Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 22:52

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: jak hrají 1PF 067 33
PříspěvekNapsal: 16 pro 2012 00:21 

Kraj: ČR - Olomoucký
Ahoj, mám možnost koupit Tesly 1PF 067 33. Momentálně nemám nic v garáži, takže by se hodily. Mám jen dotaz, jak hrají? Někde, nejspíš zde na foru, jsem se dočetl, že hrají o něco hůř, než stejně vypadající 1PF 067 62, z důvodu absence plnohodnotné výhybky. Potřebuji jen něco na obyčejný poslech, mám tam postarší zesilovač Sony. Jak tedy hrají, je to nějak strašné, nebo to pro obyčejný poslech cdček a mp3ek z počítače stačí? Hudebně jsem celkem nenáročný, ale nechci šlápnout vedle. Díky moc za jakoukoliv radu.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: jak hrají 1PF 067 33
PříspěvekNapsal: 16 pro 2012 01:42 

Kraj: ČR - Plzeňský
Zdar,
tak pokud jsou repra v pořádku, tak na nenáročný poslech to určitě stačí, jestli se to vyplatí záleží na tom kolik za ně prodávající chce.
Oproti verzi s výhybkou to ale bude docela slušný rozdíl, pokud se ti nechce si s tím pohrát a třeba si tam nějakou dát, bylo by pro tebe lepší si chvíli počkat a koupit raději něco s pořádnou výhybkou :) (finančně to nevyjde o moc dráž)

Vysvětlování toho proč hrají hůř už nechám na zkušenějších :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 pro 2012 02:26 
Řádný člen

Kraj:
Mno - měl jsem je a v origo stavu nikdy více. Nicméně dají se celkem rozumně a nepříliš draho upgradovat pokud se nebojíš práce. Když si pohraješ tak pak celkem rozumně hrají i vypadají.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 pro 2012 11:36 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Zjednodušeně řečeno, hrají úplně stejně jako RK 09, protože je to to samé, snad jen kabinet 1PF 067 33 je o malinko lepší. Potenciál pro zlepšení je obrovský.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 pro 2012 22:31 
Řádný člen

Kraj:
Ano je. Když se sundá ta strašná umělá hmota zepředu, vytmelí se spáry, přebrousí, natře či nastříká vhodným nátěrem (ale lze uvažovat i o polepení čelní stěny nějakým filcem nebo pěkným kobercem), osadí se pěkný terminál, spáry v bedně se přetěsní, vnitřek bedny se vylepí hustým kobercem, ošetří se závěsy basáků a nakonec se do bedny nainstaluje nějaká rozumnější výhybka (jako třeba ta na fotce) tak to pak hraje úplně jinak ;)

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 pro 2012 21:04 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Mám na dílně zachovalý pár těch třiatřicítek a mám v plánu s nimi provést do puntíku přesně to, co popisoval Thales (plus jako bonus to, že u toho budu sprostě nadávat). Ono to vypadá na pohled složitě, ale není to tak zlé.
V původní podobě je taky nedoporučuju poslouchat. Přesto že jsou rozhodně lepší než šlupky od minivěží, stejně začnou po čase lézt na nervy. Věř tomu, v zaměstnání poslouchám na dílně na půl ucha při práci, ale mizerné bedny jsou i na takový poslech k vzteku. Už proto, že je posloucháš několik hodin denně.
Provedení s "plnohodnotnou výhybkou" bude o třídu lepší, ale stejně by zasloužilo tuning, při kterém provedeš téměř všechny uvedené kroky (kromě nové výhybky).
Nakonec dodám, že pokud bys je chtěl krmit jenom nějakou věžičkou, většinou se na výsledku ještě těžce podepíše mizerný zvuk té samotné věže. Poněkud absurdně se pak stává, že to líp zahraje třeba s nějakým širokopásmem ve stylu ARE5808 nebo ARE689 - několikrát vyzkoušeno u lakomých, nenáročných či chudých přátel a příbuzných.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]