Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 00:46

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3884 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 195  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Na čem momentálně pracujete
PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 14:07 

Kraj: ČR - Středočeský
Citace:
Doma ale v rámci možností jde zjistit, jestli to vůbec chci(nechat) odladit

Leda tak houby, ale jak se říká, chytrému napověz... :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 14:41 

Blabla, to už jsme tu řešili s tím prvním monacorem. To se ale táhne dál, do dalších témat kde jsme se neshodli na tom, že spl ve frekvenci není vše. Už i pokakaný DTM104 + WG300, který jsem na něj pro srandu nasadil, mi je milejší než to šíro. Nemůžu za to. Uši zavelely. Jestli to chce někdo s tím šírem mermomocí zkoušet, klidně mu to pošlu. Já tohle dělat nebudu. Budu hledat jiné cesty.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 14:56 

Jak můžeš říct, že to není vše, když to ještě nemáš ani zdaleka dobře? Takhle se ti bude víc líbit akorát tak to, co čistě náhodou vyjde naslepo líp...

No, je to Tvůj způsob práce, nebudu Ti ho vymlouvat, ale nikam se s ním nedostaneš. A pokud, tak zákonitě jen čistě náhodou. A z toho pak IMHO pramení taky všechny ty povídačky a moudra, co okolo toho trousíte. Místo toho udělat to pořádně, stále jen metoda pokus-omyl.

- Schválně si teď zapiš, cos tam měl za součástky, a až to budeš mít změřený a v simulaci, zpětně si to rekonstruuj, abys viděl, co to bylo velmi pravděpodobně za hrůzu, co jsi naslepo zkoušel. Pak možná procitneš.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 15:26 

No jistě že, bingo!
Konečně jsi pochopil ten záměr. Až na mikrofonu se můžem rozhodovat, co v rámci slušných mravů upravíme, ale musí to být co nejjednodušší kvůli konstrukci i ceně. Nebudem na nejlevnějším dvoupásmu zkoušet reproduktor po reproduktoru dělat Gunness Focusing, že ne?
Na tom šíru jsou zásadní věci, které vyhybkou stejně pořešit nepůjdou. Pak to odladíme aby se to dalo přežít, a narazíme třeba na zatižitelnost... Víš to všechno líp než já, tak proč je problém?

Průsery vycházejí přímo z konstrukce a vlastností toho reproduktoru, měření toho část odhaluje, vidíme to všichni. Jaká pak povídačka?
Ty povídačky vznikají i na odladěných aparátech počínaje TVM, pokračuje hotovými i doporučenými konstrukcemi od výrobců všeho možného, konče továrními produkty za šestimístné sumy. Tohle ale není žádná věda.
Hledá se hodná levná hezká reprosoustava s díly, které lze sehnat po česku, nejlépe z jednoho obchodu. Jsem zvědavý, jak dlouho Ti bude trvat, než to pochopíš, že jsem zvolil jiný kompromis než Ty....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 15:50 

Petr Berka píše:
Jsem zvědavý, jak dlouho Ti bude trvat, než to pochopíš, že jsem zvolil jiný kompromis než Ty....

No já jsem hlavně zvědavý, k čemu nakonec dojdeš. Zatím to nevypadá, že by to někam směřovalo, nebo že bys věděl, co děláš.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 16:15 

To jen ty nevíš co dělám :-). Kdybych to nevěděl ani já, tak tam zůstal ten Monacor a už to mohlo být někde na shopu. Jenže nejsem prase.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 16:19 

Jistě, nejsi, Ty jen "nahodíš bassreflex, simulátor, generátor, ekvalizér, pád kondíků, cívek, odporů a jdeš bastlit".

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 16:35 

Na starý kolena tě sere, že nejsem úplně hluchej...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 16:40 

:lol: Tak teď jsi tomu nasadil korunu...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 16:56 

Od toho Monacoru dali všichni ruce pryč už dřív pro jasné technické nedostatky, a je to i slyšet.
Zajímalo by mě, jestli bys někoho tlačil do ladění vyhybky 8" + piezo jen proto, že neví co dělá a asi je i hluchej a blbej.
Jestli ti na tom něco nevoní, tak napiš fakta nebo mlč, a přečti si pravidla 1,2,4...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 17:00 

Já o žádném piezu nic nevím, ani nevím, že se někdy něco takového řešilo.

Komentuji pouze to, že dokážeš odmítnout řešení, které jsi slyšel jen po nahodilém osazení jakýchsi součástek, coby "zkušební výhybky". To je totiž naprosto absurdní, legrační a samo o sobě hodné podivu u někoho, kdo chce stavět reprobedny, navíc pro ostatní.

A má rada zní, a opakuji už to, co psal Thales (a napsal jsem to hned zkraje): Dej to někomu, kdo to změří a navhrne "bělošskou" výhybku. Pak teprve hodnoť zvukově. To, co zatím předvádíš, je akorát směšný (a smutný zároveň).

- A úplně nejlepší na tom je, že si to nejdřív pěkně všechno nalakuješ :lol: :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 17:29 

No, a jsme u toho. Nahodilé osazení jakýchsi součástek. To přesně jsem nedělal.

