Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 14:42

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1573 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 79  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Projekt TOTEM 100 (dvoupásmo Monacor MRD-34PA, SPP-250)
PříspěvekNapsal: 19 pro 2012 10:33 

Kraj: ČR - Středočeský
Chystám se teď objednávat z http://www.toutlehautparleur.com

Nechcete někdo risknout tohle namísto SPP-250 do Totemů?
http://www.toutlehautparleur.com/haut-p ... 26-35.html

Podělili bychom se o poštovné. Výhybku bych dodal, ovšem jen pokud to nebude vyložený průšvih, což se neví, dokud se to nezměří, takže přinejhorším by z toho byl jen basák do třípásma.. :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 pro 2012 16:45 
Řádný člen

Kraj: ČR - Liberecký
mabat píše:
Zřejmě dalo.

Apropos, když se naučíte měřit impedanci, můžete si funkci toho tlumení ověřit na Vašich konkrétních bednách - do cca 1kHz byste neměli na impedanční cháře vidět žádné výraznější "špičky" - to jsou rezonance, které tam nechcete. Když to změříte s prázdnou bednou, uvidíte, co mám na mysli - cílem pak je se toho jednoduše zbavit.

BTW, takhle vypadá reálná složka impedance. Graf je hladký, tj. rezonance jsou zlikvidované - tak by to mělo vypadat:

Obrázek

Sem asi dementni, ale proste zkousim merim impedanci (udelal jsem si "pripravek"), jako zatez mam odpor 33R a v LIMPu dostavam hausnumera v radech statisicu ohmu. Prhazovat kanaly jsem zkousel, porad stejne. Jen vstup mam pres mikrofon (prebuzen neni, mam stazeny jak line-out tak citlivost mikro), pac dokina line-in nema (je to pracobni ntb). Pri zapojeni repra sum slysim, v programu REW V5 probehne i kalibrace urovni, vse ok, ale i tam impedance v radech desetitiscu... Nevite co delam spatne ? Diky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 pro 2012 17:21 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Dobře, kalibrace kanálů proběhne v pořádku (v pravo v kolonce STATUS nesmí být "not calibrated"), pak zkus mezi měřící hroty umístit zkušební rezistor 33R, kliknout na červené PLAY a LIMP by měl ukázat tutéž hodnotu 33R (např. +- 1ohm díky vodičům). Tím si ověříme, zda je měření v pořádku. A až poté přistoupit k samotnému měření čehokoliv jiného.

Pokud při měření odporu 33R dostáváš tisíce ohmů, někde bude něco hodně špatně. To už poradí někdo znalejší.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 pro 2012 17:45 
Řádný člen

LuKyss píše:
Dobře, kalibrace kanálů proběhne, pak zkus mezi měřící hroty umístit zkušební rezistor 33R a LIMP by měl ukázat tutéž hodnotu (např. +- 1ohm díky vodičům). Tím si ověříme, zda je měření v pořádku. A až poté přistoupit k samotnému měření čehokoliv jiného.

Diky, nechci tu zaneradit tema mou neschopnosti, ale zkusim :) Takze sem kliknul na CAL, tam output volume na -12dB (abych nebyl prebuzen), pak Calibrate a ve Status okne Channel diff: -0.06dB (100R odpor pritom "premosteny", takze L+R vstup spojen natvrdo). Pak teda zapojim 33R, pustim a dostavam toto :)
PS: Nic za hodku to zkusim doma na normal PC. - vyreseno, bylo to tim micro vstupem.

Edit2: Takze prikladam screenshoty impedance myho provizorniho Totemu, zmereno Limpem (nejak sem neprisel na to, jak to zkalibrovat) a REW5; tam to vypada, ze impedance by mohla sedet? Zda se teda, ze bedna je sice mala (rezonance kolem 58Hz) ale dobre zatlumena + i vyhybka vypada ok ? Diky ze na to mrkne nejake oko odbornika(u) :)

PS: Doufam ze sem tema grafama nezahnojil moc tema, kdyztak smazu samozrejme....

