Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 21:00

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Prosba o pomoc s výhybkou
PříspěvekNapsal: 02 pro 2011 21:14 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Nevím, co myslíš mechanicky - konstrukce 18 mm DTD, přední stěna DTD 24 mm, celé je to slepené a utěsněné, komůrka na střed není, protože tam je ARZ 4608, výhybka 6dB na okt., jak jsem psal výše, ale litráž je cca stejná, protože jedna je placatá a druhá hluboká. Vstup do obou pouze přes přední stěnu. No tak já teď nevím. Mně osobně se teda víc líbí ta nová, a tu starou, pokud by měl někdo zájem, bych věnoval zápočtem za tu výhybku plus bych doplatil. Ale klidně ji zaplatím celou bez zápočtu.... :) Jen aby to trochu hrálo. Ještě počkám na zesilovač, jestli nebude mít lepší zvuk po opravě u Sinclaira, no a pak děj se vůle boží... :?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2011 23:40 
Řádný člen

Kraj:
Má hezčí povrchovku, sražené hrany a není tam ten esteticky ošklivý výškáč :)

Copak si Sinclairovi poslal na opravu?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 pro 2011 10:32 

Tak povrchovka a sražené hrany...no. Mně se právě přestala líbit ta mahagonová červeň a proto jsem dubovou dýhu namořil ořechem. A sražené hrany... ty jsem dělal kamarádovi před 20 lety (takový ten úkos od basáku nahoru k výškáči) a mně se to taky tak nějak moc nelíbí. Nevím jestli to má tak zásadní vliv na zvuk. A co se týče toho Selenia, mně právě připadá, že se tvarem hodí k těm ostatním, tak vidíš "proti gustu žádný dišputát" :D . Sinclairovi jsem posílal zesilovač Pioneer A202. To je už taky letitý kousek a byl tam problém s přepínáním vstupů. Tak jsem mu napsal a: rychlá a vstřícná odpověď (řekl bych doslova přátelská). Víš, já jsem se ve svých 20 letech fakt tomu dost věnoval, ale pak přišly jiné nutnosti a nebylo zbytí, prostě jsem musel mít jiné zájmy. No a dneska je tenhleten svět úplně někde jinde, a znovu začínat v tomhle věku, když je kolem tolik lidí, kteří to mají v malíčku...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 pro 2011 12:21 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Dělal jsem předminulý týden takový poslechový test výškáčů Selenium - ST200, ST322, a DT150. Poslechově byl nejpříjemnější právě ST200. Ty další kandidáti měli hodně nepříjemné sykavky. ST200 se taky z nich nejméně utlumoval.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 pro 2011 12:52 

Tak já nevím, vzhledem k tomu, že ta ST 200 má citlivost 105 dB, tak jsem ho zatlumil můstkem 8R a 0,8R a je to asi moc, protože ho není nijak výrazně slyšet. Jinak se mi zdá takový měkký, ale to nevím přesně, když to ostatní je blbě a slévá se to...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 lis 2012 22:27 

Dobrý večer, pánové, zkusím po roce oživit můj případ:
sestava ARN 6618, ARX 130-00/8 a Selenium ST 200. Poradili byste mi někdo, prosím, jak zvolit dělicí kmitočty, zda by to nebylo lepší než ta UNI výhybka, co jsem tam dal? Momentálně je to 800 a 5000 Hz. Snese to ARNko nižší dělení bez újmy? Jasně - je to celé blbě bez změření a simulace, no ale zatím se nikdo ochotný nenašel a tak bych chtěl alespoň změnit poměry, jestli se to snad nezlepší....
Omlouvám se, ale sám si s tím asi neporadím.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 lis 2012 23:39 
Řádný člen

Kraj:
ARN a ARX dohromady OK, ale nechtěl bys promyslet výměnu výškáče a následnou domluvu na odladění s Last Unicornem odtud z fóra? Z Moravy bys to k němu neměl zas tak daleko a stálo by to za to.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 lis 2012 00:02 

No, asi by to bylo nejrozumnější, pokud by on souhlasil. Co bys doporučoval jako výměnu? Co já to tu tak pročítám, už mi z těch repro jde hlava kolem.... :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 lis 2012 00:21 
Řádný člen

Kraj:
Tak záleží jak ta tvoje bedna vypadá. Zkus třeba dobře dostupné Monacory - DT-101SK, DT-300, DT-25N. Ty můžeš koupit kdykoliv v obchodě a za dopbrou cenu. Pokud se ale nebojíš dají se vymyslet i jiné varianty.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 lis 2012 08:42 

