Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 23:06

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Videoton DC 2080
PříspěvekNapsal: 29 črc 2012 11:07 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Dobrý den. Potřeboval bych pomoc při zapojení těchto reproduktorů a vůbec nevím, co k tomu potřebuju atd. Našel jsem je asi po 20 letech v komoře, takže je dost možné, že nefungují, ale to je teď jedno. Potřeboval bych jako úplný amatér v tomto odvětví poradit jakou cestou dále... Jestli to potřebuje zesilovač nebo co já vím. Jsem ta generace, která už akorát vyndává a zandává jacka. :lol:

Byl bych vděčný třeba za nějaké nasměrování do sekce začátečníci. Sice jsem tam trochu hledal, ale nic jsem nenašel. Snad poradíte. ;)

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Videoton DC 2080
PříspěvekNapsal: 29 črc 2012 13:33 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Potřebujete zesilovač. Do většiny současných zesilovačů jdou pak připojit reproduktory na holý kabel, takže ještě připojit nějaký zdroj signálu k zesilovači a můžete hrát. Ale než začnete investovat, sundejte ze soustav přední síťky a podívejte se, zda není rozpadlá obruba kolem basových reproduktorů. To je totiž u těchhle reprosoustav velmi časté a znamenalo by to poměrně náročnou a drahou opravu, která by pro vás neměla význam, pokud nejste sběratel a/nebo koníčkář.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 črc 2012 14:13 

Tak jsem se podíval a ano, obruby jsou rozpadlé. V tom případě to teda nechám být... ale díky. ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 črc 2012 15:04 
Řádný člen

Kraj:
Pokud se závěs vymění včas dřív než se stačí rozedřít cívka tak jejich výměna není nikterak drahá ani náročná. Nemyslím že by se to nevyplatilo. Cena za takovou výměnu bude jistě daleko menší než kdybys chtěl pořizovat jiné adekvátní soustavy. Jen to musí udělat někdo kdo ví co dělá. Pokud nejsi mechanicky šikovný a nemáš poměrně dobrou představu o konstrukci a postupu skládání reproduktoru tak si to sám správně neuděláš. Ale od toho tu máme poštu že?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 črc 2012 17:28 

Naposledy to hrálo před 20 lety, co jsem se ptal rodičů. Dnes jsem oddělal kryt a díval se na ten závěs, byl v celku, ale jakmile jsem velmi mírně zatlačil na ten samotný reproduktor, tak to začalo praskat. Elektronice rozumím minimálně, o tomhle nevím už vůbec nic, takže nějaká oprava mýma rukama nepřipadá v úvahu. :D

Pokusím se optat v nějakém servisu nebo obchodě s tímto zbožím. Snad s tím něco půjde udělat, nerad bych to jen tak vyhodil. A nějaký odhad, kolik by to tak mohlo stát (bez práce)? Nijak důležité to není, ale za každou cenu zpravovat to zase nehodlám.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 črc 2012 19:45 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Cena závěsů http://www.reproobchod.cz/horni-zaves-pu-20cm-p1761

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 črc 2012 20:51 

Bože, já jsem lama. :lol:

Díky moc ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 lis 2012 09:29 

Kraj: ČR - Zlínský
Zdravím,

mohl by mi někdo poradit, jak opravit/repasovat závěsy na středových repro beden Videoton DC 2080? :idea:
Na basácích byly samozřejmě taky ropadlé, ale na těch celkem úspěšně pracuji....se střeďákama si moc rady nevím. Závěsy na nich totiž nemají onu "vypouklinu" a objednané náhradní 10cm tam moc nepasují :-(

Případně jakým reprem ony střeďáky (HB 10/1018 8ohm) nahradit?
Vím, že se tím asi změní zvuková charakteristika beden, ale to mě zas až tak netrápí...hlavně aby hrály aspoň trochu obstojně (ozvučení/podkres do dílny).

A taky co použít (z běžně dostupných věcí) pro uložení/utěsnění repra od skříně; původně tam byla hmota silně připomínající žvýkačku.
Foto a tech. parametry

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]