Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 22:05

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: 2-pásmo s dvěma reproduktory Dexon IRB 20
PříspěvekNapsal: 19 říj 2012 23:14 

Kraj: ČR - Pardubický
1) vzhled je sice otázka vkusu, ale i vkus má své hranice. Tohle by vypadalo dle mě maximálně debilně.
2) ten driver lze v takové koncepci použít jen a pouze na domácí poslech. Oslavu by nemusel vydržet ani minutu. Odůvodnění viz. Thales.

Parodie, jejímž účelem je seriózní využití? To nejde dohromady. Parodie má být k smíchu, ne k pláči.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 říj 2012 01:57 

Kraj: ČR - Ústecký
Tak o vkusu se můžem dohadovat dlouho. Někomu se taky třeba páčí růžovej Rolls Royce.

100 lidí - 100 chutí

Škoda že hodnotíte něco za debilní, když jste to vlastně ještě ani neviděly. Ale na teslácký bedny, nebo ozvučnice natřený hnědou základovkou, co jsem zde zahlídl, nic špatnýho neřeknete ... 8-)

Myslím že ty bedny na nějakých 10-15 lidí budou bohatě stačit :!: Neznamená přeci, že se slovem akce, musím do beden pouštět zákonitě 2xpůl kW z Crownu Xti 2002, je pravda že elektronice do podrobna a třeba stavbě vyhýbky nerozumim, ale to neznamená že jsem hluchej a ty bedny bych hned na první akci po jedný minutě odkouřil!!!
Kdybych stavěl PA repro, tak hned musím řešit i koncák. Nebudu to asi honit přez hifi zesík, kdežto tohly ano.

Ještě zpět k tomu vkusu. Když udělám ozvučnici stylu PA, ale nedam tam ty dva žlutý Dexony, tak na pohled poznáš prd ;) Ty dvě IRBčka budou možná ta jediná věc, proč to bude vypadat debilně...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 říj 2012 04:13 
Řádný člen

Kraj:
My to nepotřebujeme vidět abychom to věděli. Některé věci plynou z fyziky a ze zkušeností a netřeba to vidět. V zásadě si dělej co chceš, jsou to tvoje repráky a tvůj vkus estetický i poslechový, jen pak těžko můžeš po někom chtít aby ti s tím pomáhal když se do toho nikomu nebude chtít právě pro nevhodnost takového řešení pro takové využití.

Mimochodem nejsme ženy ani děti abychom to "videlY".

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 říj 2012 08:02 

Kraj: ČR - Středočeský
Zajímalo by mě, kolik z vás dokáže technicky zdůvodnit, kolik takovej konkrétní driver a za jakých podmínek vydrží - konkrétní čísla a jak jste k nim došli (tady dělený řekněme 3.řádem na 1.5kHz). A pak tedy spolu s tím vysvětlit, proč by neměl zvládnout ozvučit "akci pro 10-15 lidí".

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 říj 2012 09:45 

Kraj: ČR - Pardubický
Vím prd, tak beru narážku na driver zpět.

marvin: na tom Rollsu je třeba ta barva taky jediná věc, co vypadá debilně. Ale celek pak stejně nestojí za moc (z tvého pohledu).
Navíc ses ptal na názor, tak se nemůžeš zlobit za to, že ti ho někdo řekne... :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 říj 2012 11:53 

Na nikoho se nezlobim, jen mě zde někteří účastnící vždy překvapí. Mazec je že kdybych ty ozvučnice měl v černé dýze a v obýváku, tak je vše OK, ale jak je natřu černym Warnex lakem, na rohy dám plastovou ochranu a na boční stěny madla, tak to bude hned debilní a nikomu se nebude chtít mi s tím pomáhat,nebo aspoň jednomu z vás ;)

I zde na RM v projektech hi-fi autor Laňkys sestavil hi-fi ozvučnice s reproduktory TVM a ozvučnice následně potáhl kobercem a přidal ochranu rohů ... taky debliní že :twisted:

Neřek bych kdybych chtěl ozvučnici obložit kachličkama a pro lepší transport přidal madla z kuchyňské linky... :D No nic ...

