Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 01:44

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Koupě RS 238
PříspěvekNapsal: 26 lis 2012 16:37 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Je určite pochopiteľné, že som to myslel ironicky. Keď som ju mal prvýkrát zapnutú, až som sa zľakol, že s ňou niečo nie je v poriadku... ;) Ale dočítal som sa naozaj aj takú vec, že je to údajne najlepšie dvojpásmo od Tesly. O najlepšom dvojpásme od Tesly mám úplne inú predstavu. A ani o Dixinách netvrdím, že je to nejaký zázrak. Vzhľadom na účel použitia a konštrukciu je to však podľa mňa celkom štandardný a predvídateľný výsledok.

A čo sa aukra týka, ja by som bol rád, keby to aj tu v SR fungovalo aspoň na takej úrovni a s takou ponukou ako je hento v ČR. Bohužiaľ musím priznať, že tu to ani zďaleka také nie je. Preto je zbytočné rozčuľovať sa nad niektorými prípadmi, keď predávajúci evidentne strácajú súdnosť... Ja som tiež ochotný za 40 - 50 ročné fungláče priplatiť si, to dokonca považujem za celkom normálne. Ale extrémy stačí odignorovať a ono ich to prestane časom baviť.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 lis 2012 16:52 

Kraj: ČR - Plzeňský
No co dodat ceny rostou. :cry:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 lis 2012 19:52 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Ciplox: Myslím, že aj viem, kde si sa to o tých ARS934 dočítal...ale o tej stránke nemá podľa mňa význam diskutovať. :)

Slovenské aukro môžu rovno zrušiť. Imho je to zbytočná záležitosť. Nič tam nie je...a vystihuje to celkovo slovenský trh - totálna mŕtvola.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 lis 2012 23:46 
Řádný člen

Kraj:
ARS934 je zajímavá hlavně pro mladé, které si teprve k něčemu takovému čuchnou protože doteď měly nějaké plastové bedny od věže nebo PC srajdy. Ti nehledají kompaktní ucelený přednes, ti chtějí aby to basovalo, sem tam trochu cinkalo a zbytek je naprosto nepodstatný. Však ani na té hudbě co poslouchají se to ani často poznat nedá. Netvrdím že jsou tací všichni, ale je to slabé procento - co já vím plácnu z hlavy 10%. Odtud ty zkazky. No a pak tu máme jeden poněkud aktivnější zdroj takových informací, ale s tím nic nenadělám, já nebyl ten kdo je vychvaloval do nebe.
Nejlepší dvoupásmo od Tesly je asi ARS820 a ARS810 (710) když počítáme originální stav jak vylezly z fabriky a bez úprav. Tam sice kompromisy jsou a z dnešního pohledu nemalé, ale alespoň na správném místě. Nicméně v katalogu jsou ARS830 a ARS934 postaveny nad ně. Nuž - každý má možnost si vybrat podle svého vkusu a priorit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 lis 2012 12:28 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Unicorn: Do istej miery je to pochopiteľné, drtivá väčšina takejto audio výroby bola situovaná v Čechách - samotná Tesla Valašské Meziříčí, Litovel, Přelouč, Pardubice, Elektronika Praha a ktovie čo ešte... takže tam je väčšia tradícia. Na Slovensku bola z tohto fachu akurát Tesla Bratislava a Vráble, potom ešte Orava vyrábala televízory, Stropkov telefóny a Piešťany pôvodne PMD-čka, ale to bola výroba o inom.

Thales: Od tej 934 som očakával bum-cink. Nestalo sa. Stredov tam bolo až-až, ale v podobe nepríjemného skresleného vresku. To je práve to, čo mi vadí. Ja síce mám rád výrazný prednes stredného pásma, ale takto nie. Musí to byť vyvážené a kultivované, nie aby sa do všetkého primiešaval vresk o jednej frekvencii. Z hľadiska pomeru veľkosti a dosiahnutej kvality tiež hodnotím ako najvydarenejšie dvojpásmo sústavu ARS 710, hoci som na ňu počul aj taký názor, že vraj sa nedá počúvať :shock: . No tak moje dve sa počúvať dajú, a to s radosťou. Celkovo najlepšie dvojpásmo je však u mňa iné; ono sa vlastne v takej podobe ani nevyrábalo a treba si ho poskladať z dvoch originálov, ktoré sa vyrábali. Ale o tom som už neraz písal.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 lis 2012 14:02 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Ciplox, Unicorn: Podľa mňa sú teda odpadové ako Dixiny, tak ARS 934 :D . Jarda samozrejme na svojom webe najviac vychváli to, čoho má 3P, aby sa mu to dobre predávalo.
ARS 934 boli jedným z mojich najväčších sklamaní, hlavne po tom, čo som veľmi pozitívne hodnotil trojpásmové ARS 944.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 lis 2012 14:53 

Jak se tady na repromanii Jarda vlastne jmenuje? 8-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 lis 2012 14:56 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Myslím, že tu není.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 lis 2012 16:58 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
laminat: Lenže 934 má spoločnú s 944 len asi rozmery búdy a ARN664...ja som tiež napísal, že z môjho pohľadu sú o ničom aj dixiny aj 934. A názory Jardy sú mi vcelku ukradnuté. :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 lis 2012 17:11 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
LuKyss, Amatér16: Ale býval tady, měl nick Jarda.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 pro 2012 22:55 

No tak jsem aukrařům zatnul tipec :D :) :P , joooo je to trochu moc, ale stav je pěkný, jen mě děsí to foto výhybky, co je to za bast?? až mi to přijde tak to nafotím a optám se.
http://elektro.aukro.cz/reprobedny-3-pa ... 30273.html

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2012 08:07 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Tak čistě pro doplnění: Ty RS238A koupil jeden můj známý. Když jsem se to dozvěděl, byl jsem poněkud zděšen.
Je to naprosto bizarní splácanina. Výhybka z ARS744, osazení ARZ668, ARE689, ARV168. Protože je výhybka původně čtyřohmová, k ARZ a ARV jsou přidané paralelní odpory 3R9, takže výsledná impedance bude asi do třech Ohmů...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2012 09:03 
Řádný člen

Kraj:
Tak z toho vedou dvě základní cesty ven. Pokud tvůj známý kamarádí s mechanikou tak vyhodit ARE689 a nacpat tam ARE588. Jeden modrý tu někdo pár dní zpátky nabízel v tom pokecovém fochu, druhý (ve velmi dobrém stavu) mám já kdybys chtěl. Dávat k tomu ARZ větší střeďák je zbytečné a ARE688 by se ti sháněl asi hodně blbě. K tomu uplácat nouzově 8ohm modifikaci na téma KE20 nebo jak se to jmenovalo.

Druhá možnost je přesně opačná - nechat výhybku se střeďákem a dopasovat k tomu 4ohm basák (ARN66xx) a ARV161.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2012 09:48 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Až na to, že jsem v první verzi navrhl ARE5808, bych to řešil stejně.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]