Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 01:27

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo s dvěma reproduktory Dexon IRB 20
PříspěvekNapsal: 10 lis 2012 10:16 

Kraj: SR - Bratislavský
...měl jsem doma člověka, co za referenci bere ARS744...

Tá Tesla ARS 744 musela byť veľmi vydarená :).
Mám tu výsledky posluchových skúšok z roku 1969 (z HaZ). Najprv hodnotili strednú kategóriu reproduktorových sústav (víťaz tejto kategórie, Fisher XP 66 má objem 60 lit. a priemer basového rep. 30 cm), potom s týmto víťazom porovnali ARS 744, ktorá XP 66 s prehľadom ´pobila´.
Rovnako dopadli aj najvyššia kategória, kde vyhrala ARS 631 a kategória najmenších, kde vyhrala ARS 710.
Napísal som to hlavne pre zábavu, ale myslím si, že mať ako referenčnú úroveň niečo dobre známe (resp. všeobecne dobre známe) aj keď priemerné, môže byť často užitočné.

Hudobná ukážka č. 1 jazz
5 beat

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 lis 2012 10:51 

Kraj: ČR - Ústecký
TheLastUnicorn píše:
teď otázka: Co je na těch bednách nejdražší? :)

Na tohle už jsem si ale odpověděl víše sám ... že ta vyhýbka bude na těch bednách můj největší a nejdrežší problém ... ;)

Jestli budu ale muset počítat že mě ty vyhýbky komplet na to 2.5p vyjdou na 3000 - 4000 + 3500,- ostatní komponenty, jak už jsem počítal. Tak za cenu 8000,- už se nebude jednat asi jen o repro do sklepa na akcičky, ale mohu ho využít na poslech sterea doam v tom obýváku. Samozřejmě ale jen v případě, že za ty prachy a s odleděnou vyhýbkou to přehraje me nynější sloupy Pure Acoustics XTI 100 (používám hlavně na poslech TV a DVD v režimu 5.0)
Jestli ne, tak to asi za tu cenu nestojí opravdu k tomu aby se to použilo 10x za rok...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 lis 2012 10:54 
Řádný člen

Kraj:
Tak si ty Pure Acoustic schválně kuchni a zamysli se nad tím jaká péče asi byla věnována návrhu "výhybky" v nich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 lis 2012 14:54 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Návrhu výhybky a zejména její realizaci byla věnována přesně taková péče, jaké byly finanční limity na vývoj a na realizaci. Když chci pořádné bedny, nemůžu jít po Čisté Akustice za bůra od páru.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 lis 2012 11:37 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Když si člověk vezme, že koncová cena pro zákazníka je teda 5000Kč, z toho se musí nabalit obchod, dopravce, stát (DPH) a výrobce, tak zjistíme, že výrobní náklady takových beden musí být tak 1000Kč. I při cenách materiálu, jaké má výrobce přijde člověk na to, co za ty prachy asi může dostat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 lis 2012 18:42 
Řádný člen

Kraj:
Mě to nepřekvapuje, já na to jen poukazuju protože mi přijde že si často lidé (obecně) myslí co si domů nepřinesli za zázrak a představa že by domorobo bedny přehrály ty tovární je pro ně hůře stravitelná. Jinak řečeno i když se mi tento projekt příliš nelíbí tak by pro mě nebylo vůbec překvapivé kdyby při seriozním návrhu kvalitativně přehrál ty Pure Acoustic jako nic.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 lis 2012 18:56 

Kraj: ČR - Ústecký
Nepotřeboval jsem slyšet, jaky ty bedny jsou šmějdy, ale zdaných přízpěvků tada odvozuju že kdyby se podařila realizace toho mého projektu, tak by to asi hrálo o dost líp ;)

Nekupoval jsem ty Pure Acoustics na kvalitní poslech sterea z DVD media, ale na reprodukci k TV v 5.0. Neříkám že je zvuk z nich špičkovej, ale je to 100% lepší poslech než z plastovejch bedýnek 10x10cm které jsou v balení u domácího kina za 3000,- a o proti reproduktorům vestavených přimo v TV je srovnání o 1000% lepší ...

Zase nejsem takovej audiofil abych musel mít na domací kino reciever za 30 000,- a k tomu bedny za 5.1 za 50 000,-

Kdyby se bedny které bych rád chtěl dát dohromady povedly, tak bych je samozřejmě používal především na poslech hudby ve stereu ... a Pure Acoustics měl na 5.0. Poprípadě nechal ten můj koncept na předku jak na stereo tak na 5.0 a nahradil tak menší efektové repro od Pure Acoustics za ty jejich přední slupy...

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]