Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 01:42

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: výběr repra B&C15PS76 vs. KAPPALITE 3015LF
PříspěvekNapsal: 22 črc 2009 03:14 

výběr repra B&C15PS76 vs.
KAPPALITE 3015LF můžete mi někdo poradit na jaký parametry se tak přibližně dívat při výběru repra?

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: výběr repra B&C15PS76 vs. KAPPALITE 3015LF
PříspěvekNapsal: 22 črc 2009 03:24 

Kraj: ČR - Středočeský
Nemůže. Napiš k čemu se bude reproduktor používat, pak můžeme poradit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 črc 2009 09:04 

Kraj: SR - Trenčianský
Ak to má byť subwoofer tak by som volil BCčko. Má síce menšiu Xmax, ale silnejší motor a feritový magnet vďaka ktorému aj vyššiu zaťažitelnosť. Do satelitu potom Kappalite, jeho výhodou je vysoká citlivosť a nízka hmotnosť. Ak by bol satelit podporený subom, možno by som uvažoval aj o Kappalite 3015 bez LF, bude mať ešte lepšiu citlivosť.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 črc 2009 11:45 

no jo myslel sem subwofer w-bin.a to bc by se hodilo i víc než kappalite 3015 LF pro?ta zatížitelnost se dá zjistit kde?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 črc 2009 13:13 

Kraj: SR - Trenčianský
Kappalite 3015LF PRO myslím neexistuje. Zaťažitelnosť sa dá zistiť z datasheetu, mnohokrát je však zavádzajúca. Do W-binu bude lepší 15PS76, ale porozmýšlal by som nad inými konštrukciami.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 črc 2009 14:14 

Přibližně se dívej při výběru basáku především na Fs, Qms, Qes, Vas, Mms, Cms, Bl, rozměry cívky, Bl, indukci v mezeře, když už to dáváš do hotové bedny, podívej se i na průměr koše a rozteče děr - aby případně sedly do závitů, pokud ti jde o to. Solidní výrobci to většinou všechno uváděj v produktových datasheetech, repra mezi sebou lehce porovnáš. Do w-binu - když už chceš ty italský krámy - se hodí třeba 15pl100. Pak jsou tady ještě anglický krámy :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 črc 2009 17:20 

Do W-binu patřej slušnější reproduktory. Není tam vidět ani na výchylku, cívka taky dostává víc zabrat než v obyčejných konstrukcích. Proto bych BC 15PS76 viděl jako nejekonomičtější řešení spolu s připomínkou, že stavíš silnou a hlasitou bednu, a dáváš do ní levný a slabý reproduktor. Rozumnější by opravdu bylo 15PL100 se 4" cívkou, nebo ještě něco lepšího.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 črc 2009 19:33 

15PL100 bude vhodnější nebo RCF LF15G401. 15PS76 by parametry vhodné i bylo, ale brzo naráží na mechanické limity... Co se bude hrát za musiku, že chceš w-biny?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 črc 2009 22:49 

no jo ale to sou pálky za ty repra co tu uvádíte už aj tak ty 3 tis. je pro mě moc.hrajem jen pro zábavu a ne profi a bedny už mam dlouho jen do nich ci dát něco lepšího.měl sem v nich nějaký eminence kappa 15 ale jeden sem odpálil tak ci koupoit rovnou oboje nový a o něco lepší.hráli v tom vcelku obstojně,ale zas nevim jak by v tom hráli jiný tak zas takhle posoudit nemůžu.Jinak tu eminenci sem mylsel KAPPA-15LF PRO.a je to jinak na styl hardtekno,takže takový to tuc tuc.bohužel snažíme se pomalu vylepšovat,však všichni ví jak sou začátky krutý.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 črc 2009 22:56 

Hmmm... bedny o Mikysky, do toho stejně nemá cenu dávat nic lepšího, když je to postavené z dřevotřísky. 15PS76 má větší cívku než Kappa 15LF, takže o nějaký Watt víc vydží, ale u téhle musiky, dostávaj po prdeli všechny repráky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 črc 2009 15:28 

Tímhle systémem je to opravdu hazard, a je potřeba přemýšlet, jestli koupit silné, které mají šanci to vydržet, abys zas za dva měsíce nekňučel jak je to odpálené, nebo naopak radši slabší, aby to tak nebolelo až to znova odpálíš. Je potřeba popřemýšlet i nad tím proč předešlé repráky odešly. Nejen mávnout rukou a koupit další. Co tam je za zesilovač a vyhybku?
Te bedny od Mikysky, to je zoufalost, a drahých repráků opravdu může být škoda.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 črc 2009 09:32 

no odpálil sem ho mou chybou při zkoušení,dál bych tzo raši nerozebíral :oops: a jinak zas tak špatný nejsou nic nikde nechrastí a zvuk se z toho line pěkný,jen bych radši silnější.no asi koukám,že skusim ty BC.asi by byla škoda odpálit dražší :lol: uvidim časem stejně ci něco na 18"