Edit3: jeste ze zvedavosti prikladam grafy porovnani Totemu s tim mym letitym bastlem + ARS820 (zelena). Tez diky dopredu za komentar k tomu :)... (totem ruzova)

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Naposledy upravil pet007 dne 19 pro 2012 21:53, celkově upraveno 4

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 pro 2012 19:34 
Řádný člen

Kraj: ČR - Jihomoravský
mabat píše:
Chystám se teď objednávat z http://www.toutlehautparleur.com

Nechcete někdo risknout tohle namísto SPP-250 do Totemů?
http://www.toutlehautparleur.com/haut-p ... 26-35.html

Podělili bychom se o poštovné. Výhybku bych dodal, ovšem jen pokud to nebude vyložený průšvih, což se neví, dokud se to nezměří, takže přinejhorším by z toho byl jen basák do třípásma.. :D

Zkus popsat jaký by byl přínos(kromě těch rámečků),oproti SPP-250.
Já bych spíš uvítal jiný zvukovod na výškáč.Kruhový.Ten dosavadní mne vysloveně odrazuje
od stavby.Bylo by možno použít jakýkoli jiný?Nebo se musí dodržet nějaké parametry?
Ještě takový můj mírný dloubanec.Proč zapouštíte někteří basák a přitom zvuko-vlnovod od
výškáče vám´´trčí´´ ven.Nakonec na to dá někdo i krycí mřížku.
A k tlumicímu materiálu.Skelnou vatou v rolích jsem kdysi zateploval podkroví.A lituji toho kdo to jednou bude po mne předělávat.Kousky vláken se vám dostanou všude a zapíchají do kůže.Nelze se toho zbavit a je to velmi nepříjemné.K tomu to navíc dýcháte :roll: vysoce karcinogenní :!: Radši bych bral ovčí vlnu.Možná se dá lanolinu zbavit v aut.pračce?Je to přeci
tuk! :D
Jo,ještě by mne zajímalo zatlumení celé bedny šedým tužším molitanem.Může bejt?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2012 01:16 

Kraj: SR - Bratislavský
Regálovky Totem 100 (moja verzia so sieťkou)

Dnes, teda vlastne už včera, som si prevzal narezané dosky v Daneringu v Moste pri Bratislave. Podľa rezacieho plánu bolo všetko v poriadku, nemal som pri sebe meter ani som nemal veľa času, tak som nepremerával dosky, kontroloval som iba počet jednotlivých kusov. Ponáhľal som sa totiž ešte kúpiť ďalšie veci, predvianočné cesty síce boli lepšie než som čakal, ale aj tak 60 km a 3,5 hodiny jazdenia po meste je dosť.

Doma som zistil že všetky boky a čelá sú o 6 mm kratšie ako som požadoval a ako správne nakreslili v rezacom pláne. :x Zato zvislé výztuhy 22 x 22 mm vo vnútorných rohoch sú správnej dĺžky 536 mm, takže evidente to tam niekto pomrvil a asi si to všimol až neskoro tak to dal všetko nižšie a dúfal že si to nevšimnem. Neverím tomu že na to neprišli pri rezaní, keďže to rezali z dvoch "pásov", takže dvakrát museli nastavovať "výšku". Nasrali ma. :!: Tie dlhšie vnútorné hranoly si o 6 mm skrátim na pokosovej píle. Aj tak by som to zobral lebo som nemal čas, mohol som ale vydupať aspoň nejakú zľavu za to že to pohnojili. Kúpil som tam aj vruty a dokopy to bolo 70 Euro.

Tak si všetci dávajte pozor a premeriavajte si fyzicky dosky či sedia, nespoliehajte sa iba na to že Vás pochopili a v rezacom pláne správne zakreslili rozmery. Hlavne ak pôjdete do Daneringu v Moste pri Bratislave. Dnes sa už naozaj na nič nedá spoľahnúť, čo si človek sám nespraví. :?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 pro 2012 00:17 

Trošku väčšie regálovky Totem 100

Napriek tomu že som dnes mal pôvodne piecť koláče a dopoludnia som si spravil aj linecké cesto (orechové, mandľové a kakaové), tak som celé poobede a večer strávil hrubou stavbou bední v kľudnom tempe, foter mi pomáhal.

Oproti pôvodnému zámeru sú nižšie o 6 mm, ale to nevadí. Pre jednoduchosť a rýchlosť som volil lepenie Herkulesom a spájanie vrutmi. Nakoľko sú všetky vruty zvnútra, nebude nutné gitovať diery, žiadne zvonka nie sú. Výnimkou je predné čelo, kde to ale neprekáža keďže sa zakryje sieťkou. Tú budem vyrábať až keď budú bedničky hotové.

