Poslední návštěva: Právě je 08 kvě 2026 15:22

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jaký zesilovač...
PříspěvekNapsal: 03 led 2013 15:39 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Poradte mi jaky si mam koupit zesilovac misto moji stare veze Philips FW21. Poslouchám americký hip-hop/rap a mám rád bassy a koukám po něčem dobrém a cenové dostupném. Samozřejmě ještě nějaké reproduktory, ale to už si najdu sám, díky :)

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Jaký zesilovač...
PříspěvekNapsal: 03 led 2013 15:52 
Řádný člen

Kraj:
Kolik na to máš?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 led 2013 16:57 

do 8000 kč

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 led 2013 18:05 
Řádný člen

Kraj:
Požaduješ aby byl nový nebo to může být bazar?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 led 2013 21:44 

Thales píše:
Požaduješ aby byl nový nebo to může být bazar?

Klidně i bazar

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 led 2013 01:05 

Kraj: ČR - Zlínský
Devítkovou řadu od Denonu, případně sedmičkovou od Pioneeru. Docela slušná mašina je TA-F717ES od Sony, celkově ta espritová řada od Sony už se dá, ale standardní modely od Sony zásadně nebrat. Od Akai se velmi povedl AM-69, AM-65 je také slušný, oba už mají digitální vstupy na optice i koaxu. Bez digitálů, ale kurevsky dobrý je NAD C370, C372 se taky ještě dá. Možná, že za osmičku by šel koupit od NADu i velice slušný dělenec, tedy preamp 116 a konec 216, to jsou velice dobře konstruované mašiny, kde jsou operáky jenom v DC servech, jinak signál prochází pouze tranzistory. Myslím, že preamp 116 má Martinekk, ten by mohl poreferovat. Nicméně zesilovače za tyhle peníze a s výkonem kolem 100/8, tedy minimálně 180/4 bych si jel vyzkoušet osobně a radím nechat si uvařit kafe a srkat ho tak půl hodiny :-) Bral bych mašiny vyrobené max. do roku 2000, protože to, co se vyrábí v současnosti, se až na výjimky nedá poslouchat.
Ty starý mašiny mají poměrně velký impulsní výkon /pokud je tedy v pořádku zdroj/, takže na to, co posloucháš to bude výborně vyhovovat, akorát tedy nesmíš bydlet v paneláku, protože to jsou stroje, schopné nasrat sousedy tři patra dolů a tři nahoru plus hory stížností na bytový družstvo :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 led 2013 01:14 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Od AKAI-e je obecně celá ta řada AM-x9 zvukově velmi povedená. Již 39-ka hrála ve své třídě velmi obstojně.

A když už jsme u těch průběhů a úprav....na prvních dvou obrázcích průběhy loudnessu a korekcí zesilovače Kenwood KA-1030. Na dalších dvou jsou průběhy po úpravě - trochu jsem je polidštil. I když tohleto patří spíš k debatě o tom Denonu, kde jsi spomínal nevhodně posazený loudness.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 led 2013 09:07 

No jasně, ono kolikrát stačí dát korekce na nulu, nebo je vypnout, volume zhruba do první pětiny dráhy, zapnout loudness, pokud je vypínatelný a projet generátorem a milivoltmetrem. Já to dělám takhle postaru, ale co občas objevím za prasečiny, to by člověk nevěřil.
Zajímavý je, že starý mašiny z poloviny až konce 70.let to měly ve většině případů navržený dobře a k tomu ještě semtam nějakou tu vychytávku, jako přepínatelný kritický kmitočet hloubek a výšek u korekcí, jako to má třeba Aiwa AX-7800E. Mnozí si řeknou "stará plečka, ani dálku to nemá", ale když se podíváte na zapojení konce se jfetovým diferákem, precizním udržováním kliďáku apod., tak takový konce nemají ani dnešní AV receivery do 15.000. Hraje to jak čert, díky excelentní vf citlivosti a propracované mf tam všecko hraje stereo na dva metry drátu...Když to vezmu do detailu, tak který současný receiver má sloupcový indikátor, přepínatelný jako měřič výstupního výkonu, nebo měřič síly pole?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 led 2013 09:48 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
AX-7800 jsem ještě neslyšel a ani jsem se po ní nikdy nedostal...ale slyšel jsem AX-7400 a ta hrála taky velmi dobře a taky mněla přepínatelný korekce - mezní kmitočty na hloubkách 400 nebo 200 a na výškách 2500 a 5000 Hz. Co tam byl za konec nevím, ale u tohohle staršího analogovýho modelu asi ještě jfety na vstupech nebyly. Rozhodně souhlasím, že tak debilní naladění korekcí a loudness jako některé plasťáky od konce 80-tých až po dnešek jsem u žádný mašiny ze 70-tých let neviděl. I taková AZS215 nebo 813A byla v tomhle ohledu někde jinde.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 led 2013 15:14 