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 črc 2009 21:34 

Zdravím Martine S. a Petře Berko, než se příště rozhodnete něco vypustit z Vašich úst, tak si ověřte, zda-li je to co vypouštíte pravdivé. Mejla je asi ten človíček který má ode mně W-biny a sám nejlíp ví z čeho jsou postavené, je to překližka 13ti vrstvá finská bříza, bedny jsou vyrobené firmou FIŠER PROFESSIONAL, kde jsem pracoval a sám jsem je v té firmě montoval a lepil.
Omlouvám se za tento příspěvek že se přímo netýká daného tématu, ale když jsem četl tuto nepravdu, nezbylo než se do tohoto "úžasného" fóra zaregistrovat a něco k tomu napsat.
Mejlo, jestli jsi to ty, co máš moje W-biny tak se ozvi, můžeme pokecat, viděl jsem někde na webu nějaký fotky z akcí a koukal jsem na upgrade W-binů z červených na žluto-černě páskované ;) .
Mikesound.com - Jarda Mikyska.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 črc 2009 22:12 

Jardo, opravdu jsi nás zaskočil. Tvé typické konstrukce bývají z DTD, proto takové ohlasy. Kvůli takové výjímce však nemusíš dokazovat, že ta výjímka existuje. Určitě ano... Stále ale nikdo neví, kdo to tedy je, čí bedny a odkud jsou.
Pro průšvih ale není potřeba chodit vůbec daleko, když se přesuneme na satelity a výšky, a ten zbytek co jsem jmenoval. Překližka už pak nemá co zachraňovat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 črc 2009 23:57 

Ač to nemám zrovna ve zvyku, tak se omlouvám, vše co je na Tvém webu, tak je z DTD, takže jsem neočekával že by to v tomto případě bylo jinak.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 črc 2009 01:04 

Když nikdo neví kdo to je a čí bedny to jsou mě zaráží, že tu hned zaznělo moje jméno.
Jen proto, že byla použita moje fotografie, tak už je to moje bedna a je vyrobena z DTD.
Otázka byla jen na osazení basových boxů W-bin a ne o zbytku beden co jsou na fotce vidět.

Petře promiň, ale mě spíš jako zoufalství připadá, že člověk který rozdává všem dobré rady si postaví na zkoušku beymácký basák z DTD, nedrží se návodu a udělá si ho podle sebe a pak sám shání rady od druhých jak box vyztužit. A hned je to blbá konstrukce.
Podle mě je to konstrukce velmi povedená, díky malým plochám tak pevná jako žádná jiná. Jsem zastáncem malých účinných boxů což tato konstrukce splňuje. Valím do ní 1300W na povrchu se nechvěje a o nějakém „přelomení desky naproti reproduktoru“ nemůže být vůbec řeč. :lol:

Nechci se tu pouštět do příšerných diskusí jako tomu bývá na „modro-žlutém fóru“ a je mi jasné že můj příspěvek nezůstane bez odezvy. Vždy budu uzemněn už jen proto, že stavím svoje boxy z DTD, že je osazuji jen Beymou a že je mám červené, atd. atd. to už zaznělo mnohokrát.

Nejlepší by bylo udělat takový slet zvukařů, kutilů, konstruktérů a vzájemně si naše aparáty, nádobíčko, případně šrot poslechnout, prohlédnout a osahat co se kde „klepe“, atd. Nakonec by z toho byli třeba zase jen pomluvy, ale tak už to v Čechách chodí.
S pozdravem Jarda Mikyska. ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 črc 2009 01:32 

Ale my (alespoň já) víme od koho bedny pocházejí, Tvůj web jsem už párkrát viděl a je to fotka z vývoje Tvého aparátu.

Co se týká Beymáckého subu, tak mám k němu také své výhrady, nebudem to rozebírat, hlavně že jsi spokojen, já jsem zas spokojený se svými hornflexy MS SBF15 :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 črc 2009 01:42 

Jasan, každému se líbí jinej zvuk. ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 črc 2009 08:32 

Mike, tu bednu jsem napoprvní zjištění problému dodělal podle beymy s dvojitou přední stěnou, a i tak ta bedna musela na zemi stát o 180 stupňů otočená, aby inkriminovaná stěna naproti reproduktoru nevibrovala. Teprve pak mě začalo opravdu zajímat jak to vyztužit, když ani druhá stěna nevyřešila problém. Valil jsem do ní 1200W ze zmůstkovaného RMX1850HD a bylo to hodně ošklivé. Bedna důkladně vyvrutovaná, slepená, stmelená, a přesto to nebylo rozumně k použití.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 črc 2009 19:40 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Zdravím souseda z východních čech,

předně bych byl rád, aby sis odpustil narážky na fórum, potažmo celou repromanii, dopouštíš se porušení pravidla č. 4. Nejsme tu od toho, aby jsme se vzájemně ponižovali a uráželi.

Když se řekne Mikesound, tak si opravdu každý vybaví červeně okobercované bedny převážně z DTD, osazené reproduktory zn. Beyma. Jestli to bereš jako urážku, tak nevím proč, sám ses rozhodl se vydat touto cestou.

O aparátech by tu mohla proběhnout celá řada dalších diskuzí, proč ses rozhodl právě pro zesilovače omnitronic, behringer, repro beyma a další a další. Jinak aparát máš už teda dost slušně velkej...

Můžeš namítnout, že sám nemám dobré bedny a kážu tu. Ano, je to tím, že začínám stavět aparát postupně od zesilovačů, přes sig. procesory a v poslední řadě kvalitní bedny. Mám tedy zesilovače velice spolehlivé a kvalitní na úrovni, značka CREST PERFORMANCE. Postupně projdou vývojem i bedny.

Vydávám se postupně cestou malého, ovšem kvalitního, hrajícího a značkového aparátu. Uvidíme jak se mě to bude do budoucna dařit splnit.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]