Zajtra mi prídu repráky a súčiastky na výhybky. Bedne sú už teraz dosť ťažké, jedna má 19 kg. Dokopy som na obe minul 250 g Herkulesu a ak dobre počítam, tak 188 vrutov.

Hrubá stavba bendí je ukončená, najbližšie budem pokračovať brúsením, frézovaním hrán a striekaním plničom, alebo výrobou výhybiek. Bohvie kedy, zajtra musím dopoludnia napiecť koláče čo som sľúbil mame a poobede idem meniť olej s filtrami na mojom a bratom aute (dielňa so zdvihákom je už dohodnutá) a u bratovho auta aj meniť silentbloky a čapy na prednej náprave. K bedniam sa dostanem najskôr v nedeľu.

Posielam zopár fotografií z výroby.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 pro 2012 10:19 

Pěkný. Tak nezbývá než popřát spoustu dalších příjemně strávených chvíl, jednak při dokončení a pak hlavně při poslechu ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 pro 2012 15:11 
Řádný člen

Pekne se nam ty bedynky rozrustaj :) Good job.
Jen info k ty moji impedanci, vcera sem dodelal PCB dle navodu, vse osazeno tim co ma byt (dodano Lukyssem), krom odporu R1 a R3 (ted pouzit obyc 4W 33R na R1 a paralel. kombinace 10R+6R8 (4Ohm) na R3 + bipolarni kond. C4 udelan ze 2x(2x33uF) elytu (prasecina vim, ale proste nejsou zatim skladem spolu s L2). Civka L2 tedy zustava moje stara 2mH. A char. vypada tedy jinak, vicemene uz se hodne podoba tomu, co je v dokumentaci.

PS: zjistil jsem jeden lehky rozpor v dokumentaci ve schematu vyhybky vs schema DPS. Ve schematu je zakreslen RLC clen u basaku tak, ze C5 navazuje na L5 a ta na R3, na DPS je poradi jine, L5 navazuje na C5 a ten na R3. Predpokladam, ze na funkci to nema vliv :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 pro 2012 16:31 

pet007 píše:
Ve schematu je zakreslen RLC clen u basaku tak, ze C5 navazuje na L5 a ta na R3, na DPS je poradi jine, L5 navazuje na C5 a ten na R3. Predpokladam, ze na funkci to nema vliv :)

Samozřejmě, že to nemá vliv.
Ani mě nenapadlo to kontrolovat, pro případ, že by to někoho znejistělo. Na tomhle pořadí opravdu nezáleží.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 pro 2012 17:24 
Řádný člen

mabat píše:
pet007 píše:
Ve schematu je zakreslen RLC clen u basaku tak, ze C5 navazuje na L5 a ta na R3, na DPS je poradi jine, L5 navazuje na C5 a ten na R3. Predpokladam, ze na funkci to nema vliv :)

Samozřejmě, že to nemá vliv.
Ani mě nenapadlo to kontrolovat, pro případ, že by to někoho znejistělo. Na tomhle pořadí opravdu nezáleží.

U takovedleho low cost projektu se da predpokladat, ze se toho chytnou i lameri meho razeni, takze dotaz beru zpet a jen soupu nohama ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 pro 2012 13:30 

Yarmil píše:
Já bych spíš uvítal jiný zvukovod na výškáč.Kruhový.Ten dosavadní mne vysloveně odrazuje od stavby.Bylo by možno použít jakýkoli jiný?Nebo se musí dodržet nějaké parametry?

Nejspíš by se dala použít ještě kombinace BRX 25/03 s BRT 25/30/01,8 (možná taky B&C DE10). Ovšem zřejmě už jen s 8", takže pravděpodobně v basreflexu. Najdete-li někdo dostupný a použitelný 8" basák do cca 1 - 1.5kHz, nemám s tím problém (Co ty RN 226-120/8?). Byla by z toho o něco menší bedna, než jsou ty stovky, vizuálně asi o něco sympatičtější. Takže chtěl-li by LuKyss menšího bratříčka stávajících Totemů...

