Přesně tak. Včera jsem se díval na servisní návod k SM261. Přepínala se zmíněná časová konstanta kmitočtových korekcí, navíc se pro pásek CrO2 zvyšovalo napětí na záznamových zesilovačích, předmagnetizaci i mazací hlavě.
Jak to bylo s pásky CrO2 na kotoučáky nevím, nikdy jsem se s tím nesetkal a netuším jestli se vůbec vyráběly. Celá tahle věc vznikla kvůli kazeťákům, protože s páskem FeO většinou o chlup neplnily normu DIN pro HiFi. S CrO2 se parametry o pár dB zlepšily a už se to vešlo, když to bylo navíc s Dolby, tak už s rezervou.
Kotoučáky tyhle problémy neměly, už při rychlosti 9.5 to bylo lepší než u špičkového kazeťáku a při 19 nebylo co řešit.
Takže připouštím, že možná existovaly pásky CrO2 na kotoučáky, a že u nich se to skutečně nemuselo všechno přepínat. Já jsem se s tím nikdy nesetkal, jenže dřív se u nás západní kotoučáky jaxi moc neobjevovaly, B115/116 byl HiFi stroj snů a po revoluci už to byla mrtvá technologie. Přišla doba CD, DAT, minidisků, potom to všechno převálcovaly vypalovací CD a nakonec MP3.....
O nahrávání zvuku na šestihlavé video jsem taky uvažoval, dokonce v tomto režimu prý kdysi jely některá soukromá rádia přes noc. V deset večer tam moderátor šoupnul 240 kazetu nahranou výběrem písniček poloviční rychlostí a do šesti ráno bylo vystaráno

Ale dnes už jsou praktičtější technologie.