Škoda, že nebola už originálna, aby sa to dalo overiť. Moja teória je taká, že tá jednoduchá výhybka 1PF 067 08 bola robená na základe 25WS ešte za čias starších bledosivých reprákov (a možno aj pre ARV 088 pôvodne). Pretože som si na vlastné uši overil, že tým tá výhybka sadne oveľa lepšie, než modrákom a čiernym. So starými to znie jemnejšie, prirodzenejšie. Modrými a čiernymi ARO sa to pos... pokazí, preto sú PFky ukričané. Pri tvorbe mojho vlastného návrhu mi kombinácia čierny ARO 689 + ARV 161 s prerátanou výhybkou na 4Ω takmer odtrhla uši. Len keby mi niekto vysvetlil, prečo teda s príchodom modrákov nezmenili výhybku. Alebo nevymysleli niečo úplne iné. Spoľahli sa asi na to, že jeden ARO 687 s bledosivým košom musí byť predsa taký istý ako druhý ARO 687 s modrým alebo čiernym košom. Na oficiálnom papieri možno, ale v skutočnosti teda ani náhodou. Myslím, že toto v Bratislave fatálne podcenili a vyrábali tento typ bední bezo zmeny zbytočne dlho. Prakticky celé 70. roky a kus 80. rokov. A tak nimi povymetali všetky výrobné zmeny, ktorými nás Valmez bez akejkoľvek zmeny označenia svojich výrobkov odjakživa obšťastňoval. Ale v Bratislave sa na tom neskôr poučili a preto napríklad u 1PF 067 67 už robili viacero verzií výhybiek. Podľa verzie ARN. Nechceli zas doplatiť na "inovácie" z Valmezu.
Najstarší ARV 161 som videl z roku 1972 s bledosivým košom a lepeným magnetom.
Viem, že v PFkách dávali ako tesnenie tú príšernú hmotu, oficiálne Colorplast

. Tomu človeku čo to vymyslel, by som tiež povedal niečo výživné. Ale teraz sa nám jedná o ARS 840, tam je pravdepodobne po obvode koša prilepený prúžok penového molitanu, ktorý sa tiež niekedy ťažko strháva a kódy sa pod ním po rokoch rozmažú.
Mne sa zdá, že hentie 25WS majú korene v Bratislave. A takisto aj malé 10WS s ARO 667 + ARE 467 - to sú zas predchodcovia 1PF 068 19.