Jinak se jiný zvukovod jen tak použít samozřejmě nedá a o žádném dalším použitelném a laciném jednoduše nevím. Vyrobit se dá leccos, ale to pak stojí úplně jiný peníze.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 pro 2012 17:15 
Řádný člen

Kraj:
Mě by docela zajímalo něco s tou DE10. Uvažuju o něm že bych ho možná použil v jednom mém budoucím projektu a rád bych si ho poslechl v něčem ne-PA.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2012 12:26 
Řádný člen

Kraj: ČR - Jihomoravský
Tak Pánové,dnes jsem se, po krátké konzultaci s Mabatem definitivně rozhodl,že rozšířím řady
Totemistů.Už nebudu otravovat(aspoň doufám) se svými trapnými dotazy.Z chalupy jsem již
dotáhl nějaké desky.Mám tam 4ks modřínových nepoužitých schodů,bohužel rozměr 25x80x3cm je na Totemy málo.Tak musím použít laťovku.Dneska se vrhnu na objednání součástek.Y

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2012 16:10 

Tak ja som to dnes konečne celé vybrúsil a musím povedať že s obyčajnou vibračnou brúskou v domácich podmienkach na balkóne to šlo perfektne..

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2012 18:01 

Tak ja som dnes tiež prebrúsil, práve som skončil. Na záhrade sa to robilo fajn, len ku koncu bola už tma. Najprv som predvčerom prebrúsil vŕtačkou a kotúčom na hrubo spoje, potom som zrazil hrany ručnou frézou a vyfúkal to kompresorom. Včera nástrek plničom, 3 spreje akurát vyšli, trošku chýba na spojoch na zadnej stene, kde sú miestami vidno, ale tam to nevadí. Dnes som to namokro prebrúsil papierom o drsnosti 400, zajtra to už budem lakovať. Mám síce iba dva spreje lesklej čiernej, ale nečakám takú spotrebu ako plniča, navyše sú to väčšie balenia. Ak by nevyšlo tak môžem skočiť do Baumaxu. Potom musím ešte spraviť sieťku.

Výhybky som poletoval na kusy kuprexitu. Nakoľko neboli letovacie nity tak je to bez nich, všetky súčiastky sú uchytené kabelbindrami. Držia dobre, nič nemá vôlu. Priestorové usporiadanie výhybky som použil podľa návodu, len miesto Cu vrstvy som spájal podľa potreby súčiastky priamo jednu na druhú a tretiu alebo na káble. Dúfam že autora som tým neurazil, nakoľko je to poletované takto "humpolácky". :) Priletované sú aj káble patričnej dĺžky k vaničke a obom meničom, výhybky sú už prichystané na montáž do bední.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2012 18:26 

dopravopat: To akým plničom si to striekal? Mohol by si mi presne napísať názov výrobku? A tú čiernu to bude klasický lesklý spray na kov?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2012 18:29 

Plnič Bodyfill HS Surfacer 260, 2K - Acryl System šedý (sprej 5 €). Predávajú aj ako plechovku a tužidlo, ale to už treba doma miešať. Nechcelo sa mi špiniť striekaciu pištol a cenovo to pri tomto množstve vyšlo približne rovnako (o 3 € drahšie). Keby som mal stiekať väčšie plochy tak to už kupujem plechovku. S týmto plničom sa dobre pracuje, rýchlo schne aj pri súčasných teplotách okolo 3 °C, brúsenie na mokro ide od ruky.

Vrchný lak som kúpil nejaký "racing" čierny leský "extra plus 25%". :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2012 19:02 

Kraj: SR - Trenčianský
Ako sa tak pozerám tak dosť zaostávam čo sa týka povrchovky :/ ale hrám už pár mesiacov :P
Síce pomaly ale isto http://img2.rajce.idnes.cz/d0201/7/7100 ... .jpg?ver=0

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2012 19:32 

Zvažujem použiť Warnex biely, len by ma zaujímalo či sa dá dosiahnúť hladký povrch. Ten štrukturovaný sa mi nepači.

Analfabet: Tie spoje gituješ? Inak videl som na Authentic Voice Magic-620 takú nepriehľadnú sklenenú tabuľku o hrúbke asi 5mm. Bola na celej vrchnej časti tak ma to napadlo že tak by si tie spoje mohol niečím zakamuflovať.. ;) Gitované to nebude dobré..

Naposledy upravil miknov dne 27 pro 2012 19:49, celkově upraveno 2

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1573 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 79  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]