Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 00:33

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Tesla ARS 84x resp. 848 !
PříspěvekNapsal: 19 říj 2012 08:03 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Naprostý souhlas s Thalesem. Nejde o to, že bych chtěl jen nízkodělitelnou výšku...naopak, mám rád svižný výškový reproduktor - třeba i RBT-95, problém je v tom, co pod něj. Rozhodně tam pak nemůžu nacpat ARO667. V případě RBT-čka pak existuje jediná rozumná možnost - a to je SPH-102KEP. No a 102-ku nemůžu zase kvůli jeho malé ploše membrány tahat níž, než na 600-700Hz, takže jsem zase víceméně omezen jen na 8" pod ním. Větší už ne.
Je jasný, že výrobci beden dělají kdeco...klidně vezmou 10" basák a navážou ho děličkou 4kHz na 0,75" kalotu. Jenže pokud stavím bedny a investuju do toho relativně nemalý peníze, tak chci, aby to bylo lepší a hrálo líp, než komerční bedna za stejný prachy. Jinak by to nemělo smysl. Stavět si jen tak úplně zprasený bedny pro radost a pak je vyhazovat, nebo si z nich dělat sbírku, na to prachy bohužel člověk s platem elektronika nemá.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 říj 2012 14:18 
Řádný člen

Kraj: SR - Banskobystrický
....Mimochodem elektronický nastavitelný cross je fajn na hrubé ověření děliček, ale jelikož to vypouští fázovou a směrovou problematiku tak stejně zase víme houbelec....
Nesúhlasím :-) Ale v tomto vlákne to nerozoberajme :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 říj 2012 16:08 
Řádný člen

Kraj:
Já vím že některé elektronické výhybky umožňují nastavit i fázi a další zajímavé parametry, ale to by předpokládalo že si to předem oměříš a budeš to důsledně aplikovat, čemuž se mi nechce věřit že bys udělal ;)

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]