Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 20:51

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jaký 12" Subwoofer (konstrukce + repro)
PříspěvekNapsal: 11 pro 2012 21:06 

Kraj: ČR - Plzeňský
Dobrý den,

už přes týden hledám nějaký vhodný plán na subwoofer (+ repro) do místnosti cca 5x6m. Chci to na doplění dvou koax 8" (250w) - viz. příloha (doporučené dělení od výrobce je 125Hz). Mám možnost i aktivního dělení. Jde mi převážně o reprodukovanou hudbu. Box bych chtěl v rámci možností co nejmenší koukal jsem na konstrukci pro LAB12 (http://www.repromania.net/projekty-hifi ... -lab12.php) a ta je příliš velká :-) Přimlouval bych se za ten 12", ale určitě si nechám poradit.

Díky.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Jaký 12" Subwoofer (konstrukce + repro)
PříspěvekNapsal: 11 pro 2012 21:20 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
EMINENCE LAB 12 je velmi slušný reproduktor, teď jsem tu jeden měl minulý týden pro zákazníka. Mám pro tento kousek velké sympatie a věřím, že projekty s tímto reproduktorem jsou na úrovni. Proč je nutné mít co nejmenší ozvučnici? Subwoofer může být podobných rozměrů jako na odkazu a přesto může být umístěn tak, že bude sladěn s místností a nebude rušivým prvkem.
Budeš-li kupovat tento reproduktor, tak se mi nejprve ozvi, zabývám se distribucí značky EMINENCE a je tam možný s cenou čarovat a ve výsledku nákupem ušetřit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 pro 2012 21:33 

to LuKyss: Díky za nabídku, pokud se nakonec rozhodnu pro tento reproduktor určitě dám vědět.

Každopádně odkazovaný box s LAB12 je pro tak malou místnost s nedostatkem místa moc velký, mám vymyšlenou určitou přestavbu pokoje a takto velký sub by mi narušil plány - tak zkouším jestli někdo nemá typ na menší...

Hodně se mi líbí zvuk a velikost subu RCF TTS12-A - akorát jsem ho nikdy neslyšel v tak malém prostoru a v kombinaci s těmito boxy a nemluvě o tom, že cenově je v aktivní podobě mimo a plán na vlastní stavbu se mi nedopařilo najít.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 pro 2012 23:24 

Ještě se zeptám co si myslíte o tomhle: http://forum.speakerplans.com/q12-12-su ... 28555.html ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 pro 2012 00:20 
Řádný člen

Kraj:
Co mají pořád všichni s tou LABinou? Je to jistě výborný repropduktor, ale proč nikdo nezkusí třeba toto?

http://eshop.prodance.cz/bms12s330l-8-ohm/d-94064/

Bacha mají tam blbej odkaz na specifikace. Koukněte se raději na stránky výrobce.

http://bmsspeakers.com/index.php?id=bms_12s330

Škoda že ho Lukyss nemá také v nabídce.

Naposledy upravil Thales dne 12 pro 2012 00:28, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 pro 2012 00:25 

Ano, proto jsem posílal ten box Q12 (ten je právě osazený tím BMS reprem), akorát nevím jestli na to seženu nebo nějak dopočítám plán.

Máte nějaký typ na jinou vhodnou konstrukci pro ten BMS 12s330?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 pro 2012 08:07 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Do nabídky nebudu hromadně rozšiřovat sortiment prodance, slevová politika je dána odběry a statisíce za měsíc prostě neodebírám. Takhle mě to příliš nemotivuje prodávat jejich zboží a raději dovezu něco z ciziny.

Je možné cokoliv z jejich sortimentu objednat, ale bez slevy, neboť na ni není prostor.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 pro 2012 21:38 

Tak pokud není potřeba velká hlasitost, LAB nebo BMS budou ideální kandidáti. Velké to být musí, protože bez objemu není bas. Ne ten pod 40Hz, nebo jen nějaké zbytky. Zajímavý může být ještě takový 15PS100, který se také dá ještě zavřít do 80-90l, a nabídne zas něco jiného. Pak už jen kompromisy. Pokud to má být pod 60l, je to v dané ceně skoro jedno. Některé modely BMS jdou zavřít do menší budky, ale pak to nemá výhodu skoro žádnou. Snad jen pořád hezkou zatižitelnost, a to je na doma naprd. Mám tu jeden 12PS100 z neuskutečněného projektu, taky bych ho dal z ruky :-)

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2012 16:22 

Tak nakonec jsem vybral ...

Konstrukci od Tonyho z webu speakerplans.com s repro BMS (jak jsem posílal odkaz), plány už mám na emailu.

Teď trochu mimo téma: nějaký šikovný truhlář, který by na to zvládl nařezat materiál (2 bedny, materiál asi 18mm překližka) - ideálně praha, plzeň a okolí (nebo poslat) - sestavení bych asi udělal sám ...

Díky

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]