Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 04:34

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 303 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: GB: Nová výhybka pro 1PF 067 08 - zájemci: 13
PříspěvekNapsal: 23 pro 2012 18:46 
Řádný člen

Kraj:
Já bych ty bedny potřeboval slyšet ve stereu s těma 687 v perfekt stavu. V podstatě všechny kusy které mám jsou nic moc. Spíš nic než moc. Na měření se šlo s tím co na tom byl relativně nejlépe ale...

Jinak trochu basů ubylo jiným umístěním bedny. Bednu jsem měl postavenou jinde než obvykle a tudíž jsem nevěděl že mi v tom místě dělá místnost nějaký bordel. Ale stejně je jich tam moc. ještě polaboruju s tlumením (to jsem zatím neudělal) a zkusím Mirula požádat o ten RLC člen na basech který tam měl původně být a pak se od něj upustilo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 pro 2012 20:19 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Připoj je přes tohle a budeš čumět:
http://elektro.aukro.cz/repro-kabel-aud ... 50869.html

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 pro 2012 04:12 
Řádný člen

Kraj:
Potřebuju k takovému kabelu ještě vůbec bedny? Nezahraje to lepší bez nich?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 pro 2012 10:54 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Hlavně bych zvuk těch kabelů nekazil ještě nějakým zesilovačem a zdrojem signálu. Ty totiž do muziky vnesou jen bordel. Je potřeba poslouchat jen ty kabely a vychutnat si to.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 pro 2012 13:23 
Moderátor

Thales:
Až teď mi došlo, že vlastně musím mít v práci celkem slušný pár modrých ARO687. Kdyby se mi tam podařilo ještě dostat, pokusím se ti ho přivézt.
(psal jsem ti mail, že budu 26. až 27. v Práglu)

A nedělejte si kurva srandu z pořádných reprokabelů. Koukněte, našel jsem ve skladě asi 100m cívku zeleného vojenského PK2. Stačilo by na něj přidat zlacené banánky a vymyslet nějaké pěkné povídání o vlivu ocelového lanka na krystalický zvuk elektronek spolu s všeobklopujícím prostorem - byl by to dobrý kšeft!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 pro 2012 14:13 
Řádný člen

Kraj:
Proč tak složitě? Stačí říci že ten zvuk bude ocelově pevný a ušlechtilý a máš to v kapse :mrgreen:

Jojo mail dorazil, stav se, přivez. Já se pokusím pohnout a zprovoznit do té doby i druhou bednu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 pro 2012 14:23 
Moderátor

Ach, Bože, proč já nejsem větší kurva... Jak bych se mohl mít!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 pro 2012 15:36 
Řádný člen

Kraj:
Neblázni! Víš jak by tě bolely nohy mít je celý den nahoře?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 pro 2012 15:43 
Moderátor

Přesně to dělám dneska. Zatím se mi to líbí.
Myslím, že jsme už docela OT...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 pro 2012 16:20 
Řádný člen

Kraj:
OT jsou iniciály mého jména takže si myslím že si to mohu dovolit :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2012 19:54 
Moderátor

Stavoval jsem se na skok u Thalese s hromádkou herberku a tak jsem si chvilku poslechl tu jedinou PFku s novou výhybkou. Měl jsem na to jen asi půl hodiny, bedna byla jenom jedna, místnost pro mě poslechově neznámá a neměl jsem s sebou žádnou kloudnou nahrávku, kterou bych znal.
Je strašně těžké dělat nějaký rychlý závěr, ale myslím, že to zatím vypadá velice nadějně. Čekal jsem že se zvuk trochu umravní, ale zaskočilo mě, že ten rozdíl je tak velký.
Thales trvá na tom, že je tam trochu moc basů. Já trvám na tom, že bych to musel poslouchat nejmíň týden, než bych poznal, jestli mě to vadí. Nejspíš je to neblahý vliv té malé bedny. Kdyby chlapi dokázali přidat do basové větve ten výše zmíněný RLC filtr, aniž by se hýbalo se zbytkem výhybky, mohlo by pak být na každém, jestli si ho tam přidá nebo ne. Thales navrhuje použít na jeho vyřazení přepínač. Já bych přepínač nedával. Jak někam dáte přepínač, kolečko nebo tlačítko, furt s tím někdo cvaká, kroutí a mačká. Takhle přepojovací zdířky na terminálu, to by bylo docela elegantní.
Po náslechu laděné verze Thales přepojil na vedle postavenou verzi tovární. Znělo to najednou, jako když se prdí do plechového kýblu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 pro 2012 07:58 
Řádný člen

Kraj:
Tak jsem se dostal k tomu že jsem bednu dal už na správné poslechové místo, takže jsem věděl že tam mi do toho místnost nekecá a přidal jsem tam tlumení. Už předtím ho tam bylo dost, ale evidentně to bylo málo. Dal jsem ho tam fakt hodně až jsem myslel že jsem to přehnal a budu to muset otevírat znova, ale chtěl jsem vědět jestli je brzda jenom v tom a nebo ještě jinde. Hodně to pomohlo. Škoda že to Ransom neslyšel takto. Bohužel to stejně nebylo na basech ono protože se nepodařilo odstranit hrb mezi cca 85 a 110Hz, ze kterého by měli posluchači disco nebo techno asi radost, ale já už nikoliv. Problém jsem probral s Mirulem a byly navrženy dvě řešení k odstranění tohoto problému:

1.) Kompenzační RLC člen + výměna jedné cívky v basové sekci výhybky. On tam ten člen při prvotní úvaze měl původně být, ale pak se usoudilo že tam možná nebude zapotřebí. Nuž původní úvaha byla ta správná. Tato varianta však vyžaduje dosti obludnou cívku na basech, která tam původně nebyla. Naštěstí bych měl mít požadované hodnoty doma skladem takže test by měl proběhnout celkem rychle.

