Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 07:07

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2191 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 110  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Zajímavosti na prodej
PříspěvekNapsal: 13 pro 2012 11:36 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Do tej 25WS sa dá dostať aj zozadu alebo len spredu otvorom pre basák? Či by nepomohlo predĺžiť ten BR, ak je vnútri miesto. Alebo ešte lepšie - zúžiť ho. Lebo keď sa tak na to pozerám, zdá sa mi plošne príliš veľký vzhľadom na veľkosť ARO 711. Nestačil by mu aj polovičný? Ak tie bedne boli určené na ozvučovanie, čo podľa mňa boli, tak pochopiteľne tvorcovia chceli dosiahnuť aj na nízkych tónoch hlavne účinnosť a tak vernosť zvuku z hľadiska prípadného hi-fi použitia išla bokom. Preto asi dali prednosť hučaniu, než menšej účinnosti.

A to je zaujímavé, že domácimi úpravami sa dá z ARP vydolovať dobrý reprák. Povzbudivé. :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2012 13:49 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Ciplox 10 pro 2012 10:08:

Kua päť tisíc za hentaké naštetkované sraczky? Také ARS 840 som nedávno kúpil za liter (a rozpredal po častiach :D ).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2012 14:21 
Řádný člen

Tá farba by sa dala zlikvidovať. Je dôležité, že predné steny nie sú nacápané farbou, ale namorené. O to ani tak nejde. Ide hlavne o ten bledosivý ARN 730 a tiež ARO 664 8-) .

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2012 18:27 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Načo JEDEN bledosivý ARN 730? A ARN 664 mám jeden párik, to mi ako rezerva do mojich ARS 850 stačí. Skôr teraz rozpredám hormadu tesla bední a reprákov, pretože potrebujem ARS 710, 808, 810, 815, 820, 1PF 068 29 a ARS 850 po jednom páre, zatiaľ čo 810 mám tak štyri páry, 710 dva, 808 dva, 815 dva, náhradné repráky nespočítateľné...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2012 19:44 
Řádný člen

Kraj:
Ano jako historická raritka je to dobré kvůli těm světlým repro. Jeden ne na použití ale na dokumentaci protože doteď jsme vůbec nevěděli že něco takového existuje. Mohli bychom se dozvědět mimo jiné kdy se reálně začaly vyrábět.

Mimochodem neviděli jste někdo ARV231 v zeleném provedení?

Do 25WS/D-2 se dá dostat jen přes basák. Také se dá odšroubovat (byť špatně) celý ten panel který drží ART.
Nevím proč ten BR ještě nějak prodlužovat nebo zmenšovat. Už tak se tam ten reproduktor jen blbě plácá, nižším laděním se tomu nijak nepomůže. Zajímá mě ale jak se ta ozvučnice chová když je tam ten reprák na matkách. Jestli jako bassreflexová nebo nějak jinak. Takto jsem to tehdy rozměrově změřil. Nijak jsem s tím ale nelaboroval, jen si pamatuju že to hrálo lépe než s původním BR nebo v uzavřence a řekl si že se k tomu někdy vrátím.

Že by z ARP byl vyloženě dobrý reprák to asi ne, ale poslouchat se to po úpravě dá celkem v pohodě. Myslím že k nějakému rozumnému 8" nebo 6,5" bych se za něj vyloženě nějak nestyděl, což se o originálním stavu nebo o ARZ460x rozhodně říci nedá. V originále to prostě hraje jak z... Problémem ale nadále zůstává že se do těch beden příliš nehodí kvůli vlastnostem ARN. Leda ho vyměnit za ten upravený od Cimbaly (údajně - to mi řekl majitel ale C. se k tomu neznal když sjem se po tom závěsu ptal), ten by tam seděl pěkně. Byl tam nějaký zvláštní vlnkový závěs co měl mnoho malých vlnek a měl tak nevelkou tuhost uložení a pěknou linearitu podobně jako gumák, ale přitom měl menší mms a celkově lepší parametry. Zajímavý hybrid.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2012 22:56 

Kraj: ČR - Plzeňský
Pche, když jsem se asi před dvěma laty dotazoval, jestli existuje ARV 161/8 s bílým košem, tak nikdo nevěděl :lol: , prý to kdosi přetřel :roll: Proč by někdo přetíral koš zevnitř?
To bylo na audiowebu :mrgreen: :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 pro 2012 02:50 
Řádný člen

Kraj:
Na bílé ARV161 bych byl ochoten uvěřit, je to docela dobře možné. Sice si nepamatuju že bych nějaký měl ale možné to je. Ty je máš?
Na zelený ARV231 se ptám ale z jednoho konkrétního důvodu. Kdyby je někdo měl tak bych je koupil nebo vyměnil za ARV261 v rozumném stavu.