Všichni všechno vědí co mám a nemám, kde jsem byl a co jsem slyšel, to je tak úžasné.
Mám tu slušný sortiment součástek, pravděpodobné součástky do vyhybky i v Bennicu, RLC, měření impedance, simulátory na všechno, nějakou inspiraci z měření co je na netu. O to tu ale vůbec nejde. Nešel jsem to finálně odladit uchem. Je buřt když někde něco o dva, čtyři decibely, stovky hertz ustřelí. Protože oproti tomu co leze z toho šíra je to banalita. Nahouby směrovky, zkreslení a bordel, charka nahoře na blití, pak možná zatižitelnost, jsem zvědavej, jak tohle mikrofon a následně levná vyhybka vyřeší.
Genius za trojku v aktivu by se vedle toho nemusel stydět. Jenže tohle je pasiv za 4500 pár jen za osazení. Tomu zas říkám bastlení a vyhazování peněz já.

//Už jsem psal, že vyhybka se odladí jako u lidí. Ne u prasat...
// Dvakrát přejetý válečkem abych se na to mohl podívat. No to je strašný, když se to stejně celý ještě pobrousí a znovu nabarví....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 17:44 

To si docela věříš, dva čtyři decibely... Ono to bude spíš deset, vždyť vůbec netušíš, jak to máš vzájemně fázově, reálně citlivostně a vůbec co s tím udělá skutečná komplexní impedance, je to prostě jen střílení ve tmě (jak jsi volil "topologii" toho filtru??), ale vem to teď čert.

Tohle je (moje) měření 2"TB (netuším, jak moc je ten Monacor horší), také v hranaté škatuli, viz obr. Vyloženej průser to není, samozřejmě to směruje, takže úplně nahoře to toho moc nezahraje, ale s tím jste do toho předpokládám šli (úplná tragedie to taky není). Neveřím, že z toho nepůjde udělat aspoň trochu normálně hrající bedna. Ale to chce především vyjít ze smysluplnýho měření na té ozvučnici, se vším co k tomu patří.

Obrázek Obrázek

BTW, takhle to vypadalo v malé kulaté ozvučnici (opakuji, Monacor jsem neměřil):
http://www.audioweb.cz/uploads/148_spx-20tb_frm.png

Včetně "zkreslení": http://www.audioweb.cz/viewtopic.php?pid=155581#p155581

No, myslím ale, že je na čase přestat tu s tím ztrácet čas...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 20:10 

To že nemám měřící mikrofon neznamená, že si trošku nepomůžu headsetem a zhruba nepoznám kde je dělička nebo 3db peak/propad oproti nějaké referenci, takže v deset decibel dost dobře nevěřím, bo nejsem prase... :-D
S fází krom polohy moc laborovat nemůžu, ale problém je opravdu jinde než v SPL ve frekvenci. Nehraje to nahoře dobře, a jestli to jde řešit, tak to nebude jednoduchou vyhybkou.

//Nemůžu pracovat s reproduktorem, u kterého si při poslechu nejsem betonově jistej, že to co z něj leze je špatný master/zpěv, nebo nějaký blivajz, narozdíl od první normální kaloty, co přijde pod ruce.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 20:38 

Petr Berka píše:
S fází krom polohy moc laborovat nemůžu, ale problém je opravdu jinde než v SPL ve frekvenci.

1) fázi je potřeba nejdřív změřit, abys věděl, jak vypadá a co bude nutné udělat pro správné navázání reproduktorů navzájem
2) dokud to nezměříš, nevíš skoro nic, ať věříš něčemu jinému sebevíc

Krom toho je samozřejmě možné, že máš vadný kus, nebo že -méně pravděpodobně- jsou všechny ty Monacory vadné..

Z toho obrázku, co ukazuješ, mi není vůbec jasné, co chceš říct.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 20:51 

Mě vomejou. Ten problém reproduktoru je slyšet i když hraje samotný, jen to bez připojeného spodku člověku nedá tolik ucelený vjem/dojem. Dělení a fáze v děličce jsou v tomhle momentě až podružné. Ani v SPL a rozsahu problém není. prostě "more necinká to" jak by mělo...

Ano, poškozený/špatně vyrobený být může, a to už by nebyla náhoda (viz testy checka) ale to asi nijak nepoznám. Obrázkem jsem chtěl říct, že mi to o deset decibel asi neujede, a s tím nejhorším v charce si nějak poradím. Prostřední obrázek je měření checka, vpravo moje, vlevo po sražení té špičky....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 20:59 

Tebe nemají co vomejvat. Zatím máš akorát bůhvíjak připojenej vejškáč. Buď chlap a nech změřit stav, kterej mommentálně posloucháš (včetně přenosu filtru), pak si povíme.

Poslouchat samotný, nesrovnaný repráky může akorát totální diletant.
Ono to kdovíjak cinkat samo od sebe jaksi nebude... A cinká-li něco jiného, je to jen shoda okolností. Takhle se to prostě nedělá.

No já každopádně po těch řečech tady o pravdách a "trhu, který ukáže", přirozeně nemám sebemenší zájem se v tom dál angažovat, nedejbože Ti radit :) Budu dál jen z povzdálí a s úsměvem sledovat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 21:30 

Všechny 1" lehké výškové kaloty cinkají čirou shodou okolností, jenom zprzněný 2" těžký monacor... Ale co, tuhle diskusi končím.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 23:40 

Abych to tady stále nezasíral svými výrobky, tak jsem v v mojí komerční sekci k tomu udělal téma, takže se nestyďte a zapojte se do diskuze.
viewtopic.php?f=45&p=42266#p42266

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 črc 2012 00:15 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Petře, máš obě bedny nebo jednu? Přivez to sem komplet, změřím to, odladím výhybku a pak si můžeme sednout a klidně to poplivat, nebo to třeba bude slušný.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3884 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 195  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]