AX-7800E už má na vstupu konce diferenčák z dvojitých jfetů v jednom pouzdře /něco jako 2SK389/, ale jmenuje se to 2SK109, následuje další diferák z dvojbipolárů 2SC1583 a aby toho nebylo málo, tak následuje třetí, tvořený už samostatnými tranzistory 2SA1124. K tomu všemu samostatné proudové zdroje a samostatné napěťové reference, následují lehce kmitočtově kompenzované budiče 2SA1111/2SC2591, pak přes uhlíkové base stoppery výkonový pár 2SB705A/2SD745A. Výstupní tlumivka s tlumicím odporem, celkem jednoduchá, ale vychytaná ss ochrana se zpožděným připojením asi 3 sec., na chladičích termostaty 70°C navázané do ochran.
FM vstup je osazen dvoubázovým fetem 3SK73 a vůbec celá receiverová část se fety jenom hemží.
Korekce jsou přepínatelné 200/400Hz a výšky 2,5 a 5kHz, všechno pasivně, předzesíleno operákem M5214L. Loudness origo z fabriky pouze na hloubkách, já ho mám dodělaný i na výškách.
Na první polovinu 70.let, kdy se to začalo prodávat v USA, dost slušný stroj a mám ten dojem, že to byl úplně první přístroj z Japonska s frekvenční syntézou, stupnicí ze segmentovek a vůbec to celé připomíná vánoční stromeček, když pozapínáš několik funkcí najednou:-)
Servisní manuál stál sice jen 20 USD, ale byl v perfektní kvalitě a hlavně bez něj bych si vůbec nelajznul podobný přístroj opravovat-po otevření na tebe jdou mrákoty, co tam toho je. Taková teslácká 814A je proti tomu složitostí asi jako krystalka :-)

Ty korekce bych z toho chtěl vykreslit, jednak perfektně chodí bez sebemenšího šustnutí a to přepínání kritických kmitočtů korekcí je dost užitečná věc.

Naposledy upravil sinclair dne 08 led 2013 15:39, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 led 2013 15:28 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
AX-7400 byla mezi receivery od AIWY docela slabota, jak přišla, tak odešla. Ale mám AX-7550, AX-7600, 3x AX-7800, dva sólo zesilovače AA-8700 a ještě minikomponenty řad 22 a 50, které jsou to samé v malém. Zvukově je AX-7800 ještě lepší, než top model zesilovače AA-8700.
Bohužel všechny tři AX-7800 i minireceiver S50 (foto), který je miniaturizovanou verzí 7800, mají závadu v tuneru, která způsobuje, že po hodině jde příjem do peredele a pro jeho obnovení se musí receiver na chvilku vynout a zase zapnout a Sinclair se mi na to nechce podívat :-).

Ještě bych dodal, že Sinclair receiveru značně přidal na věku - je to rok 1979, tady mám fotku inzerátu. Zajímavostí jsou dřevěné bočnice. Atypická šířka 50 cm způsobuje, že se receiver špatně sestavuje do věže. Výkon emerycké verze by samozřejmě úplně stejný, akorát udávaný podle jiných norem :-).

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Naposledy upravil laminat dne 08 led 2013 15:41, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 led 2013 15:36 

tyjo, stydím se za svůj zesilovač s TDA7377 s fizio. regulací :-(

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 led 2013 15:41 
Řádný člen

Kraj:
To se nestyď. Když by sis neosahal věci, které stojí na kvalitativním žebříčku níže, jak by sis pak mohl vážit nadstandardně kvalitních věcí?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 led 2013 22:24 

to je taky fakt :-) jinak, tvůj modul pořád hraje a hrát bude :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 led 2013 15:20 

Včera jsem od člověka, který byl přítomen likvidaci VOP034 /zcela přesně "vojenský opravárenský podnik"/ v Uh.Brodě, dostal krabici polovodičů, z nichž některé typy ani neobsahují běžné katalogy, čuměl jsem na to jako blázen. Mezi spoustou skvostů také spousta KD503, které jsem orientačně proběhl - no, na vojenský výběr nemají Uceo žádná sláva, jen kolem 130V, ale h21e mají při 5V/5A přes stovku všechny. Ideální záležitost do BA200 - mírně snížit napájecí napětí a vylítne z toho 300W/2ohm, ani se to nezahřeje. Když už jsem byl v tom, přehodil jsem v BAčku KD503 za lehce, ale opravdu jen lehce selektované KD3773 na Uceo 160V a šup ho - při napájecím napětí +/-75V vyletělo z modulu 250W do osmi ohmů, což se může na krmení menších PA repráků bezvadně hodit.
Dostal jsem asi před dvěma lety od Martina Kurpela pytel značkových kondů 8G2/63V a já Vám je za boha nemůžu najít..stejně jako KDY56 a KUX41N, které jsem pro změnu chtěl vyzkoušet v BAčku. Už s tím bordelem budu muset něco dělat-ono se říká, že pořádek je pro blbce, že inteligent se v bordelu vyzná, ale vidím, že tahle otřepaná formulka má jen omezenou platnost :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 črc 2014 09:34 

Kluci - laminate, já mám ale AX7800E bez dřeva, celou v plechu, zato má full vybavení, které třeba kterési jiné modely neměly - viděl jsem ji i bez předvoleb a aut.ladění, americká verze ale snad má větší výkon a může i do 4 ohm, kdežto E verze jen do 8 ohmů tuším.
Nicméně ty přepínatelné korekce a konce jsou bomba - otázka je, z čeho takový konec dneska postavit...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 črc 2014 10:08 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
sinclair: Mám tady tři kousky evropské verze - bez dřeva, automatické ladění, předvolby, komplet (jedna z nich je přímo z Tuzexu 1983 - 2.400 bonů), všechny můžou do 4 ohmů (60 wattů trvale. Jeden známý s ní hrával diskotéky - z vestavěného konce stredovýšky a ze dvou TW 120 v můstku, připojených k vyvedenému výstupu z předku basovky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 črc 2014 11:55 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
sinclair píše:
ono se říká, že pořádek je pro blbce, že inteligent se v bordelu vyzná, ale vidím, že tahle otřepaná formulka má jen omezenou platnost :-)

Ja mám zase opačný problém: Kým mám všade bordel, všetko je na svojom mieste ale v tom momente ako upracem, nemôžem nič nájsť :D

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]