Jinak si myslim že i na akci kde bude 10-15 lidí je možný mít puštěnou hudbu jen tak v pozadí. V místnoti 6x6m bude stačit +- 2x30W na to aby něco bylo slyšet a byla možnost se bavit bez nutnosti začínat na druhého při rozhovoru křičet...

Krom toho je dost lidí, kteří na druhou stranu mají pravé PAčko stát v pokoji nebo obýváku a tam na tom provádějí poslech hudby ... což taky neni ideál pro takové využití.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 říj 2012 16:09 
Řádný člen

Kraj:
Marceli přesně to určit nedokážeš nikdy vyjma reálních zkoušek, ale můžeš se k tomu předběžně docela rozumně přiblížit. To jistě víš. Při tom přibližování se na to můžeme dívat z několika různých hledisek, stěžejní bude celková energie v daném pásmu (tepelné namáhání cívky) a mechanická výchylka (co unese a následné zkreslení).

Marvine řekl bych že si to teď podal poněkud zavádějícím způsobem. Když někdo vezme normální repráky, které k sobě jdou, které pro daný účel vyhovují (HiFi repráky na HiFi poslech) a bedna bude dávat také technicky smysl, tak když si jí pak okobercuješ a orohuješ tak je to pak tvůj problém. Záleží na tvém estetickém cítění, techniky se to v podstatě takřka netýká. Nemusí to někomu šmakovat ale nikdo ti za to nebude nadávat že děláš technické prasečiny. To samé když vezmeš PA reproduktory a odladíš s nimi bednu aby odpovídala zásadám kvalitní a věrné reprodukce a dáš si to domů (ať už v dýze nebo v koberci) tak to také není problém, protože těm reprákům se doma nic zlého neděje. Problém je když vezmeš HiFi repráky a začneš je v nesmyslné konstrukci používat na bordel. Pak nejen že se jim něco zlého děje (za což si právem kárán), ale navíc to ani nepodá rozumné výsledky (za což si také kárán). Tak se pak nediv. Já vím že tvé předsevzetí že se bude hrát jen potichoučku a tak na pohodu je správné a nejspíše i upřímné, ale pokud se vaše rodinné oslavy nerovnají srazu důchodců tak se prakticky vždycky najde někdo, kdo se ať za střízliva nebo ve stavu podnapilém přiblíží ovládání aparátu a voroštuje to. To je skoro pravidlo a jestli to nevěříš mě tak se zeptej jiných. No a v tom okamžiku i tak dosti namáhané reproduktory, které v takovém režimu pracují na pokraji svých sil tak nějak skončí. Možná nepřestanou hrát hned, ale může dojít (a nejspíše i dojde) k mechanické poruše. A to jsem záměrně vynechal situace kdy se ti to nestane za tvými zády ale v alkoholovém opojení si řekneš "to je ještě dobrý, to unese".

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 říj 2012 16:56 

Stačilo napsat "Já ne."...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 říj 2012 17:21 

Nechci se tu o tom dohadovat. Prostě PA nepotřebuju, protože ho ani nevyužiju. Na pár akcích jsmě měli aktivní 15' PA dvoupásmo a výstupní LEVEl byl tak mezi čtvrt a půl. Někdy jsme hudbu pouštěli na věži Pionner a nebylo nutné věž tahat až k hranici jejich možností. Tyhle bedny věřím podají stejný výsledek na jejich polovičnim zatížení.

Jinak když se tu pořád vracíš k výrazu dělat kraval. U někoho je kraval už u 95dB, u někoho začíná až za hranicí 120dB. ;)
Nechceš mi přeci říct že doma v obýváku, když si chceš něco poslechnout a užít na hifi bednách, tak že si do nich v životě nepustil víc než 15W na kanál, aby nedošlo k jejich mechanickému poškození :) I hifácká bedna musí snést určitý nápor, a lze na ni reprodukovat hudbu hlasitěji. Když do těch beden co chci stavět dám po dvou IRBčkách, tak mám pocit že při vztupnim zatížení i kdyby 50w na kanál nemůžu ty bedny oddělat ... a jak už jsem psal jinde, nejsem hovádko 8-) , co neslyší že repro jde do zkreslení a nepoznám kdy je dosažen limit co bedny budou ochotny snášet, tím nechci ale říct, že je na limitu budu honit ...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 říj 2012 20:17 
Řádný člen

Kraj:
mabat píše:
Stačilo napsat "Já ne."...