2.) Úprava citlivosti bedny směrem nahoru, což by však mohlo být trochu omezující pro dolní rozsah (nic dramatického). Tato úprava je však poněkud složitější na výměnu součástek takže to zase znamená přemotat nějaké cívky. Ale zas ta vyšší citlivost není nikdy k zahození.

K oběma variantám už Mirulu dodal konkrétní hodnoty součástek pro úpravu. Vyzkouším obě varianty a dám vědět jak to dopadlo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 pro 2012 10:13 
Moderátor

Sám za sebe bych byl pro variantu 1). Proč?

Za prvé se domnívám, že to dopadne líp, pokud se použije bedna s větším objemem a výsledek pak bude ještě lepší.
Za druhé se mi úbytek citlivosti nezdá nijak dramatický - pouze zmizelo všecko, co vyčuhovalo.
Za třetí - předělávat celou výhybku by podle mého mělo smysl snad jedině kdyby se vrátila impedance zpátky na 8R, což se asi nestane.
Nejlepší by bylo počkat na druhý exemplář a až si to poslechne víc akcionářů ve stereu.
Slibuju, že hned 2.1. odešlu Thalesovi zbytek slíbeného materiálu, který jsem zapoměl doma. (Pokud mi dodá seznam kondenzátorů)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 pro 2012 11:04 
Řádný člen

Kraj:
Jak jsem psal udělám obě verze (když na to vyšťourám materiál) a porovnám - uvidíme. pak se můžeš zase zastavit a vyhodnotit přínos.

Ta první verze je problematická v tom že je dražší. Je tam dost drahá cívka i kondenzátor a určitě je ti jasné jak někteří budou ječet že je to drahé. Zase výhoda je že je to do značné míry nastavitelné velikostí odporu takže každý by si pak mohl doladit basy jak se mu to líbí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 pro 2012 11:41 
Moderátor

Pokud se ti chce dělat obě verze, tak tím líp. Bude co porovnávat.
Já myslím, že komu by se zdál drahý RLC člen navíc drahý, tomu se beztak bude zdát drahá nová výhybka jako taková.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 led 2013 12:48 

Kraj: SR - Bratislavský
Zdravim,
rad by som sa pridal , ak sa este da, tiez mam tieto repro doma a nevadilo by mi keby hraju lepsie

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 dub 2013 23:18 

Kraj: ČR - Pardubický
Nechtělo by to nějak popostrčit. Myslím teda jako ten projekt.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 dub 2013 18:41 
Řádný člen

Kraj:
Momentálně to vázne na tom že se snažím za nějakou rozumnou cenu pořešit jednu cívku do basové sekce. Tedy pořešit tak aby se dala vyrobit malá série, kusově to není problém. Problém vězí v tom že vzduchová by byla drahá a vyžadovala by 85mm kostru, kterou kdysi měli v Maxistoru ale už jí nemají a ani nikde jinde jsem jí neobjevil. Krom toho by to bylo celkem drahé. Tak jsem to chtěl pořešit na jádře, ale nikdo není schopen dodat samostatné jádro s kostrou. Třetí možnost kterou jsem řešil byla, že mě Ransom informoval o výprodeji jakýchsi "stavebnic" trav - tedy samostatná jádra s kostrou, ale už se to nepodařilo dohledat. Poslední možnost která zbývá je koupit hotové cívky a přemotat to, ale to není zrovna moc ekonomické řešení. Nepodaří-li se to vyřešit ještě jinak nebude zbytí. Leda že by někdo nahlásil že má 20 kusů stejných traf vhodných na rozebrání. Třeba takové ty co byly v ČB TV Tesla ze 70. let tak ty by byly prima a někde jich musí být haldy. Nebo kdyby měl někdo rozebranou hromadu AUJ635 tak ty budící by se daly zneužít. Ale to už jsou jen takové poslední pokusy o ekonomickou výrobu typu tonoucí se stébla chytá.

Na druhou stranu na předběžný dotaz budou ceny různých těch malých cíveček dobré.

Pokud má někdo nějaký nápad kterým by v tomto ohledu mohl přispět tak budu rád.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 dub 2013 18:56 

Kraj: ČR - Pardubický
No a je to popostrčený.
Jen by mne zajímalo jaký je ten cenový rozdíl v těch cívkách pro basy.
Nebo vůbec kolit ta která stojí nebo by stála.
Asi jsem nepochopil dost dobře, nehrozí, že taková cívka vůbec není k mání ani za peníze?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 dub 2013 21:04 

Kraj: SR - Bratislavský
Keby by to chalan predal na súčiastky,tak ako spomína v texte...

http://hudba.bazos.sk/inzerat/24587414/ ... -TESLA.php

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 303 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]