasím. Rozhodně bude důležité spárovat reproduktor, bednu aj zesilovač do vyvážené sestavy, jinak se může stát, že se použijí drahé komponenty se slabším výsledkem.
Jenže tazatel není rozhodnutý co bude vlastně stavět. Do MT18SUB, který odůvodněle uvažuje kvůli spojení s kolegovým aparátem by byl aj TBX aj P400 skoro bych řekl nevhodný.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 úno 2013 14:23 
Řádný člen

ano včera sem prohodil pár sz s petrem ohledně toho jestli jít do hornflexu a nebo bassreflexu , ona se totiž u mě situace krapínek změnila kámos nemusel prodat auto s vozejkem takže je v čem vozit takže nemusím jít nutně uplně do nejmenší bedny , on má 2 MTsuby ale se sigmou , tk já kdybych měl taky MT nebyl by problém s fázováním petr mi radší místo 18PZB100 doporučil 18G401 ano oba jsou to entry levely ale já nemůžu dát více jak za reproduktory tk za zesilovač ,samozřejmě kdybych nechtěl dotahnout k dokonalosti projekt RMS18 předám všechny podklady jak bednu doladit aby se projekt dodělal prtže vím že si měl nějakou práci s návrhem

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 úno 2013 14:34 

Kraj: ČR - Středočeský
Na MTčka se vyprdněte, RMS18 bude lepší bedna ;-) Navíc příjemnější na stěhování. Všichni co MTčka mají, tak se jich postupně zbavují.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 úno 2013 14:42 
Řádný člen

po pravde ja uz sem z toho celej tumpachovej :) mužu dát 6K za jeden reprák ,a chci i nejakej tlak venku já uz par mt subu slyšel a ten zvuk mi uši nějak netýrá tk nevim :) ,ale zas takovej extrem jako ars 2100 už mi uši i týrá :D

edit: hudba je furt to sáme převažně tekno , dnb ,break atd poměr akci 4:1 venek vnitřek

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]