Jo a kluci fakt nikdo z vás doma nemá tu cívku Elektronika Praha co jsem dával poptávku do místního bazaru?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 pro 2012 10:38 
Řádný člen

ARV 231 v zelenom prevedení by sa mohol vyskytovať ako 2AN 635 03. Videl som niečo také. Na aukre sa vyskytujú opakovane ARV 231, plechovo-sivé, nie zelené.

Tak keď myslíš, že zmena rozmerov BR by v tých 25WS nepomohla, potom zostáva už len zapchať ho, vyraziť z prednej steny tie pôvodné skrutky, dať dlhšie a podložiť 711 maticami.

Môžeš mi kľudne uveriť, nemám dôvod vymýšľať si ;) . ARV 161 v bielom (hoci to nie je ten najstarší, ktorý som spomínal - ten bol ešte z r. 1972, tento je z marca 1973):
Příloha:
ARZ669+ARV161_03.jpg

Škoda, že ten ARP sa v takom lepšom stave nevyrábal originál.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 pro 2012 11:39 
Řádný člen

Kraj:
Ty bezbarvé nechci, to jen kdyby se náhodou někde vyskytl zelený kus (alespoň jeden) tak bych bral. To já jen tak když tu koukám vedle sebe na ten zelený 2AN63350 + zelený ARE314 tak jsem si říkal že zelený ARV231 by se vedle nich vyjímal hezky :)

Šrouby jsem vyrážet nechtěl protože jsem nechtěl riskovat že to pak už neodmontuju. To bych je tam musel zalepit nějakým epoxidem a ještě nejlépe rozklepnout abych měl jistotu že se neprotočí. A stejně bych tomu nevěřil.

Teď mě napadlo mimo téma - který kretén vymyslel RK09 ve kterých se teď hrabu (teď jako touto dobou, ne v tento okamžik)? Vždyť ty bedny vůbec netěsní protože kvůli těm matkám, které drží šrouby skrze čelní stěnu vůbec nedosedá těsnění repráků na čelní stěnu. To byla fakt hlava kdo tohle vymyslel. To tam nemohli dát alespoň nějaké nízkoprofilové matky nebo je nějak zapustit? :roll: Takto jsem musel všechny šrouby vylomit (jinak demontovat nejdou) a reproduktory nainstalovat nakřivo. Musel jsem si postěžovat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 pro 2012 12:41 
Řádný člen

Taká super-retro sústavička ARO 511 + ARE 314 + ARV 231, to by bola nádhera. Keby si to zrealizoval, tak by bolo vcelku jedno, či je ARV zelený alebo sivý, spredu to nikto nerozozná :) . Na zelený by si musel mať veľké šťastie.

To s tými poistnými maticami pod ARV 161 je bežný problém u litovelských bední. Upozorňoval som na to opakovane u ARS 808, aj u RK 09 som tú genialitu už videl. Zapustiť tie matky nemohli, pretože spredu sú do prednej steny zapustené hlavičky skrutiek a tá doska je cca centimetrová preglejka. Keby do nej zozadu zapustili ešte aj matky, pri vibráciách by to mohlo časom prasknúť a vylomiť sa. Tie matky tam za týchto okolností vôbec netreba. Ktovie, či ich tam dával nejaký génius pri montáži reprákov, alebo kedy sa tam dostali. Neišli jednoducho odtočiť? Prečo si musel celé skrutky vylomiť? :o

