Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 23:10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 348 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: reprobedýnky - chlazení
PříspěvekNapsal: 05 srp 2012 20:43 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
tak za 1. nejsem PRASE ale člověk
za 2. ty jsi asi toto nikdy nezkoušel: měl jsem to zapojené několik hodin v kuse signál do něho vstupoval non-stop a zesilovač měl cca stejnou teplotu ale to teď neřešme zkrátka hrál mi celou dlouhou dobu. večer jsem bedýnky rozpojil ráno zapojil už normálně a už nic. kdyby to bylo jak ty píšeš tak mám už teď spálený zes. v magnetofonu (2x mba810) jak jsem se v tom nevyznal měl jsem to zapojené "do 2ohmů" půl roku nešetřil jsem to absolutně a po půl roce funguje normálně zapojený už přesně rok....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 srp 2012 23:06 
Řádný člen

Kraj:
Jenže v magneťáku není zrovna moc silný zdroj, tím spíše jsou-li kondenzátory po letech už v nedobrém stavu (mají sníženou kapacitu a zvýšený vnitřní odpor) a tak nedokáží udržet pořádnou porci energie. Při zatížení nestandardní zátěží tedy měkký zdroj nemusí nutně dodat dostatek proudu a je tedy možné že tím napomůže chudáku IO přežít takové týrání. Každopádně i zesilovače zcela jiné koncepce přímo jásají radostí když musí pracovat do 2R, natož potom IO.

Nicméně je mi divné co je to za bedýnky které mají od výroby běžně impedanci 2 ohmy. Co je to?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 srp 2012 06:26 

Kraj: SR - Košický
pisal že ich mal na kanal zapojene 2

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 srp 2012 19:57 

jo přesně, jinak petrovi se omlouvám ale nesáší když do mě někdo ryje...
no a tak mě napadlo: nemůže to ještě třeba být vadným kondenzátorem c5, c4, nebo c8? ale to už se mi zdá jako že šamanství.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 srp 2012 20:31 

jo a TDA 7372 zapojit do dvojitýho můstku nelze zapojit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 srp 2012 20:43 

nebo jde ale s tím že jeden vstup má být uzeměn?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2012 22:40 

Kraj: ČR - Liberecký
Thales píše:
Cívka pro basové reproduktory by měly mít co nejmenší ohmický odpor aby se minimalizoval vliv na tlumení reproduktoru zesilovačem. Ve starší literatuře se udává že cívka by neměla mít stejnosměrný odpor (Rdc) větší než 1/10 impedance do které pracuje. To je sice pravda, ale neznamená to že by nebylo poznat když by měla odpor ještě menší. Menší je prostě lepší. naopak na středech a výškách větší odpor cívky nevadí protože se tyto reproduktory stejně zatlumují. Mnohdy se toho naopak výhodně využívá a cívky se úmyslně vinou tak aby se dodatečně reproduktor musel tlumit co nejméně.

Když bych pominul rozměry a cenu, existuje nějaký další důvod, proč málokdy vidím cívku pro basový reproduktor vinout drátem tlustším než 1mm? Předem díky za odpověď!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 srp 2012 16:50 
Řádný člen

Kraj:
Jiný důvod mě nenapadá.

Jinak žádný zesilovač který už v můstku je se nedá zapojit do dalšího můstku. Týká se to i toho TDA7372. Nicméně větší výkon se z toho do jediného reproduktoru dostat dá, ale je to spíše v teoretické rovině. Buď by to musel být dvoucívkový reproduktor (což se přeci jen zas až tak často nekoná vyjma šrotů do auta) a nebo bys musel použít sčítací transformátor. Ale kdo by se s tím babral že?

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 348 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]