|
Podla môjho názoru keď majú hrat šneky s o satelitmi rozumne je dobre použiť DSPčko najlacnejšie su asi Digisyntetic DS34A v cene cca 175€ (potom lepšie su napr DBX Driverack PA / PX, Sabine NAV 240...) a s tým to ukorigovat. ALebo lacnejsie vide aktivny crossover, no vysledok sa nebude dať spraviť taký, lebo tie lacne nemajú posun fázy a pri hornoch je dobre oneskoriť satelity o istý čas aby hrali naraz z basom. Dva zosilňovače su samozrejmosť. K subbasom odporučím zo strednej kategórie Crest CPX2600 alebo Electrovoice Q99 , prípadne ak chceš šetriť silou-mocou tak LexonPRO 2000XL, na satelity myslím že bude vyhovovať aj lacnejší QSC GX5, či LexonPRO 1500XL. ďalšia možnosť by bola kúpiť satelity aktívne t.j. so vstavaným zosilňovačom. Tu by zrejme stačili aj lacnejšie dB Technologies Cromo 12 resp. večšie Cromo 15+, či RCF ART312, aktivnmy crossover však bude treba. Inač podla môjho názoru EM15Bass je nešťastná bedňa, neje to na subbas ale je to Kickbin t.j. hra tie vyššie basy a ten hutny spodok tam chyba, podľa mňa ma opodstatnenie ak je pod tym ešte nejaký huhlavý basak/y (1*18-21" či 2*15" Basreflex), ale také riešenie je obvykle dosť komplikované.
Oblukom sa vyhni značkám Omnitronic, Citronic, Skytec, Auna, Ibiza, DAP audio, sú to šmejdy, ktoré za výbornú cenu ponúkajú kopu bordelu čo nehraje... ja to nazývam paródia na reprobedne, resp. makety. Už trochu hrajúce su Behringer, Soundking, Work, Proel no žiadna sláva, tak či onak sú to skoro vyhodené peniaze. S tých čínskych lacnejších celkom ujdu reprobedňe THE Box vyššej serie, potom z lacnejších značiek celkom ujdu LD Systems, Yamaha aj Samson. Za danú cenu celkom kvalitné sú české Megaton, ale aj naše DAN Acoustic sa nemusia hanbiť. Potom samozrejme lepší svetový výrobcovia ako dB Technologies, RCF, QSC, EAW, DAS, Electrovoice, Dynacord, JBL (okrem série JRX- to je hotový malér), HK Audio, Mackie.
|