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 pro 2012 15:45 
Řádný člen

... ohľadom tejto konštrukčnej zrúdnosti mi pri obede :P prišlo na um jedno vysvetlenie. Keďže hlavičky skrutiek sú zapustené v prednej stene a prekryté prilepenou látkou a samotné skelety sa z nábytkárne odvážali ako polotovar niekam, kde sa do nich montovali repráky a kde sa bedne kompletizovali, bolo treba zabrániť tomu, aby sa pri otrasoch pri preprave tie skrutky nejako uvoľnili, povysúvali a spravili na prednej stene 'lentilky pod kobercom' alebo aby tú látku zvnútra poškodili či pretrhli. Tak tie skrutky poistili pred vysunutím tými maticami už v nábytkárni, ale s tým, že pri montáži reprákov v Tesle ich odtočia, nasadia repráky a dotiahnu ich nimi. Lenže niekomu sa potom pri montáži možno zdalo, že odtáčať ich a potom znova doťahovať je veľa roboty, alebo že to vlastne ani netreba, tak sa na to vykašľali - repráky nacapili priamo na ne a pritiahli ich ďalšími maticami. Repráky boli na svojom mieste, držali, tak čo?!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 pro 2012 18:00 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Thales:
"Na bílé ARV161 bych byl ochoten uvěřit, je to docela dobře možné."

Tak moje náboženství to připouští. Když pro nic jiného tak pro to, že dva mám doma.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 pro 2012 19:33 

Kraj: ČR - Vysočina
Já mám doma bílé/šedé 4 ARV168 8-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 pro 2012 22:49 
Řádný člen

Kraj:
Byl by někdo ochotný mi ty bílé ARV161/168 půjčit na nafocení?

Možná že bílé či kovové ARV2xx by zvenku vidět nebyly, ale já bych věděl že nejsou ze stejné doby a prostě bych to chtěl mít všechno zelené. Už kvůli nafocení celku. Proto se ptám jestli zelené někdo vůbec viděl, jestli se to vůbec dělalo abych se nehonil za přízrakem. Stačil by mi jen jeden. Já jsem viděl 231 jen ty bez barvy a pak s šedou kladívkovou barvou jako se dávala na ARO835.

Matky z těch šroubů sundat šly celkem v pohodě, ale musel ty šrouby urvat protože se protáčely. Nebyl bych schopen tam ten reprák seriozně přichytit a když by se mi to povedlo tak by nebyla záruka že se je podaří v případě potřeby nedestruktivně odmontovat. To nehodlám riskovat. Raději je tam dám nakřivo ale servisovatelně. Škoda že nemám nějaké nízkoprofilové matky, stačilo by je jen vyměnit aby těsnění dosedlo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 pro 2012 23:32 

Kraj: ČR - Plzeňský
Já jsem teda nic modernějšího než ARO 511 apod. v zelené neviděl :?
Ale jestli to existuje, taky bych to rád viděl :P

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 pro 2012 02:00 
Řádný člen

Kraj:
ARV231 pochází z +- stejné doby jako ARO511, respektive je jen o cosi lepší než ARO511 pod původním označením 2AN63350. Všechny je spojuje i AlNi magnet. V polovině 60. let je pak díky novým feritovým magnetům nahradily ARV261 což je to samé jen s feritovým magnetem, ARE314 byl nahrazen ARE367 a ARO511 byl nahrazen ARO667. Protože svetlé repráky se dělaly až od této generace a předchozí byly všechny zelené tak mě prostá úvaha vede k tomu že by se měl nechat najít zelený ARV231. Leda že by to byla výjinmka a jejich koše se nebarvily a byly ve skutečnosti jen kovové bezbarvé.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 pro 2012 07:03 

Nejstarší ARV231 co mám má šroubovaný AlNiCo magnet a stříbrnou barvu, ještě to prověřím a můžu vyfotit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 pro 2012 07:06 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Thales:
Jestli tedy za bílé považuješ tohleto:
http://www.repromania.net/forum/viewtop ... f=9&t=2526
tak ti je nafotím sám.
Ano, vím za jakých světelných podmínek ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 pro 2012 10:52 
Řádný člen

Kraj:
Takže to stříbrné provedení se tedy dělalo místo zelené myslíš a zelené se nevyráběly?

Zajímavé též je že ARV231 by tak byl prvním AlNiCo reproduktorem z produkce Tesly. Otázka je co se začalo vyrábět dřív - ARV231 a nebo ART431. To bych musel dohledat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 pro 2012 12:39 

No jelikož archiv tvm zmizel tak se to asi nedovíme přesně nikdy... :oops:

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2191 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 110  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]