Hm - no - jak vypadá - nic moc - je na první stránce tohoto vlákna (už jsi ji viděl.....ta levá)
Čeho bych se měl bát? :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 lis 2012 16:04 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Ta bedna zase nevypadá tak špatně. Dát tam výšku jak navrhuje Thales a hotovo. Pak už to jen dopravit na měření. Něco by z toho udělat určitě šlo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 lis 2012 16:26 

Výšku tedy jakou? Tahle moje je nepoužitelná? To je jen laická otázka, nic záludného. Dopravit kam? Do Trenčína? Jakým způsobem? Ono je to přece jen dost objemné. No - nějak bych to snad vymyslel. No a co tam dát. Už tak je tam díra na magnet toho Selenia cca 100 mm.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 lis 2012 16:57 
Řádný člen

Díru máš 100mm? Tak to by tam šlo dát tu DT-300, ta má myslím 116mm...akorát nevím, jak to bude s dírama na šrouby. Pak by možná šlo tam dát i DT-280 (130mm), ale nemám s ním žádné zkušenosti a popravdě se mi ani moc nelíbí už podle datasheetu.
Ten Selenium je dost nevhodný kvůli potřebě vysokýho dělení. Ideál tak nad 5kHz a mám obavu, aby tam ten ARX130 dosáhnul s rozumnou směrovkou. Potřebuješ něco, co lze rozumně dělit tak na 3-3,5 kHz, nebude to naprostý šmejd a zároveň to nebude cenově mimo.
Ten ARX má doufám svůj kastlík.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 lis 2012 17:38 

Dobře, podívám se na ty doporučené repro. To Selenium má v listě uvedeno 2000 - 20 000 Hz. Je to blbě? Co ten přiložený obrázek. Neříká nic? - Já nevím... :-) ARX má svoji komůrku, už si nepamatuji, jak velká přesně, ale 4 - 5 L to má, musel bych to znovu změřit. Na obrázku to je trochu vidět.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 lis 2012 17:58 
Řádný člen

Kraj:
Udaný pracovní rozsah nesouvisí s vhodnou dělící frekvencí, ta je vždy výše než dolní hranice udaného rozsahu.

Ty tam ten stávající výškáč nemíš nijak zapuštěný ne? Je tam jen přišroubovaný z venku. Když ho odmontuješ mohl bys vyfotit a změřit tu díru co je pod ním?

Přinejhorším když by to nešlo jinak a byla by moc velká tak by se tam hodil zvukovod WG-300 a ten by to celé zaplácnul i se starýma dírama ;) Dá se sehnat už za 120Kč tak to by nebyla zas taková investice navíc.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 lis 2012 18:01 
Řádný člen

Akorát by to vypadalo dost divně...střeďák menší než výška.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 lis 2012 18:20 

Díra je kruhová, průměr 100 mm (+- 2mm) podle magnetu. Rozteč šroubů pro připevnění je 125 mm, takže je to dost velké. Ale to já bych tam asi vymyslel nějaké dřevěné mezikruží či manžetu či co.... Anebo tam nacpu zátky do uší :-) Thalesi, já vím, že dělicí frekvence je vždy vyšší než počáteční pracovní, jen jsem si myslel, že právě když začíná na těch 2000 tak by ji šlo dělit na 3000 - 3500. Ale už neznám souvislosti, asi říkám blbost. Tak jsem se díval na ten Monacor, takže Unicorne, lepší by byl ten DT300?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 lis 2012 20:45 
Řádný člen

Tak já bych byl osobně nejraději pro DT-25N nebo DT-28N. Zatím jsem na ně nic špatnýho neslyšel a sám mám výborný zkušenosti . DT-300 - nechci tě moc plést, ale narovinu - není to za ty prachy špatná vejška, ale často je od výroby dofušovaná, takže je potřeba se s ní pohrát - vystředění, odsátí ferrofluidu, vytlumení. Pak hraje slušně.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 lis 2012 22:45 
Řádný člen

Kraj:
Spíš ten 25 - snadněji se zapouští a nejsou tam takové problémy s difrakcemi. Je to vidět i na měření. Pokud je možnost tam vyrobit nějakou redukci tak v pohodě.

Ještě čistě teoreticky k tomu WGčku a že je větší než střeďák - co brání přes ten střeďák dát nějaký pěkný rámeček a nebo naopak ho podlepit třeba kusem černé tapety. Pak by vizuálně vypadal větší.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 lis 2012 23:09 

Takže pánové, který bych teda měl koupit. Vizuální stránku a technické provedení uchycení bych asi řešil, až bude doma. Bude to lepší, než to Selenium?

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]