Přesně to stanovit neumím pokud nepoužiju dlouhodobé destruktivní testy, ale ty také ne takže v tom jsme si kvit 8-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 říj 2012 22:41 

Obrázek

Obrázek

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 říj 2012 01:56 
Řádný člen

Kraj:
Tohle jsme dělali ve školce. Myslel jsem že už si starší.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 říj 2012 07:45 

Nečekáš doufám, že tu budu vysvětlovat, jak to dělat i nedestruktivně... Opravdu nevím, co bych si za to recipročně vzal.
Krom toho, nejsem to já, kdo tu zas slepě střílí od boku, s odvoláním na "fyziku" a nějaké přibližování. Kdybys aspoň napsal, kolik jsi takových reproduktorů v podobné aplikaci odpálil nebo urval...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 říj 2012 09:53 

Nikoli. Všichni čekáme, že se budeš vyjadřovat slušně a věcně.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 říj 2012 09:55 

Vaše chápání obého je ovšem silně pokřivené. Za neslušný považujete jakýkoliv dotaz směřující k vašim vágním a na ničem založeným ptákovinám, které tady šíříte... Běda, když do toho začne někdo šťourat.

Chceš říct, že takový Thales se vyjadřuje věcně?? To snad není pravda.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 říj 2012 19:50 

Thales napsal, že to krom destruktivních testů nedokáže. Já tvrdím, že je to fuk, protože posluchač tohoto projektu nemá jak to měřit a hlavně NASTAVIT. Až zjistí, že maximální zatižitelnost jeho reproduktorů je 350W, zajímalo by mě, co s tím údajem asi tak bude dělat. Nic. Bude hrát. Aparáty co zvládnou uhrát 1000 lidí už taky hořely... Nemůžem za to, že nechápeš, že fakta v situacích s lidským faktorem neznamenají vůbec nic. Pak není nic snažšího než eliminovat riziko bohatým dimenzováním, což má za následek blahodárné účinky na krátkodobou i dlouhodobou životnost.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 říj 2012 00:38 

Naskytla se situace, že bych mohl mít materiál ze starší skříně. Takže bych mohl kamaráda truhlaře hned zaúkolovat stavbou ozvučnic. Samozřejmě jde o to, jestli matroš ze s kříně se na to vůbec bude hodit. Jednalo by se o klasickou dřevotřísku 20mm. Podle mě by to pro tuhost mohlo posloužit dostatečně. Nebo raději nemám šetřit a pořídit MDFku, popřípadě udělat ozvučnice rovnou z multiplexu?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 říj 2012 12:22 

Koukám že na dotaz ohledně materiálu žádná reakce :? třeba se ještě někdo vyjádří zpětně.

Už bych jen potřeboval schválit před koupí driveru, záměnu Monacoru MRD 34PA za driver Selenium D202Ti a k němu zvukovod Selenium HM17-25. Jelikož se bedny budou měřit a dělat vyhýbka, problém by žádný sna být neměl ...

Po vašem schálení a zakoupení driveru a zvukovodu se mohu pomalu vrhnout na stavbu ...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 říj 2012 06:42 
Řádný člen

Kraj:
Pro statickou instalaci je 20mm dřevotříska pro takovýto projekt přijatelná i když žádný luxus se nekoná. Nepoužíval bych jí však na čelní stěnu pokud jí budeš nějak frézovat (sražené hrany, zapuštění repro atd.). K driveru se vyjadřovat nebudu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 říj 2012 12:08 

Thales píše:
K driveru se vyjadřovat nebudu.

... a to z důvodu totálně nevhodného výběru, nebo jen neznalosti tohoto driveru?

Už jsem psal, že pokud se jedná o špatný driver, nechám si rád poradit který k těm IRBčkům nejlépe nakombinovat. Ještě je nemám zakoupené, tak bych rád nějaké reakce před tím, než koupím nějaký nevhodný ...

Jestli je kombineca HM17-25 + Monacor MRD 34PA dobrá ... tak to nechám u toho.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]